Vesti / Utakmice / Pravac Kečkemet

Pravac Kečkemet01.07.2011. 19:48

Autor: Grof Žekula(2)
Ubraćemo ljubičice
Ubraćemo ljubičice
U

osmom po veličini gradu susedne nam Mađarske, fudbaleri Vojvodine predvođeni šefom struke Ljubomirom Ristovskim, u subotu od 17h imaće najjaču proveru do sada u toku leta 2011. godine. Protivnik će im, nakon dve uvodne pripremne pobede nad Bačkom Topolom 6-1, te Omladincem (Stepanovićevo) 5-0, biti poslednji osvajač mađarskog nacionalnog Kupa – FK Kečkemet.

U centru županije Bač-Kiškun, u gradu koji ima nešto preko 110.000 stanovnika, a na stadionu “Sektoi“ (Széktói Stadion kapaciteta 6.300 mesta, od čega 4.300 sedećih; sagrađen 1962., a renoviran 2002. godine), momci u crveno-belom imaće zadatak da protiv “ljubičastih“ momaka (dresovi domaćina u bojama koje Kečkemet koristi od 1913.) pokažu da li su i koliko spremni u ovoj fazi priprema, a nešto manje do dve nedelje pred start evro-takmičenja i gostovanja u Vaduzu.

Sam FK Kečkemet je stariji od naše “Stare dame“ pune tri godine (osnovan 1911.) i do sada je uspeo, i to u ovoj godini obeležavanja 100-godišnjice postojanja kluba, da se domogne pehara osvajača Kupa, jer je u odličnom finalnom meču, na stadionu “Ferenc Puškaš“ u Budimpešti, savladao Videoton (prvak države) sa 3-2. Minulo prvenstvo, FK Kečkemet je okončao na tek 12-oj poziciji na tabeli (od 16 klubova) za zaostakom iza pomenutog Videotona od 25 bodova i skorom od čak 16 poraza, 3 nerešena ishoda i 11 pobeda (9 kao domaćin). Do ovomajskog osvajanja Kup-pehara najveći uspeh kluba je bila izborena prva pozicija u drugoligaškom nadmetanju 2008. godine. Pre toga su 4 puta bili pobednici i trećeg ranga takmičenja (1946, 1958, 1990, 1995. godine). Takođe ih, u istom terminu i u istom takmičenju kao i nas, očekuje evro-rival, a to je kazahstanski Aktobe.

Inače, šef struke ovog mađarskog kluba je Tomislav Sivić, rođeni Subotičanin koji je u tri navrata bio selektor mlađih reprezentativnih selekcija Srbije (U-17 i U-19), a koji je u igračkoj karijeri nastupao i na Islandu i na Farskim Ostvima, gde je i započeo trenersku karijeru. Naravno, igrao je i za sam FK Kečkemet sredinom 90-ih, a ovo je već drugi put da je seo na klupu ovog tima i sa istim zabeležio dva najveća, pomenuta, uspeha – ulazak u elitni rang 2008. i osvajanje Kupa 2011. godine. Kod nas je trenirao Smederevo i Voždovac.

Svakako, biće ovo odličan test za naše fudbalere, a po najavama, na put će Ristovski povesti 22 igrača. Svima po poluvreme, uigravanje linija, razigravanje novopridošlica…Ostaje nam da vidimo šta će od ovoga biti ostvareno, kao i da li ćemo uspeti da sa ovog “gostovanja” donesemo trijumf u naš Novi Sad.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...