Vesti / Aktuelno / Pamti pa vrati – zapamtili smo, vraćamo sutra!!!

Pamti pa vrati – zapamtili smo, vraćamo sutra!!!30.09.2011. 14:07

Autor: Grof Žekula(10)
Seti se ovoga i pravac Stadion!
Seti se ovoga i pravac Stadion!
S

to četrdeset i dva dana smo čekali...Od 11. maja i do tada neviđene krađe u finalu kup takmičenja i najveće bruke od kada se fudbalska lopta kotrlja terenima naše države, pa sve do danas, niti jednom navijaču “Stare dame“ nije prošao bilo koji od tih pomenutih dana, a da nije pomislio na osvetu! Jer nad tim što uradiše, zgadio se čitav fudbalski svet. Vreme za naplatu dugova je stiglo, odlaganja više nema, jer ćemo sutra, oko 21h kad se zavesa na našem “Karađorđu“ spusti, otpevati pesmu momcima, koji na terenu, noseći, za nas Sveti, crveno-beli dres, imaju zadatak da pobedom nad onima čije se ime više ne pominje, vrate svakom od nas tih 142 dana!

Kada nakon toga čujemo da je onaj “što je znao da će se sve baš tako desiti 11. maja (i da će utakmica kasniti i da se neće završiti ako budu vodili...), a na šta je upozoravao svoje saradnike i koji sebe i svoj klub smatra najvećim borcem za srpski fudbal (što je po svemu viđenom samo te večeri kontradiktorno)“ dobio od svojih poslodavaca radničku knjižicu i jedno “Beži odavde“, pravda (koja nije stigla, još, njegove tadašnje igrače, koji “pobegoše“ u inostranstvo, a pevaše i pokazivaše baš svašta) će biti u potpunosti zadovoljena, jer mu mi i dadosmo posao, onomad kad istog rivala savladasmo u polufinalu kupa, aprila 2010.


Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, šef struke Dejan Vukićević i kapiten Slobodan Medojević, predstavnicima sedme sile jasno su rekli – Novi Sad je naš, a na “Karađorđu“ niti jedan rival nema šta da traži – pa tako ni sutrašnji!

Vukićević je dodao da je ovo najvažnija utakmica do sad u prvenstvu, ali i da se ništa ne menja po pitanju naših ambicija. “Želimo dobar rezultat, a to je u ovom slučaju POBEDA. Za to imamo kvalitet, a sutra ćemo istom najaviti najveće domete, što se tiče borbe za šampiona države, jer će se mnoge stvari “iskristalizovati“, a mi steći potreban mir pred pauzu koja sledi i docniji nastavak takmičenja. Tačno je da nam je oponent klub koji je dominantan prethodnih godina u našem fudbalu i da često igraju evro-takmičenja, ali je još važnije da i oni sami znaju šta ih sutra čeka u Novom Sadu. Odlično smo se pripremili za meč i siguran sam da oni ne mogu da nas iznenade. Zato će “Karađorđe“ ostati neosvojiva tvrđava i sutra, jer nam je plan da na našem stadionu ostvarimo maksimalan učinak. Ubeđen sam da ćemo sutra pokazati više od njih, jer smo svesni koliko vredimo i možemo. Dragi Novosađani – sutra ćemo Vas obradovati jer ćete imati priliku da vidite VELIKU VOJVODINU“, rekao je Vukićević i na najbolji način pozvao navijače crveno-belih da ispune Severnu i Zapadnu tribinu našeg Stadiona!

Medojević je dodao da je ubeđen da ćemo odneti prevagu na tribinama, a da je na njemu i saigračima da to učine na terenu. “Jesu kvalitetni, imamo respekt, ali se i zna da svako ko dolazi u Novi Sad i na “Karađorđe“ sa namerom da uzme bod(ove) moraće za to da se jako, jako namuči. Verujem u ekipu, sjajno smo radili i pripremili utakmicu, pa ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice i pružimo ono što se od nas očekuje, time dolazimo jednostavno do naše dobre predstave i TRIJUMFA! Propuštene prilike u Jagodini i Užicu, vratiće se sutra, u to sam ubeđen, pa ćemo sa našim vernim navijačima, slaviti kada sudija poslednju put dune u pištaljku“, veli naš kapiten.


Više od ovoga u najavi sutrašnje bitke bilo bi čisto praznoslovlje. Svako od Vas zna gde mu je mesto u subotu od 19h (pa i ranije u toku dana), svako zna šta mu je činiti, svako zna šta oseća prema njima...Zato podržimo one koji će na terenu probati (i uspeti) da ih nadigraju, poraze, ismeju i pošalju kući “praznih šaka“. Sutra jedno ime je iznad svih, sutra smo svi jedno i još jednom ćemo im pokazati da su “zalutali“ na Stadion koji neće pamtiti po lepom! Želimo pobedu – pomozimo prisustvom i navijanjem Vukićeviću i momcima! Harmonija između njih na terenu i nas na tribinama, dovešće nas sve do zajedničkog slavlja prvooktobarske subotnje večeri.

O daljoj prošlosti takođe ne vredi...Ni našoj, ni njihovoj, ni međusobnoj...Zna se stariji, ko je ko, zna se ko je do sad trpeo nepravdu i kolika je ona bila, ali se i zna se da će svemu tome doći kraj. Kada odlučiš da činiš dobro, treba da znaš da ti neće uklanjati kamenje sa puta, već moraš biti spreman da će ti još koji postaviti na put ispred tebe. Sa njima ne hodimo istim drumom, nikada nećemo i uvek smo (i bili i bićemo) na suprotnim stranama.

Na sutrašnjem meču želimo samo da pokažemo da smo (opet) bolji. U svim segmentima. Naš Grad, naš Stadion, naša Publika, naša Pobeda, naša Proslava...Tim redom!

Ako se još premišljaš i odugovlačiš, prekini ovog trenutka! Za Vojvodinu je čast navijati! Dođi i pomozi joj, kada je to potrebno, možda i više nego ikad!

Srčano i borbeno, jednostavno i kolektivno, napadački i ubojito!!!
U SUBOTU SE MI PITAMO!!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...