Vesti / Crveno-bela planeta / Krasić strelac, Tadić predvodnik preokreta!

Krasić strelac, Tadić predvodnik preokreta!28.09.2011. 10:08

Autor: mihailov(8)
Z

animljiv vikend ostaje za nama, svakako centralnu ulogu imali su Miloš Krasić i Dušan Tadić postigavši po gol za svoje timove. Željko Brkić, sa druge strane, još jednom nije primio gol na meču Serije A i sada vrlo ozbiljno konkuriše za novi reprezentativni poziv!

Milan Jovanović - poslednjih dana više je prisutan u štampi nego na terenu. Naime, Lane je u duelu sa Klub Brižom proslavio pogodak ”pucajući“ u protivničke navijače, isprovociran stalnim prozivkama na svoj lični račun, kao i na račun države iz koje potiče. Gest se nimalo nije dopao belgijskim medijima, pa se nagađa kakvu vrstu kazne bi mogao snositi naš internacionalac. Licitira se raznim brojkama, čak se i pominje suspenzija na pet godina...ruku na srce, preteraše ga Belgijanci ovoga puta, najrealnija opcija bila bi novčana kazna! Bilo kako bilo, Lane nije nastupio na nedeljnom meču protiv Beršota, koji je Anderleht dobio uz velike muke, postigavši odlučujući gol dva minuta pre nadoknade vremena (3:2).

Gojko Kačar - maler za malerom, Kačar je na treningu polomio nos i nije sigurno koliko će izbivati sa terena. Hamburg je nakon promene trenera konačno upisao prvi trijumf iznenadivši Štutgart na Mercedes-Benc Areni. Uprkos tome, ovaj tim i dalje drži poslednju poziciju na lestvici. Potraga za novim trenerom traje, spekuliše se da bi na klupu mogli Van Basten ili Van Gal... Koliko ima istine u tome, videćemo narednih dana.

Miloš Krasić - pružio je definitivno najbolju partiju sezone u Kataniji, gde je Juve remizirao sa domaćinom. Trener Konte ovoga je puta uvrstio plavokosog fudbalera u startnu postavu i to mu se isplatilo u 49. minutu, kada je Srbin poravnao na 1:1, samim tim postavivši konačan rezutaltat utakmice! Da se ne pišem mnogo, slika vredi 1000 reči:






Željko Brkić - ostao je nesavladan ovog vikenda! Siena je deklasirala gostujući Leće (3:0), čemu je pomoglo isključenje Esposita u 62. minutu. Naš golman je na taj način ostao na brojci od dva primljenja gola u prvih 4 kola, što je svakako impresivan učinak u ekipi koja nema naročite ambicije u Seriji A. Opšte mišljenje je da je Brka zaslužio povratak na reprezentativni spisak, ostaje da se nadamo da selektor prati italijanski fudbal!

Vlada Avramov - nije branio u nedeljnom meču, Kaljari je odigrao bez golova sa Udinezeom.

Dušan Tadić - konačno je pronašao prošlosezonsku formu. Nakon postignutog gola Ekselsioru u prethodnom kolu, ovog je vikenda je najpre asistirao, a kasnije i odlučio meč protiv De Grafšapa. Bila je to zaista sjajna fudbalska predstava, poveo je Groningen u 65. minutu, da bi u sledečih 15 domaćin prešao u vodstvo. Sledi pravo fudbalsko čudo, u nadoknadi vremena gosti izjednačuju, a u sledećem napadu postižu i pobedonosni gol! Evo kako je Tadić rutinski poslao loptu u mrežu i doneo svojoj ekipi važna 3 boda:






Ranko Despotović - ušao je u drugom delu meča njegove Urave protiv domaće Kašime. Njegov golgeterski instinkt nije doneo rezultat, utakmica je završena bez golova! Vredi dodati da je Despot ustao upisan u sudijsku beležnicu...

Damir Kahriman i Slobodan Marković - odigrali su standardno na svojim pozicijama svih 90 minuta u trijumfu Tavrije nad Iličivetsom. Tavrija drži solidnu 5.poziciju, ako ovako nastave, moguće je ponovo da ih gledamo u Evropi dogodine!

Savo Pavićević - preuzima čelo tabele sa svojim Makabijem, nakon kiksa najvećeg konkurenta za titulu - Hapoela! Tim iz Tel Aviva sa lakoćom je pregazio ekipu Hapoela iz Ber Ševe (1:4), koja je očigledno zalutala u prvoligaško društvo, s obzirom da nemaju niti bod iz prvih 6 kola.

Darko Lovrić - takođe ima solidne rezultate sa Hapoel Aškelonom, iako su ovoga puta remizirali sa istoimenim rivalom iz Bnei Loda. Valjalo bi napomenuti da je Lovre zaradio žuti karton, naravno odigravši ceo susret!

Milan Stepanov - nikako da se izbori za startnih jedanaest, ponovo je presedeo meč na klupi za rezerve. Ipak, možda i bolje, jer je Bursaspor doživeo katastrofu u Sivasu izgubivši 3:0.

Đorđe Čotra - kao što je poznato, postao je član varšavske Polonije. U početku nije uspevao da se izbori za mesto u timu, međutim sada dolaze lepe vesti iz prestonice Poljske. Čotra je igrao svih 90 minuta u remiju sa Koronom, pritom zaradivši javnu opomenu.

Vojo Ubiparip - sa druge strane, još uvek plaća ceh jake konkurenciju u špicu, tako da je i ovom kolu isključivo posmatrao meč koji je Leh izgubio od vodećeg Slaska.

Dragan Mrđa - se konačno vratio na teren posle teške povrede koja je očigledno ostavila trag na iskusnog napadača. Ne deluje Dragan onako sigurno i ubojito kao lani, moraće kroz buduće mečeve da povrati samopouzdanje. U nedeljnom susretu protiv Lucerna (0:2) , ušao je tek u 87. minutu, ali nije uspeo svoj tim da spase poraza.

Miodrag Stošić - proveo sve vreme na terenu u remiju Nima sa ekipom Epinala!

Aleksandar Katai - nije bio u protokolu na meču Ksantija i Ofija, koji je domaćin rešio u svoju korist (3:1).

Lorant Olah - je od ove sezone član Ferencvaroša, tima koji beleži zaista očajne partije na startu ovogodišnjem šampionata. Ovoga puta poraženi su od Kečkemeta (1:0), Olah je igrao 75. minuta, kada je zamenjen...

Nikola Trajković - i dalje nosi dres mađarskog Đera. U nedeljnom meču sa timom Diosđera, Trajković je odigrao skoro ceo susret koji je njegov klub izgubio rezultatom 2:0.

Žarko Korać nije imao većeg učinka u minimalnoj pobedi Zete na gostovanju u Nikšiću, dok je Radoslav Batak pretrpeo još jedno razočarenje izgubivši od Grblja kod kuće!

Derbi kola u Crnoj Gori odigrao se u Pljevljama, gde je Rudar dočekao vodeću Budućnost. Čak tri naša bivša igrača bili su akteri - za domaće su nastupili Dušan Nestorović i Nenad Purke Stojanović, koji je čak i postigao vodeći pogodak za svoj tim, dok je u redovima Podgoričana svih 90 minuta igrao Mitar Peković. Krajnji ishod jeste 2:2, rezultat koji na ruku ide Budućnosti koja ostaje na čelu lestvice!

Janko Tumbasević i Slaven Stjepanović slavili su ovog vikenda pobedu Dačije nad gostujućim klubom Milsami!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...