Vesti / Utakmice / UTA testira Vošu pod reflektorima

UTA testira Vošu pod reflektorima03.08.2011. 13:37

Autor: fkv.com Team(4)
Konačno - svetlo na
Konačno - svetlo na "Karađorđu" (foto: core_duo)
N

akon neslavne eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbalerima Vojvodine ostala su još dva puta. Jedan vodi ka vrhu prvenstvene lestvice, a drugi ka trofeju koji nam je tri puta izmicao iz ruku u poslednjih pet sezona – peharu pobednika nacionalnog kupa. Dok ćemo na početak takmičenja u Kupu Srbije još malo sačekati, prvenstveni okršaji se uveliko približavaju, pa ćemo već narednu subotu (13. avgust) na svom stadionu ugostiti povratnika u Superligu – kragujevački Radnički.

Novosadska publika moći će ove subote donekle da proceni koliko spremno fudbaleri Vojvodine dočekuju šampionat, pa će se u generalnoj probi pred početak takmičarskih utakmica u Novom Sadu sastati Vojvodina i UTA iz Arada, sa početkom u 20h i pod svetlošću nedavno kompletiranog reflektorskog osvetljenja.

Rumunski tim osnovan je 1945. godine, a zvanične boje kluba su crveno-bele. Najveće uspehe UTA beleži u prvim godinama od osnivanja, jer je u periodu 1946.-1954. četiri puta osvajala šampionat i dva puta nacionalni kup. Drugi „zlatni period“ UTA-e bio je druga polovina šezdesetih godina, kada su još dva puta osvojili šampionat i igrali jedno finale kupa. Krajem sedamdesetih godina počinje poniranje kluba, te 1979. godine ispadaju u drugu ligu. Iako su do sada nekoliko puta uspeli da se vrate u viši rang, nisu se tamo dugo zadržavali, pa UTA i danas igra drugu rumunsku ligu. Tim je uglavnom sastavljen od domaćih fudbalera. Igraju na stadionu „Francisc von Neumann“, koji je ime dobio po osnivaču kluba, kapaciteta oko 7 hiljada.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...