Vesti / Utakmice / Voša ponovo bolja od Zvezde

Voša ponovo bolja od Zvezde19.04.2009. 00:21

Autor: fkv.com(0)
D

erbi kola završen je više nego zasluženom pobedom Stare Dame. Novosađani su uspeli da se povrate nakon šokatnog poraza od Partizana i da u direktnom duelu za drugo mesto pobede favorizovanu Crvenu zvezdu. Gol odluke postigao je Mrđa u 55 minutu fantastičnim šutem sa 22 metra.

Mrđa je tokom celog meča bio nerešiva enigma za fudbalere Zvezde i pravo je čudo kako nije uspeo još koji put da zatrese mrežu golmana Stamenkovića. Čitav meč je protekao u otvorenoj, fajterskoj igri u kojoj se vezni red Vojvodine pokazao kao pobednik. Sa druge strane desni bok (Lazetić i prinudni desni bek Buač) su se teško snalazili u zadatim rolama i to je bilo jedino mesto odakle su stizali opasni napadi domaćina. Internacionalac iz Ugande, Jozef Kizito još jednom je dokazao vrhunsku klasu na terenu i može se slobodno reći da je bio najbolji igrač Vojvodine. Golman Kesić ostavio je utisak zbunjenog i uplašenog mladića koji samo u šest dana brani svoj drugi veliki derbi.
Imala je Zvezda svoje šanse ali da je Mrđa imao više koncetracije u završnici rezultat bi bio mnogo ubedljiviji.

U ovosezonskim duelima dva rivala, Vojvodina je bila uspešnija dva puta i pokazala da joj je mesto bar na drugoj poziciji na tabeli.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Tomović (Vranješ 45'), Tutorić, Džef Silva, Isah, Milijaš, Lazetić (Blažić 82'), Parker (Some 70'), Abubakar i Kleo.

Vojvodina: Kesić, Stošić, Kizito, Trivunović (Peković 90'), Lovrić, Popović, Buač, Tadić, Mrđa, Aleksić (Đurovski 45' - Tumbasević 82'), Lazetić.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...