Vesti / Utakmice / Vošina brUTAlna realnost

Vošina brUTAlna realnost07.08.2011. 13:56

Autor: fkv.com Team(45)
U

prijateljskom odmeravanju snaga fudbalera Vojvodine i UTA-e iz Arada viđena je prava takmičarska utakmica, sa puno borbe na sredini terena i čak četiri gola, po dva u mrežama oba rivala – 2:2 (1:1). Nakon švajcarskog drugoligaša, malo je falilo da i rumunski drugoligaš uzme skalp trećeplasiranom timu srpskog prvenstva. Realnost našeg fudbala ili još jedan loš dan crveno-belih? Iako je meč okarakterisan kao prijateljski, na samom terenu „prštalo“ je na sve strane, te su lekarske ekipe oba tima imale dosta posla, a sudija se nekoliko puta mašio za džep da pokaže kartone igračima domaćeg i gostujućeg sastava. Rumuni su dva puta vodili, Voša dva puta stizala prednost (golovima Ilića i Stevanovića) i na kraju propustila nekoliko šansi da trijumfuje u ovom meču.

Stiče se utisak da momci u crveno-belim dresevima nisu imali pravo rešenje za odbranu „plavo-crnih“, izuzev Abubakara, koji je bio prava napast za ekipu UTA-e. Čak ni izmene u drugom poluvremenu nisu donele previše svežine u redove Novosađana, te navijači sa pravom mogu biti zabrinuti pred prve mečeve u domaćem šampionatu. Borbenost nije manjkala, ali ideja u napadu jednostavno nije bilo, a i u odbrani stvari ne funkcionišu ni blizu onoga na šta smo se navikli u prošloj sezoni. Trener Ristovski će morati pod hitno da menja nešto u igri crveno-belih, jer publika na „Karađorđu“ ne može biti zadovoljna nerešenim rezultatom na svom terenu protiv rumunskog drugoligaša, uz svo poštovanje prema gostima koji su se pokazali kao čvrst i disciplinovan sastav.

Senku prosečnog nastupa tima svakako će izbledeti činjenica da je utakmica igrana u noćnom terminu, pod novim reflektorskim osvetljenjem, posle sedam godina pauze. Takođe, primetne su i pozitivne promene u hodnicima ispod zapadne tribine, te stadion nama najdražeg kluba konačno dobija sjaj koji svi priželjkujemo. Uz nadu da će fudbaleri izaći iz trenutne krize i rezultatski ispratiti zahteve navijača „stare dame“, ostaje da Voši poželimo puno uspeha u sezoni koja sledi.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...