Vesti / Fragmenti prošlosti / Kiša golova u Beogradu

Kiša golova u Beogradu30.08.2011. 00:52

Autor: fkv.com(2)
Zdravko Rajkov u prodoru
Zdravko Rajkov u prodoru
J

edan od najzanimljivijih prvenstvenih mečeva, u dugoj istoriji međusobnih duela, Vojvodina i Partizan su odigrali 15. juna 1952. godine.

Partizan 5:5 Vojvodina

Najlepši gol prvenstva videli smo na ovoj utakmici. Dao ga je Hirman na pas Rajkova. Lopta je bila brza i dobačena je poluvisoko u pravoj liniji. Hirman je bio okrenut leđima prema golu i pre nego što je lopta doletela, već je bio u vazduhu, praćnuo se kao riba i sjajnim udarcem sproveo loptu u mrežu. Šoštarić se opružio koliko je dug, ali uzalud.

Inače bilo je puno golova, šest već u prvom poluvremenu. Neki zaista lepi, kao Zebecov, jer je nosio loptu od sredine igrališta i silnim udarcem savlado golmana, mada su bek i centar-half pokušali da ga ometu.

Bilo je dobrih šuteva u prvom poluvrmenu (u 40. minutu Krstić II pogodio je prečku) i odličnih odbrana golmana Vojvodine Vereša.

Vojvodina je dva puta vodila sa 2:0 i 3:2 ali je Partizan uspevao da izjednači zahvaljujući izvrsnoj levoj strani navale - Bobek i Zebec.

Drugo poluvreme počelo je isto tako burno i igra je bila veoma živa i zanimljiva kao i u prvom poluvremenu. Vojvodina je s vremena na vreme prelazila u napad, ali njena navala nije iskoristila povoljne situacije. Partizan je svoje šanse iskoristio i poveo je sa 5:3.

Poslednjih četvrt časa igre proteklo je u živoj i uzbudljivoj igri. Vojvodina je uspela da izjednači rezultat. Prvo je Rajkov u 80. minutu oštrim udarcem pogodio mrežu, a odmah zatim posle jedne gužve pred golom Partizana opet je Rajkov pucao u gol, a lopta je udarila u Čolića, promenila pravac i rezultat je bio izjednačen.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...