Vesti / Utakmice / Jedva do boda

Jedva do boda14.08.2011. 02:44

Autor: fkv.com team(21)
Tek je došao, a već bez teksta
Tek je došao, a već bez teksta
J

oš jednom su fudbaleri Vojvodine razočarali svoje navijače na stadionu "Karađorđe". Nakon bledih partija protiv Vaduza i UTA-e, ni u utakmici protiv Radničkog iz Kragujevca Novosađani nisu ostvarili pobedu, te je više od 5.000 navijača nezadovoljno napustilo najveći stadion u Novom Sadu - 1:1 (0:0).

Još jednom su fudbaleri Vojvodine razočarali svoje navijače na stadionu "Karađorđe". Nakon bledih partija protiv Vaduza i UTA-e, ni u utakmici protiv Radničkog iz Kragujevca Novosađani nisu ostvarili pobedu, te je više od 5.000 navijača nezadovoljno napustilo najveći stadion u Novom Sadu - 1:1 (0:0).

Šta reći za izdanje Vojvodine protiv novajlije u ligi? Počelo je dobro, Novosađani su imali inicijativu u početnih 15-20 minuta, izgradili nekoliko lepih akcija koje nisu pretvorene u gol. A onda je sve stalo. Gosti se oslobađaju pritiska i ravnopravno se nose na sredini terena, dok crveno-beli polako počinju da gube koncepciju igre. Sve češći ataci Kragujevčana ka golu Supića nagoveštavali su da se utakmica neće završiti onako kako su dan ranije na konferenciji za novinare najavili trener Ristovski i defanzivac Pavlović. Na odmor se odlazi bez pogodaka, te je publika na „Karađorđu“ sa pravom očekivala pritisak u drugom delu igre i trijumf na startu sezone.

Drugo poluvreme upravo tako je i počelo, naletom crveno-belih, ali ni to nije dugo potrajalo. Vezni red je bio bez ikakve ideje kako da ugrozi gol gostiju, a igra sa jednim napadačem se po ko zna koji put pokazala kao promašen koncept, bez obzira na izuzetnu borbenost i zalaganje Abubakara. Da stvar bude gora, gosti su prvi došli do prednosti, iz praktično jedine ozbiljnije akcije u tom delu igre. Polukontra Radničkog završena je odličnim centaršutem na koji reaguje napadač gostiju i smešta je iza leđa nemoćnog Supića – 0:1. Voša je bila primorana da sve karte baci u napad, što je gostima ostavljalo previše prostora na polovini „stare dame“, te je prava sreća da Kragujevčani nisu iskoristili nekoliko izuzetno opasnih kontri. Ulaskom u igru Merebašvilija i Bojovića stvari su se malo više okrenule u korist Vojvodine, ali je to bilo dovoljno samo za izjednačujući gol, upravo Bojovića. Preostalih nekoliko minuta do kraja prolazi u stihijskim napadima domaćina, ali su prave prilike izostale, te je susret završen rezultatom 1:1, uz salve zvižduka nezadovoljne publike, koja je ovo veče, mora se reći bila fenomenalna i bodrila svoje ljubimce sve vreme trajanja utakmice.

Sada je i više nego očigledno da puno stvari ne funkcioniše dobro u FK Vojvodina. Sa upravom koja se nekoliko puta ogrešila o svoje navijače, trenerom koji očigledno ne ume da izvuče maksimum iz ekipe, kao i igračima koji ne mogu da se prepoznaju u odnosu na period od pre samo nekoliko meseci, Voša se našla na putu koji unosi zebnju u srce svakog njenog iskrenog navijača. Nešto, evidentno je, treba da se menja, jer će u suprotnom još jedna sezona biti potrošena, a stare boljke ostati. A stogodišnjica kluba je već jako blizu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...