Vesti / Aktuelno / Hapoel Tel Aviv-Vojvodina

Hapoel Tel Aviv-Vojvodina15.07.2011. 13:48

Autor: fkv.com(17)
Ž

reb je rekao svoje. U slučaju da Vojvodina eliminiše ekipu Vaduza, kao protivnika u trećem krugu kvalifikacija za Ligu Evrope čeka nas Hapoel iz Tel Aviva. Prvi meč se igra u Tel Avivu 28. jula, dok će se revanš meč u Novom Sadu igrati 4. avgusta.

Hapoel je zvanično osnovan 31. maja 1927. godine u Tel Avivu, mada je formiran još 1923. godine, pa nedugo zatim rasformiran. Nakon još nekoliko neuspešnih pokušaja osnivanja, konačno se 1927. godine fuzionišu sa FK Alenbi i dobijaju formu modernog fudbalskog kolektiva. Svoje utakmice trenutno igraju na Bloomfield stadionu kapaciteta 17500 gledalaca, na kojem su domaćini još od 1962. godine. Po osvojenim trofejima predstavljaju drugi najuspešniji klub u Izraelu, odmah iza gradskog rivala Makabija, a u svojoj riznici imaju 13 pehara šampiona države i 14 pehara osvajača nacionalnog kupa. Gotovo redovni su učesnici takmičenja pod okriljem UEFA, a najveće uspehe ostvarili su upravo prethodnih godina (u sezoni 2009/10 osvojili su prvo mesto u svojoj grupi u Ligi Evrope, da bi zatim bili eliminisani od ruskog Rubina; u sezoni 2010/11 plasirali su se u grupnu fazu Lige Šampiona). Nemaju previše „zvučnih“ imena u svom sastavu, ali su kao tim vrlo dobro ukomponovani, i uglavnom se oslanjaju na domaće igrače. Nekoliko igrača je nosilo ili još uvek nosi dres izraelske reprezentacije, a glavna zvezda im je kapiten Valid Badir, sa čak 74 nastupa za nacionalni tim. Sa klupe ih predvodi Dror Kaštan, čovek koji je vodio reprezentaciju Izraela od 2006. do 2010. godine.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...