Vesti / Aktuelno / Sutra prva provera, protivnik FK "Bačka Topola"

Sutra prva provera, protivnik FK "Bačka Topola"23.06.2011. 14:54

Autor: Grof Žekula(5)
U

SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, u petak 24. juna, fudbaleri Vojvodine predvođeni novim šefom stručnog štaba, Ljubomirom Ristovskim, imaće prvu proveru pred početak sezone 2011/2012. Protivnik, od 18h, biće novi član Srpske lige, FK “Bačka Topola“ (juče u svoju korist uspešno rešili dvomeč baraža sa novosadskim Borcem), na čemu im čestitamo.

Inače, prvi fudbalski klub u Bačkoj Topoli je osnovan 1912. godine, a zvanično postoji od naredne, 1913. godine, pod imenom "Topolyai Sport Club" (TSC). 1920. godine klub menja ime u “JAK” (Jugoslovenski Atletski Klub), a teren kluba je bio na današnjem vašarištu. Početkom 1930-ih godina, počela je izgradnja novog stadiona u Gradskom parku gde se stadion i danas nalazi (kapaciteta 8.000 mesta).

Od 1942. godine klub igra u Drugoj ligi Mađarske i postaje drugoplasirana ekipa ove lige. Nakon II Svetskog rata, klub dobija naziv “Egység", a 1951. godine menja ime u “Topolya". 1974. godine klub se spaja sa FK “Panonija" i nastaje FK “AIK Bačka Topola" kada klub i doživljava najblistavije trenutke u svojoj istoriji. Najveći uspeh je svakako ulazak u II Saveznu ligu SFRJ i uspešno takmičenje u njoj.

Klub 2003. zbog finansijskih poteškoća prestaje sa radom, pa tako seniorski tim prestaje da se takmiči, a samo su mlađe kategorije funkcionisale. Fuzijom sa FK “Bajša“ iz Bajše klub 2005. obnavlja postojanje i dobija trenutni naziv FK “Bačka Topola“.

Fudbaleri iz Bačke Topole nastupaju u belo-plavoj kombinaciji.

Biće ovo prva provera za trenera Ristovskog i njegove momke, na gotovo samom početku priprema čitavog tima, a pred gostovanje u Vaduz 14. jula, gde crveno-bele očekuje meč kvalifikacija za LE.

U narednom periodu znaće se i nešto više o odlasku i dolasku igrača, a prema najavama treba očekivati vrlo burnih nekoliko dana, po tom pitanju!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...