Vesti / Aktuelno / U Jagodinu po bodove

U Jagodinu po bodove23.09.2011. 18:25

Autor: Grof Žekula(1)
Sutra na pobedu - MIroslav Stevanović
Sutra na pobedu - MIroslav Stevanović
O

gnjen Mudrinski nama, ili Milan Bojović njima? Ako ćemo po onoj, sportskoj, logici da često ex-prvotimci postižu golove svojim bivšim klubovima, može biti da će i sutra u Jagodini biti viđen ovakav scenario. Pod uslovom da dobiju šansu, a to je vrlo verovatno nakon što su, u minulom kolu, obojica bili strelci za svoje (nove) ekipe.

Kako god, u bivšem Svetozarevu će od 16h biti megdan “ćurana“ i “lala“, a prema najavama iz oba tabora, rivali će se potruditi da se domognu pobede i time se nadovežu na uspeh iz prethodnog kola, kada smo mi savladali OFK na “Karađorđu“, a Jagodinci Rad u sred Beograda. Treba uzeti u obzir i činjenicu da se Vojvodina dobrano namučila ove srede u Pećincima u borbi za narednu rundu Kupa, dok će naši sutrašnji domaćini to probati tek naredne nedelje.

Na konferenciji za medije, u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, predstavnicima sedme sile su se obratili šef struke Dejan Vukićević i prvotimac, te novopečeni A reprezentativac BiH, Miroslav Stevanović. Obojica se slažu da nas sutra čeka težak “posao“, ali se i uzdaju u naš motiv i želju da se pokažemo u pravom svetlu publici koja će meč pratiti uživo.

Vukićević je dodao da sutra treba okončati težak period od tri vrlo važne utakmice u samo sedam dana i da bi i treća vezana pobeda bila kruna dosadašnjeg zajedničkog rada, njega i njegovih pulena. “Svakako da nas opominju dobre partije Jagodine u minulom periodu i protiv zvaničnog šampiona, a naračito u minulom kolu protiv Rada. Ambicija nam je da dođemo do sva tri boda i da nastavimo seriju u kojoj se nalazimo. Cilj će biti da ne primimo gol, što nam je do sada, od kad sam ja trener često i uspevalo, a barem jednom, u to sam siguran, ćemo uspeti da zatresemo mrežu domaćina. Tako ćemo i trasirati put ka novom trijumfu, koji svi silno želimo, uz obavezu da prikažemo dobar fudbal svima onima koji sutra budu na stadionu u Jagodini“, završio je Vukićević.

Stevanović se nadovezao na to rekavši da su i on i njegovi saigrači svesni da će domaća ekipa sutra, nakon pobede u prošlom kolu, probati svim silama da i njima “skine skalp“, ali i da duboko veruje da će od presudnog značaja biti naša koncentracija, te želja da odigramo hrabro i požrtvovano u toku svih 90 minuta. “Ako ponovimo utakmicu koju odigrasmo protiv OFK-e, ispoštujemo sve ono što se dogovorimo u svlačionici, te mudro koristimo ono što kroz igru napravimo, pobeda u Jagodini neće doći u pitanje. Želja mi je da nam u svemu pomogne što više naših navijača, za koje znam da će biti i sutra na tribinama, a ovim putem ih pozivam da to učine u što većem broju“, rekao je Boske.

Ljubinković neće ni sutra na teren, a na put se spremaju oporavljeni Mojsov i Karan. Iako Vukićević nije odmorio one koje je želeo u Pećincima, već su mnogi morali na teren zarad plasmana među 16 u Kup takmičenju, sutra će svi biti u obavezi da daju svoj maksimum zarad nove, prvenstvene, pobede.

Zna se, u suštini, da je naša želja da meč narednog vikenda dočekamo neporaženi, a trijumf u Jagodini, dao bi nam preko potreban polet da u toku naredne nedelje sve pripremimo kako valja. Dobra i pobednička atmosfera uveliko će pomoći samim igračima, dok nama navijačima trijumf donosi satisfakciju da je učinjen korak napred u odnosu na izuzetno loš početak ove sezone. Zato sutra treba otvoriti “Jagodinca“, kako bi sve, naredne subote, bilo okončano ispijanjem što veće količine “Jelena“, kada zasednemo na čelo istoimene lige!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...