Vesti / Aktuelno / Daksbaher - Šanse Austrije 60:40

Daksbaher - Šanse Austrije 60:4005.08.2009. 18:50

Autor: fkv.com(7)
Trener Austrije Karl Daxbacher. Reuters pictures
Trener Austrije Karl Daxbacher. Reuters pictures
N

akon remija u prvom meču austrijski mediji jednodušno donose isti zaključak da je osvajač austrijskog kupa blagi favorit u duelu između Austrije i Vojvodine.

Trener ljubičastih Karl Daksbaher je izjavio: "Šansa da prođemo iznosi 60:40. Imamo dobar rezultat. Najveća greška bi bila kada bi pomislili da smo već rešili prolaz u narednu rundu."

Daksbaher je takođe naglasio da Austrija ne sme da uđe previše otvoreno u meč, kao i da njegov tim mora kontrolisati tempo igre i kretanje lopte. Šef struke Austrijanaca naglasio je da će veliki saveznik njegov timu biti i vatrena atmosfera na Hor stadionu. Što se tiče Vojvodine, izjavio je da je to tehnički dobro potkovana ekipa koja ne gubi lako lopte.

Strelac gola u prvom meču Tomas Jun trenutno je povređen i veliko je pitanje da li će nastupiti na meču. Odbrambeni igrač Joakim Štandfest je bolestan tako da je i njegov nastup pod veliki znakom pitanja.

Što se tiče crveno-belih još ostaje veliko pitanje da li će nastupiti Vulićević i da li će se u startnoj postavi naći lakše povređeni Stojka i Mrđa. Stub odbrane FK Vojvodina, Darko Lovrić, je dao sledeću izjavu za naš sajt: "Atmosfera u ekipi je odlična. Svi verujemo da posle prve utakmice koju smo odigrali u Beogradu imamo velike šanse da prođemo u naredno kolo. Došli smo bez nekih velikih obećanja, ali smo svi optimisti i verujemo u prolaz! Još uvek se ne zna dali će se Stojka i Vulićević oporaviti do utakmice, ali svako ko bude igrao mora da da sve od sebe, jer imamo veliku šansu da promovišemo klub i nas igrače, što nije mala stvar."

Nadajmo se da će podrška sa tribina kao i prisustvo brojnih menadžera motivisati naše igrače da načine podvig i prođu u sledeću rundu kvalifikacija!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...