Vesti / Crveno-bela planeta / Het-trik Krasića

Het-trik Krasića20.04.2009. 17:30

Autor: LimanFKV, Voja(0)
K

himki - CSKA Moscow 0:3

Miloš Krasić je igrao svih 90 minuta utakmice i postigao svoj prvi hettrick u karijeri (čini mi se). Kod prvog gola odlično se snašao posle kornera, kod drugog pogotka najpre je pretrčao golmana, a zatim postigao pogodak skoro iz mrtvog ugla izvan 16 metara, kod trećeg, nakon sjajne akcije ostalo mu je samo da ubaci loptu u prazan gol.

Za domaće nije igrao Nenad Nastić.

Rubin Kazan - Dynamo Moscow 3:0

Rubin iz Kazanja pregazio je moskovsku ekipu sa 3:0. Naš Joca Tanasijević igrao je prvo poluvreme.

Amkar Perm - Kuban Krasnodar 1:0

Konačno pobeda Amkara. Predrag Sikimić opet je poslužio za takticku izmenu. U igru je ušao u 92. minutu.

Real Murcia - Castellon 2:2

I ova utakmica kao i sve Mursijine bila je izgleda uzbudljiva, pa je tako sudija dosudio penal za svaku stranu. Ranko Despotovic igrao je do 67. minuta utakmice kada ga je zamenio Sikora.

Olomouc - Budejovice 1:1

Sigma je remizirala kod kuće. Izgleda da je malo podigla nivo igre u odnosu na pre, ali i dalje to nisu izdanja iz jesenje polusezone. Darko Šuškavčević nije igrao.

Krymteplitsya - FC Sevastopol 1:1

Ser Saša Todić branio je svih 90.

FC Kharkiv - Tavriya Symferopo 0:3

Važna pobeda Tavrije u bitnoj utakmici za opstanak, i čini se da je ovom pobedom rešila problem opstanka. Slobodan Marković zamenjen je u 67. minutu utakmice.

Academica Coimbra - FC Porto 0:3

Porto hita ka tituli,a Milan Stepanov je i ovaj meč odgledao sa klupe.

Vasas Budapest - Debrecen 1:3

Iako je vidjeno četiri gola, naši glavni akteri su totalno podbacili. Ljubiša Vukelja je zahvaljujuci golu u prošlom meču dobio mesto startera, ali ako je prošli put odigrao iznad svojih mogucnosti, bio je to danas naš dobri stari Vukelja, nepokretan i nezainteresovan za sva dešavanja na terenu. Zamenjen je u 70. minutu, a u toku meča je izveo jedan slobodnjak, sa nekih 18 metara, po sredini gola, ali je golman gostiju dobro intervenisao u uhvatio "živu loptu" u donjem levom uglu njegovog gola. Zanimljivo je da je Vukelja prvo poluvreme igrao iza špiceva i da čak ni kod kornera ne ulazi u 16 metara, već loptu čeka na nekih 18 od gola. U drugom poluvremenu je prekomandovan na mesto centarfora, ali koliko se sećam, gotovo da nije pipnuo loptu.
Saša Dobrić, odigrao ceo meč, ali kao i da nije. Ništa za spomenuti.

Lorant Olaha prvi put gledam na TV-u. Ogroman igrač, stasom i frizurom podseća na Zlatana Ibrahimovića. Nosi broj 41 na dresu, i onako krakat deluje veoma ubojito. Danas je u špicu bio sa nekim Rudolfom koji je dao dva gola, tako da Olah nije došao do izražaja. Čak nije ni bio u izglednijoj šansi. Zamenjen je negde u 55. minutu ako se ne varam, kod sigurnih 2:0.

Još jedna zanimljivost sa ovog meča je da je na golu Debrecena Vukašin Poleksić koji je odlicno branio, da bi u jednom trenutku (eh sudbino golmanska) sam sebi dao gol. Čovek izleteo na bezazlen centarsut i prilikom boksovanja lopte, ista mu pređe preko rukavica i zakoprca se u mreži

MTK Budapest - FC Fehervar 0:4

Ilija Radović je igrao svih 90 minuta u fantastičnoj pobedi nad jednom prilično velikom ekipom mađarskog fudbala. Inače, trostruki strelac na ovoj utakmici bio je G. Vujović.

