Vesti / Utakmice / Voša kreće „od nule“

Voša kreće „od nule“12.08.2011. 18:59

Autor: fkv.com Team(8)
S

utrašnjom utakmicom protiv povratnika u prvu ligu, kragujevačkog Radničkog, na stadionu „Karađorđe“ od 20 časova, Vojvodina otvara prvu stranicu novog šampionata Srbije u fudbalu. Kako govore poslednje informacije, Voša će u trku sa ostatkom lige ipak krenuti izjednačena, što znači da je sramna odluka (ne)fudbalskih institucija o oduzimanju bodova ipak preinačena, u poslednji čas. Da li će ovo biti impuls koji će dodatno uticati na samopouzdanje i mentalnu snagu igrača, saznaćemo već sutra oko 22h, kada će se i završiti prva takmičarska utakmica pod novim reflektorima.

Na konferenciji za novinare, upriličenoj povodom predstojećeg duela, predstavnicima medija obratili su se šef struke Ljubomir Ristovski i prvotimac Vladan Pavlović. Trener Ristovski rekao je da su igrači i stručni štab nastojali u prethodnom periodu da se oslobode bremena neuspeha u Evropi i da se okrenu onome što predstoji – domaćem prvenstvu. Ekipa se, nada se on, oporavila od neprijatnog poraza od Vaduza i spremno dočekuje start šampionata. Za subotnji duel za mesto u timu konkurišu svi igrači, osim Vulićevića koji nema pravo nastupa zbog žutih kartona. Na pitanje koliko dobro poznaje ekipu Radničkog, šef struke rekao je da jako dobro poznaje Radnički, da im je ekipa ostala gotovo ista u odnosu na prošlu sezonu i da je tim iz Kragujevca „spoj mladosti i iskustva“. On očekuje da većih iznenađenja sa jedne i sa druge strane ne bi trebalo da bude, s obzirom da se treneri i ekipe međusobno dobro poznaju. Na pitanje da li misli da će se Kragujevčani braniti u Novom Sadu, trener Vojvodine rekao je da danas u fudbalu ništa nije izvesno i da niko nikoga ne respektuje previše, apostrofirajući poraze PSŽ-a i Bajerna na startu njihovih nacionalnih šampionata. „Oni nemaju šta da izgube i samim tim sumnjam da će se braniti. Međutim, mi ćemo dati sve od sebe da mi pobedimo“, zaključio je Ristovski.

Pavlović je siguran da Vojvodinu očekuje težak meč, protiv motivisanog protivnika, te je pozvao navijače da u što većem broju dođu na „Karađorđe“ i podrže crveno-bele. „Očekujem da pobedimo“, bio je kratak levi bek Novosađana. Na pitanje koliko je zadovoljan svojom formom, Pavlović je mišljenja da forma njegova i čitave ekipe tek treba da raste iz kola u kolo, kako prvenstvo bude odmicalo. „Čitav tim je bio malo poljuljan posle Evrope, imali smo dve nedelje da se oporavimo, a trener nas je uveravao da je sve u psihi. Mislim da će sve doći na svoje mesto, već sutra“, uveren je Pavlović.

Tako su trener i levi bek nama najdražeg kluba pričali danas, a kako će sutra ovaj drugi i deset njegovih kolega „parlati“ na terenu – ostaje da se vidi. Na ljubiteljima „stare dame“ je da sutra u što većem broju dođu na stadion i svih 90 minuta pruže podršku timu, bez pauze i štedenja grla i dlanova. Jer, sutra baš publika može biti ta koja će prelomiti meč i dati igračima note za pobednički ritam. SVI NA „KARAĐORĐE“ – IGRA NAŠA VOJVODINA!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...