Vesti / Utakmice / Gosti do bodova dominacijom iz mišije rupe

Gosti do bodova dominacijom iz mišije rupe01.10.2011. 22:00

Autor: fkv.com team(40)
Ovo ne može da se vodi kao
Ovo ne može da se vodi kao "muška igra"
I

ako dobismo bitku na tribinama, onu na terenu nismo. Razloga beše nekoliko, a gosti uspeše da to iskoriste i u prestonicu se vrate sa sva tri boda, iako po prikazanom to nisu zaslužili. Tačnije rečeno Vojvodina je, u najmanju ruku, zaslužila da ostane neporažena, a ovako beležimo poraz od 1:2 (0:2).

Strelci: Bojović u 70. za nas, Marković u 2. i Šćepović u 20. minutu za njih.

FKV (trener Vukićević): Supić, Vulićević, Mojsov (od 68. Bilbija) , Trajković, Pavlović, Medojević, Ađuru, Stevanović, Merebašvili, Oumaru, B. Ilić (54. Bojović).

ONI (trener Stanojević): Stojković, Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski, Kamara, Smiljanić, Tomić, S. Ilić (56. Babović), Šćepović (od 77. S. Marković), L. Marković (od 69. Jovančić).

Sudija Boško Jovanetić iz Užica pokazao je žute kartone Trajkoviću, Stevanoviću i Merebašviliju kod nas, a Stojkoviću, Lazevskom, Tomiću i Baboviću kod njih.


Kada neko bude pokušao da nam objasni kako start Rnića nad Bojovićem u 66. minutu nije za najstrožu kaznu, ko zna šta će sve morati da slaže, jer to beše veoma očigledno. Koliko god da smo imali veliki minus, u rezultatskom smislu, već u 20. minutu, borbenošću i željom smo sve lako mogli nadoknaditi, pa možda i prevazići, samo da su se poštovala pravila igre.

Ipak, postoji čovek, koji je po nas bio pogubniji od samog Jovanetića, a to od njega nismo očekivali. Ponovo... Kako znamo da se greške (može jedna, ali ovo traje od decembra prošle godine) ne dešavaju baš tako slučajno i to na najvažnijim utakmicama, onda čovek mora prosto da se upita o nekim stvarima.

Da Daniele Mojsove, o Tebi govorim. Apsolutni si krivac za poraz Vojvodine! Ako nemaš snage da u DRUGOM MINUTU (nije 92.-i pa da je nemaš), iako si značajno bliže lopti, “otreseš“ jedno dete u duelu, a onda u DVADESETOM se oklizneš tačno onda kada nisi trebao (ili jesi?), ti i nisi za startnu postavu! Dva Tvoja kiksa – i eto ubedljivog i ničim zasluženog vođstva gostiju. Pa ako je neko trebao da ima motiv zbog 11. maja i nepriznatog gola, onda si to Ti. Ovako, omogućio si dva puta situaciju “1 na 1“, ali ne na strani na kojoj je bio Tvoj napadač, već si u te probleme uvukao Supića i sve nas! Svima onima koji su nakon toga, zaista borbeno, probali da “spasu stvar“ (čitaj – svi Tvoji saigrači), treba da se JAVNO IZVINIŠ. Nama i ne moraš, samo se nadamo da ćeš nakon ovoga na “hlađenje“ u narednim mečevima!!!

Branislave Trajkoviću i Vladane Pavloviću –TAKO SE BORI U DRESU VOJVODINE!!! Ako im uračunamo da imaše igrača manje (zbog gorenavedenog) pored sebe, time njihova veličanstvena predstava još više dobija na značaju. Zato Branislavu (jer štoperi jesu i moraju biti “par“, a on svog NIJE imao juče) i Vladanu idu ovacije sa sve stajanjem. Da ne grešim dušu, bilo je tu i drugih koji odigraše dobro, onih koji odigraše nešto lošije, ali sam potpuno siguran da su Danielove greške (ne samo kod golova, imao ih je još i to krupnih, naivnih i srećom ne tako kobnih) uticale i na njih, ali da smo, uprkos svemo, kolektivno mogli da izbegnemo poraz!

Dok Ađuru beše čovek od kog smo strepeli, da neće moći da izdrži ritam utakmica u koji ga je “uvalio“ Vukićević od kad je preuzeo mesto šefa struke, on nas propisno iznenadiše vrlo dobrom i korektnom predstavom – borbom i voljom da nešto doprinese. Tako je Nigerijac odigrao možda i najbolju utakmicu u dresu FKV i potpuno vratio treneru na ukazanoj šansi. Po istoj logici, Vukićević će morati da učini to i sa jednim drugim igračem – Milanom Bojovićem! Ako posle svega prikazanog za 35 minuta ove utakmice (i ranije je gotovo “blistao“ koliko je slabu minutažu imao) nije sazlužio mesto u prvih 11, onda će mu (i nama) biti, itekako, učinjena nepravda. Gol, kolosalna šansa, a pre svega toga izboren čist penaltik, koga, naravno, Jovanetić sa pomoćnikom nije video... Za trećinu utakmice i više nego dovoljno.

Bilo bi neiskreno reći da se nismo trudili, ali do bod(ov)a nismo stigli. Malo je falilo, jer su gosti osim dva uvodna gola Markovića i Šćepovića iz gotovo “na tacni“ serviranih prilika, imali još dva pokušaja – Šćepovića u prvom i Kamare u drugom poluvremenu, ali je te pokušaje Supić uspeo da zaustavi. A mi...

Posed lopte ide na našu stranu kao i ukupan broj pokušaja da se ugrozi protivnički golman. Razumljivo je sve to – mi jurismo, a oni pokušaše, da nakon što su dobili dva upakovana poklona od Makedonca, samo privedu kraju utakmicu, iako je ostalo punih 70 minuta.

Oumaru i Mereba dva puta (od toga po jednom sjajno) ugroziše Stojkovića samo u prvom delu igre, kontra “3 na 2“ koju okončasmo kartonom Stevanoviću zbog simuliranja... Malo je nedostajalo da do poluvremena smanjimo rezultat.

Od kada je ušao Bojović u igru, bili smo opasniji, tu dileme nema. Ilića nije bilo u navali, Oumaru i Boske preuzeše bokove, a Milan je uzeo “sidro“. Samo je On bio akter 3 gorenavedene akcije – izborenog penala (bez zvižduka) u 66. minutu, gola i derilijuma na Severu i Zapadu “Karađorđa“ u 70. minutu, te kolosalne šanse u 75. minutu, kada je kolenom (nije mogao stopalom, zbog toga što ga je Bugarin Ivanov vukao za gaće, a znamo da to može biti “kobno“) uputio loptu ka mreži, ali je golman gostiju dobro intervenisao. Za 9 minuta, više nego mnogi za 90...

Još nekoliko pokušaja nakon ubacivanja u 16-erac, ili šuteva sa distance, ali niti jednom da točak sreće stane na naš dobitni broj. Mi svoje prilike i šanse nismo, oni svoje jesu iskoristili i odoše sa “trojkom“ na kontu!

Da li smo i ove sezone, kao i mnogih prethodnih, već u 7. kolu prestali da budemo konkurent za titulu, ostaje da vidimo. Za početak, pomenute dve izmene pod hitno izvršiti, i u toku dvonedeljne pauze koja sledi, uigravati novu postavu i formaciju. Ima još dosta da se igra, ali pre toga mora da se uigra, da bi imali čemu da se nadamo. Zato i očekujemo Vukićevićeve rezove i smelost da pokaže da “on vodi kolo“ kada je sastav ekipe u pitanju.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...