Vesti / Fragmenti prošlosti / Đurićeva bomba za tri boda

Đurićeva bomba za tri boda15.09.2011. 19:50

Autor: fkv.com(0)
Đurić stelac odlučujućeg gola
Đurić stelac odlučujućeg gola
V

ojvodina je 15. oktoba 2005. godine ugostila ekipu OFK Beograda.

ĐURIĆEVA RAMPA ROMANTICI

Vojvodina 1:0 OFK Beograd

Iako inferiorna tokom većeg dela meča, Vojvodina je u Novom Sadu uspela da savlada lidera na tabeli Meridijan super lige. To joj je za rukom pošlo tek u finišu meča, kada je do tada boljem OFK Beogradu ponestalo koncentracije i daha, a domaćin, predvođen nadahnutim kapitenom Stepanovom, pokazao da je sposoban da do kraja odigra takmičarski i u meču u kojem nije briljirao zabeleži pobedu.

Tokom celog prvog poluvremena gosti su kontrolisali igru i stvorili nekoliko izglednih prilika. Najpovoljniju je u 21. minutu propustio Stošić. Na otprilike 30 metara od gola Vojvodine agilni Kirovski je oduzeo loptu i lepo uposlio mladog reprezentativca OFK Beograda, koji je ušao u šesnesterac, a zatim pokušao da ispod Todića loptu pošalje u mrežu. Čuvar mreže Vojvodine je, međutim, odlično reagovao i loptu izbio u korner. Uz to, prilike da zatresu mrežu Vojvodine imali su i Simić, Stančić i Kirovski, ali su i oni bili neprecizni. Na drugoj strani pomena vredni bili su pokušaji Stepanova, posle kornera Vukelje i lep šut Dobrića sa 20-ak metara, koji je završio tik iznad prečke Erića. Romantičari su sa napadima nastavili i u drugom poluvremenu, a izgledne šanse su u 48. i 64. minutu propustili Petrović i Kirovski, da bi potom usledio pad u njihovoj igri, koji je Vojvodina znalački iskoristila.

U 79. minutu Jovanović je, posle odlične asistencije Dobrića, pogodio stativu, u 82. minutu sjajnu priliku je propustio Vukelja, da bi minut kasnije rezervista Đurić zapečatio sudbinu gostiju. Vrlo dobri Kizito je lepo prošao po desnom boku, mada izraziti levak, odlično centrirao desnom nogom, a štoper Đurić, takođe levak, desnom uhvatio divan volej i smestio loptu u sam desni rogalj Erića.

Posle toga gosti sa Karaburme su potpuno pali, pa igračima Vojvodine, kojima je gol očigledno ulio veliko samopouzdanje, nije bilo teško da meč rutinski privedu kraju i uknjiže tri više nego dragocena boda.





Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...