Vesti / Aktuelno / Predstavljen Ljubinković, sutra bez njega na megdan Pazarcima

Predstavljen Ljubinković, sutra bez njega na megdan Pazarcima26.08.2011. 14:04

Autor: Grof Žekula(5)
Tek za dve nedelje u postavi...
Tek za dve nedelje u postavi...
N

akon dolaska Dejana Vukićevića na mesto šefa struke, te prve pobede koju fudbaleri Vojvodine zabeležiše minulog vikenda, u goste nam u subotu (19:30h) stiže novi član JSL, Novi Pazar. Pobeda će biti imperativ za oba tima, jer vidno je koliko je ona potrebna i jednima i drugima – nama da potvrdimo početak rezultatski uspešne serije i najave kakvog-takvog preporoda nakon sramnog “letnjeg“ perioda, a gostima da prekinu seriju od dva teška poraza sa starta šampionata. Zato se sa pravom može računati na to da će subotnja predstava biti itekako vredna gledanja.

Pre dva dana, na pripremnom meču pred ovaj subotnji, protiv Radničkog iz Bajmoka, debitovala su dva poslednja pojačanja – Ljubinković i Frimpong. Kako su za prvopomenutog konačno stigli potrebni papiri sa Kipra (a on se lično još odrekao dela zarađenog novca, što je u današnjem fudbalu retkost), Marko je danas i zvanično predstavljen u Sportskom centru. Sportski direktor Kluba, Miodrag Pantelić, rekao je da je dolaskom ovog igrača stavljena tačka na prelazni rok, sa kojim su svi u Klubu zadovoljni. Za samog Ljubinkovića, koji je pre FKV nastupao za Radnički (Kragujevac), Rad, Vaslui (Rumunija), Slobodu (Užice) i Anortozis (Kipar), Pantelić je dodao da je baš takav profil igrača (prednji vezni, vrstan organizator igre) bio neophodan, da će timu doneti kreaciju i kvalitet, te da će biti pravo osveženje za “Staru damu“. Marko Ljubinković je potpisao ugovor sa Klubom na godinu dana.

Ljubinković se zahvalio na ukazanoj šansi, istakao kako se nada da će saradnja biti uspešna i na obostrano zadovoljstvo i da se posebno raduje što je došao u Klub sa visokim ambicijama. “Nadam se da ću što pre dostići potrebnu formu i da ću se što pre staviti na raspolaganje treneru Vukićevića. Prilika mi je ukazana, na meni je da je ostvarim i da se u što boljem svetlu predstavim kako ljudima u Klubu, tako i njegovim brojnim navijačima. Sviđa mi se “spisak“ budućih saigrača, jer je njihov kvalitet neosporan, a jasno je da svi zajedno imamo nameru da se borimo za vrh srpskog fudbala“, konstatovao je igrač od koga se u Novom Sadu puno toga očekuje. On neće istrčati sutra na zeleni tepih “Karađorđa“, već će sledeću pauzu iskoristiti da u potpunosti dostigne potreban nivo forme, kako bi tek tada bio u kombinaciji za tim.

Te “probleme“ oko istog, što se duela sa Novopazarcima tiče (ko će i gde igrati, te sa kojim zadacima i obavezama), ostavljamo Vukićeviću da o njima promišlja, dok je sasvim jasno da mi želimo da kompletan plen, za razliku od ovosezonskog debija protiv kragujevačkog Radničkog, ostane u Novom Sadu. Momci koju u subotu na sebe navuku crveno-beli dres, moraju učiniti sve da, pre odlaska na dvonedeljnu pauzu zbog obaveza reprezentativnih selekcija, upišu novu “trojku“ na kontu.

Novi šef struke je rekao da je prethodne subote napravljena dobra uvertira i da će pobeda u Lučanima dobiti na značaju samo ako se i sutra, u njegovom debiju pred domaćom publikom, kroz dobru igru dođe do novog trijumfa. “Zadovoljan sam kako smo radili prethodne nedelje, a ističem naročito činjenicu koliko su samo igrači spremni da se sutra nadigravaju i pred našim navijačima dođu do pobede. Svi smo motivisani da sutra napišemo pozivnicu za sve buduće mečeve na “Karađorđu“ jednom borbenom, agresivnom, otresitom i efikasnom predstavom. Veliki sam optimista što se sutrašnjeg meča tiče, iako znam da neće biti lako, jer za rivala imamo kvalitetnu ekipu koja je posrnula u prva dva kola šampionata. To ne sme da nas zavara, ali Vojvodina je na svom terenu favorit protiv bilo kog rivala u domaćem šampionatu i tako ćemo se ponašati i sutra i u budućnosti. Sve greške koje je ekipa pravila do sad moramo svi zajedno ispravljati što pre, a sutra je prva šansa. Ovo je najznačajnija utakmica moje dosadašnje trenerske karijere, jer debitujem pred sjajnom Novosadskom publikom, a želja mi je da napadačkom igrom dobijemo njihovo poverenje i aplauz na kraju utakmice“, završio je izlaganje Vukićević.

Na tri vezane takmičarske utakmice u Novom Sadu, FKV ima dva sramna poraza i jedan nerešeni ishod. Sutra samo timskom i ofanzivnom igrom možemo prekinuti ovu crnu seriju i započeti neku novu, daleko rezultatski uspešniju. Da li će tako biti, ostaje nam da vidimo pod svetlošću reflektora u poslednje ovogodišnje avgustovsko subotnje veče.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...