Vesti / Utakmice / Prva pobeda u nastavku prvenstva

Prva pobeda u nastavku prvenstva21.03.2009. 19:50

Autor: Budababa(0)
I

gra taman toliko dobra da se pobedi vrlo prosečna ekipa Banata, koja nije imala neku veliku želju da barem pokuša da osvoji nešto više od boda. Kada sam u startnoj postavi video Lazetića, Mrđu i Đurovskog, mislio sam da će bunar u koji smo upali postati još dublji. Ne mogu da vam opišem koliko je to sve bilo blizu 0:0 i još jednog razočaranja. Sreća, pa protivnik nije imao kvalitet da nam pokvari još jedan vikend.

Ipak, momcima se ne može sporiti da su se ovaj put daleko više trudili i da se trčalo na svaku loptu, pa barem na polju zalaganja postoji napredak. Nijedna zrela šansa, mada smo imali inicijativu tokom velikog dela utakmice, ali nismo stizali na manju razdaljinu od 16 metara. Jedino je Lazetić imao jedan lep okret sa loptom u kaznenom prostoru, prevario je čuvara i - pao. Da li je bilo kontakta, neka proceni neko ko je imao bolji ugao.

Pored toga jedan solidan sut Mrđe sa 16-ak metara koji odlazi pored gola, kao i jedna nespretna reakcija njihovog golmana kome je vraćena lopta prosla ispod noge i završila samo u korneru. Banat je imao jednu zrelu šansu posle izvedenog kornera, čini mi se, kada je Brka maestralnim refleksom skinuo loptu koju su vec mnogi videli u golu (nesto slicno kao protiv OFK-e), prava majstorija.

Odbrana nam je danas odigrala prilično sigurno, pohvalio bih naročito Lovrića koji mora imati prednost nad kasapinom (pardon, kapitenom) Mijatovićem. Đurić mnogo bolji nego u prethodnih par utakmica, Buki zaista požrtvovan i prava radilica na sredini, Đurovski iznenadio u pozitivnom smislu. Od ubojitog napadaćkog tandema koji izaziva ekspresno flekanje gaća protivničkih odbrana, kada bi morao da biram jednog - izabrao bi Lazetića. Iako ne previše upečatljiv (osim po masnoj bradurini), danas je više trčao i imao više uspešnih poteza od "veterana", koji je od 70. minuta bio "muerte" i samo se vukao po terenu, a ni u tih 70 nije puno uradio.

Sastav: Brkić, Kizito, Lovrić, Đurić, Stošić, Buač, Tumbasević (Grozdanoski), Đurovski (Hucišvili), Stjepanović (Pantelić), Lazetić, Mrđa.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Mihajlović7
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Cebara1
Jovanović1

Igrač sezone
Jovančić24
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Mihajlović4
Vukasović4
Lakićević2
da Silva Alves2

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...