Vesti / Aktuelno / Derbi pred praznim tribinama

Derbi pred praznim tribinama17.04.2009. 00:33

Autor: Grof Zekula(0)
S

ubota 18. april 2009-e godine, u danu koji prethodi najvećem hrišćanskom prazniku za sve koji ga poštuju po Julijanskom kalendaru. Zbog toga, naši momci na terenu neće imati organizovanu podršku sa tribina. Na isti dan "pada" rođendan, uvek našem, Milanu Lanetu Jovanoviću, a kako drugačije da mu čestitamo nego POBEDOM!!!

Start u 18h, stadion njihov.

Sudije - to svakako i na svu sreću neće biti Ninoslav Spasić i Aleksandar Veljović.

TV prenos-direktan na RTS 2.

Nakon 6 dana od duela sa jednim, sledi nam novi sa drugim klubom iz Beograda, a koji će u tom trenutku biti bolje plasiran na tabeli za jednu poziciju. Razlika je u tome što su se u nedelju na "Karađorđu" sukobili prvi i drugi, a u subotu će to biti meč između drugog i trećeg sa prvenstvene lestvice. Domaćin u meč ulazi sa prednošću od 2 boda i eventualnom pobedom mogli bismo se vratiti na poziciju br.2. "Opasno" je i to što nam se četvrtoplasirani Javor približio na samo 3 boda! Dešavanja u i oko kluba u ovoj nedelji, a vezano za prošlonedeljni nezasluženi i "dirigovani" poraz, gotovo da su bacila senku na predstojeći duel i evidentno je da su se svi (igrači, uprava, fudbalska javnost) više bavili onim što je bilo, nego onim što predstoji .A da nam je učinjena OGROMNA nepravda - to ćemo se svi složiti!!!

Domaćin u subotnji okršaj ulazi nakon meča koji je odigrao u sredu u kupu (samim tim i umorniji), a iskreno se nadam da su naši momci valjano trenirali ovih dana i da su spremni u svakom pogledu da se suprotstave onako kako svi od njih očekujemo. Ako uspemo da ponovimo i da vremenski produžimo onih prvih 45 minuta koje odigrasmo u nedelju, sasvim je sigurno da ne bi trebalo da bude ozbiljnijih problema u ostvarivanju cilja da ostanemo neporaženi, a možda učinimo i korak više tj. da se u Novi Sad vratimo sa sva tri boda. Po svemu što viđamo ove polusezone od kluba koji će nas ugostiti, ne vidim niti jedan razlog zbog čega bi mi trebali u meč da uđemo u podređenoj ulozi. Ono od čega "strepim" je trag i ožiljak koji je na igrače ostavio gorepomenuti nedeljni meč. Na prošlost možda i ne možemo, ali na budućnost sigurno MOŽEMO da utičemo. Zato glavu gore, pa da pokažemo u subotu ko smo i šta smo i da svim "fudbalskim dušebrižnicima" zapušimo usta!!!

Željka Brkića sasvim sigurno ponovo neće biti među stativama, a lično očekujem još koju promenu u odnosu na onu jedanaestoricu koji istrčaše na teren u predhodnoj partiji. Janko Tumbasević je pod velikim znakom pitanja, a na teren sigurno neće ni makedonski reprezentativac u našim redovima - Vlatko Grozdanoski. Da li će Zoran Marić u opšte voditi tim sa klupe jer je dobio crveni karton u nedelju? Da li je naš reprezentativac i, kako smo svi očekivali, komadant odbrane, promislio o svemu i uvideo da njegove igre ne vode nikuda i da njima neće pomoći ni sebi ni klubu? Daj Bože da jeste! Da li će Danijel Aleksić ponovo dobiti "svoje" mesto u špicu? Daj Bože da hoće! Da li će naš vezni red, ko god da bude u njemu, biti opet razigran kao u nedelju u periodu od 15:30h - 16:15h? Da li će Dragan Mrđa uspeti da i u trećoj utakmici za redom, postigne dva gola, ali da ovaj put, baš kao i na Čukarici, njih prihvate i priznaju i ljudi u crnom? Pitanja je mnogo, a odgovore na njih ćemo saznati u subotu najkasnije do 20h!

Ovo će biti treći međusobni okršaj ove sezone - kako smo samo "otvorili" prvenstvo sada već dalekog 17-og avgusta i maestralnom partijom ponizili CZ na "Karađorđu" 2:0, golovima Miodraga Pantelića i Danijela Aleksića. U 12-om kolu 8-og novembra, na stadionu na kome i u subotu gostujemo, poraženi smo sa 3:1, uz novi gol Danijela Aleksića - eto šanse da opet zaigra i da opet svoje ime upiše na listu strelaca! Sama borba za stepenicu više na tabeli trebala bi da bude dovoljan motiv za sve koji će u ime FK VOJVODINE u subotu nastupiti na ovoj utakmici.O tome koliko nama znači pobeda nad ovim protivnikom, izlišno je i govoriti. Zato: SAMO HRABRO DO NOVE POBEDE!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...