Vesti / Aktuelno / Merebašvili strelac "Gola sezone"!!!

Merebašvili strelac "Gola sezone"!!!22.06.2011. 11:24

Autor: Grof Žekula, nboya(7)
Gruzijac zna da pogodi u metu...
Gruzijac zna da pogodi u metu...
D

rugu godinu za redom, čitaoci i posetioci Sajta i Foruma fkvojvodina.com birali su “Gol sezone“. Nakon što je po okončanju prošle sezone trofej pripao Makedoncu (Đurovskom), ove je, vrlo ubedljivo, pripao Gruzijcu – našem Giorgiju Merebašviliju!!!

Tog, sada već dalekog, 28. avgusta 2010. godine, u 3. kolu JSL, naš Mereba je na meču protiv Javora dva puta matirao bivšeg Vošinog golmana Kahrimana, a taj drugi gol, kojim je i postavljen konačni rezultat, koji je “pao“ u 63. minutu, proglašen je najlepšim golom čitave sezone! Koliko nam se isti svideo, svedočiće podatak da je više od 50% glasača Merebinom golu darovalo svoj glas, pa je isti na vrlo dominatan način, pobedio u ovom izboru!

Mereba – čestitamo Ti u ime svih Vojvodinaša, a naročito čitaoca ovog Sajta i Foruma, na osvojenom Peharu za “Gol sezone 2010/11“. Isti će mu i biti dodeljen u ime uredništva u narednim danima.

Tako je jedan od najboljih asistenata ekipe, drugi strelac u istoj, te treći igrač po broju glasova u izboru za “Igrača sezone“, pobedio u konkurenciji u kojoj tek očekujemo da će i u narednom periodu, noseći naš crveno-beli dres, još koji put “razgaliti“ srce svakog navijača “Stare dame“ efektnim driblingom i pogotkom, baš kao što je to bilo u avgustu prošle godine.

Jer kada je u februaru prošle godine pristupio našim redovima, napisali smo ovo:

“Mnogi, pa čak i znatno jači, klubovi širom Evrope, želeli su ovog momka u svojim redovima, ali je on rešio da Tbilisi zameni Novim Sadom, a pogled ne reku Kuru sa tvrđave Narikala, onim “čuvenim“ na Dunav sa Petrovaradinske tvrđave. Pošto ime Tbilisija (Rusi ga zovu Tiflis) u prevodu znači “topli izvor“, mladi Gruzijac će imati “samo“ jedan zadatak – da “razgali i raspali“ srca novosadske publike, svojim potezima, lucidnošću, asistencijama i golovima. Neka mu je sa srećom.”

Da ne grešimo dušu, bilo je i minule sezone toliko njegovih značajnih golova i asistencija (u Jakovu, Jagodini, kod kuće protiv “onih“ sa crnog dela Topčiderskog brda, te protiv Smedereva kada je, takođe, postigao dva fenomenalna pogotka...), a posebno nam je žao što mu je u finalu Kupa ukradena mogućnost da nakon dve maestralne asistencije Mojsovu, iz (sada već čuvenog i bahato nedosuđenog) penala, donese trijumf i Pehar u Novi Sad. Zato neka zna da mi to nećemo zaboraviti, pa neka mu ovaj naš Pehar, bude podsticaj da u narednom periodu pokaže sve ono što zna i može. Nema sumnje da zna i može PUNO!

Jer Gruzijac jeste naš ljubimac! Još jednom Ti čestitamo, na zasluženo osvojenom trofeju za najlepši gol sezone!


Rezultati glasanja, u kojem je učešće uzelo 410 glasača, kojima se zahvaljujemo na tome:

1 - Giorgi Merebašvili (Avgust, Vojvodina-Javor) - 210
2 - Vuk Mitošević (Novembar, Vojvodina-Borac) - 70
3 - Abubakar Oumaru (Decembar, C.zvezda-Vojvodina) - 62
4 - Branislav Trajković (Oktobar, Srem-Vojvodina) - 24
5 - Brana Ilić (Mart, Jagodina-Vojvodina) - 15
6 - Miroslav Stevanović (Septembar, Čukarički-Vojvodina) - 13
7 - Nikola Lazetić (April, Vojvodina-Sloboda) - 11
8 - Milko Novaković (Maj, Borac-Vojvodina) - 5






Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...