Diosgyor - Gyor

Magistar je stigao do nove pobede. Za sada beleži odlične rezultate moram priznati. U timu nije bilo mesta za Bojana Nezirija.

Hertha BSC - Werder Bremen 2:1

Herta je pogotcima Šimunića i Rafaela u drugom poluvremenu uspela da preokrene rezultat i savlada ekipu iz Bremena. Pred vise od 68.000 gledalaca nas Gojko Kačar upisao je novih 90 minuta. Gledao sam samo deo prvog poluvremena i Kačar je dva puta bio u šansi za gol, ali nije imao sreće. Zaradio je i žuti karton. Herta se nalazi na četvrtom mestu.

Schalke - Energie Cottbus 4:0

Šalke je deklasirao ekipu Kotbusa. Savo Pavićević je u igru ušao u 41. minutu zbog povrede jednog igrača, dok je Branko Jelić posle dužeg vremena šansu dobio u 83. minutu utakmice. Zanimljiva je i vest da se klub ponudio da plati svim navijačima troškove puta, karti i ostalog zbog neprihvatljivo loše igre po njihovim rečima. Potez za svaku pohvalu.

Udinese - Fiorentina 3:1

Fiorela je poražena na gostovanju u Udinama, a Vlada Avramov nije ni putovao na ovu utakmicu.

Empoli - Treviso 2:1

Trevizo hita ka drugoj ligi, a čini mi se da u ovoj sezoni neće moći da "izbore" opstanak kao u prethodnoj. Vlada Šmit je igrao i na ovoj utakmici.

Ankaraspor - Fenerbahce 1:0

Ogromna pobeda Ankare nad velikim Fenerom. Nažalost , Radoslav Batak, čini mi se zbog kartona, propustio je ovaj spektakl.

Mouscron - Standard Liege 0:3

Lane je odigrao ceo meč, nije dao gol, ali je bio odličan u tom drugom poluvremenu. Počeo ga je kao centarfor, jer Mbokani nije igrao i dok je igrao na toj poziciji, asistirao je za drugi gol, i to kako. Teledirigovana lopta po zemlji, pas ala Diego ili Ronaldinjo usudio bih se reci, i onda posle vođstva od 2:0, Standard smanjuje gas, a Lane prelazi na poziciju koju igra i za plave, ali bez ikakve ubojitosti, već laganica.

Kako je meč odmicao,covek se samoinicijativno prekomandovao na poziciju kreatora igre. Imao je jednu kolosalnu šansu sredinom drugog poluvremena, ali mi se čini da mu i dalje nedostaje snage. Nije to još onaj Lane od pre pola godine. Inače, najbolja njegova partija, od kako se vratio na teren posle bolesti.

Lane, srećan ti rođendan i želim ti novu titulu i bogat transfer!!!

Ventspils - Dinaburg 0:0

Remi Ventspilsa protiv predposlednjeg na tabeli. Saša Cilinšek nije igrao.

Mogren Budva - Grbalj Radanovići 1:0

U primorskom derbiju slavio je domaćin i ovom pobedom se, zbog kiksa Budućnosti, vratio na prvo mesto i sada ima dva boda prednosti. Oba naša igrača, Žarko Belada i Ivica Franciškovič odigrali su celu utakmicu, i bili jedni o zapaženijih na terenu. Belada je zaradio i žuti karton, dok je Franc imao jedan odličan sut iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, ali se iskazao golman domaćih. Gol odluke pao je 81. minutu, strelac je bio Gluščević.

Orašje - Modriča Maxima 0:2

Sreten Vasić je iz igre izašao u 23. minutu zbog povrede, a Đorđe Zafirović u igru je ušao u drugom poluvremenu. Njemu je i poništen jedan pogodak zbog ofsajda. Golovi su postignuti u poslednjih deset minuta susreta. Ekipa Modriče izborila je vrlo važnu pobedu u borbi za opstanak.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...