Vesti / Fragmenti prošlosti / Deset godina foruma fkvojvodina.com

Deset godina foruma fkvojvodina.com24.06.2011. 06:48

Autor: fkv.com(20)
Prvi izgled foruma
Prvi izgled foruma
F

orum sajta www.fkvojvodina.com prvi put je ugledao svetlost dana, sad već davnog, 22. juna 2001. godine. Zahvaljujući angažmanu Minje Adamovića i vizionarstvu Miroslava Vislavskog, FK Vojvodina je tog dana pokrenula svoj klupski sajt.

O celoj akciji Adamović je 2001. godine izjavio: "Došаo sаm u klub sredinom mаjа 2001. godine, а moj zаdаtаk je dа preko Internetа što bolje i potpunije predstаvim ovаj klub ljubiteljimа fudbаlа i rаdoznаlcimа iz čitаvog svetа. Rаduje me što je mojа inicijаtivа nаišlа nа puno rаzumevаnje i podršku gospodinа Vislаvskog i što, evo, već uveliko rаdimo"!

Kao sastavni deo tog sajta počeo je da živi i forum. Smisao pokretanja foruma, Adamović je video u sledećem: "Forum je strаnicа zа goste sаjtа i nаvijаče, mesto zа pohvаle i kritike, аli bez vređаnjа bilo kаkve vrste, jer se tаkve poruke brišu".

Jedan deo i danas aktivnih forumaša, počeo je već tada da peče svoj "forumaški staž". Forum ubrzo postaje mesto okupljanja navijača Vojvodine, koji su na akademski način pokušavali da ukažu na sve dobre i loše stvari koje su se dešavale u i oko kluba.

Prelomni momenat u razvoju foruma dogodio se 12. janura 2005. godine, kada je posle ogromnog pritiska forum (koji se do tada nalazio na adresi www.fcvojvodina.co.yu) ugašen. U tom momentu grupa entuzijasta uspeva da očuva forum i da ga nanovo pokrene na adresi www.fkvojvodina.com. Pokretač akcije bio je forumaš "Ogi", dok je kum nove adrese bio "podbara".

Ostalo je istorija: Forum je sve do danas sačuvao svoju autonomiju prema klubu i opstao kao jedino mesto razumne i kvalitetne rasprave o FK Vojvodina.

Forumaši, srećan nam jubilej!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...