Vesti / Aktuelno / Ristovski predstavljen, sutra počinju pripreme

Ristovski predstavljen, sutra počinju pripreme14.06.2011. 17:29

Autor: Grof Žekula(20)
B

aš kao i pre gotovo godinu dana, opet je iz Subotice (i iz Spartaka) u Novi Sad pristigao trener, koji će u narednom periodu biti na klupi “Stare dame“ srpskog fudbala. Posle Zorana Milinkovića, novi šef stručnog štaba ponosa Novog Sada, postao je Ljubomir Ristovski. Da mu zadatak neće biti nimalo lak, svedočićemo svi mi kojima je crveno-bela boja u srcu, a gledajući preko ramena u nazad na prošlu sezonu koja će sigurno ostati svima nama duboko urezana u pamćenje.

Kako god – odmah da naglasimo da Ristovskom želimo dobrodošlicu, kao i svu sreću u pokušaju da nadmaši svakog svog prethodnika!

Ljubomir Ristovski ima 42 godine, fudbalsku karijeru je započeo u omladinskom pogonu našeg tima pod palicom Ilije Pantelića, a potom je, napustivši 1987. godine Vojvodinu, otišao na Detelinaru, gde je bio kapiten tima Novog Sada (i to, između ostalog, i sadašnjem sportskom direktoru Panteliću), a karijeru je nastavio u čačanskom Borcu, pa u Hajduku iz Kule, a zatim i u Portugalu, gde je nastupao za tri kluba, a karijeru je okončao u Nacionalu.

Kao trener, Ristovski je išao postepeno – punih sedam godina od Vojvođanske lige, pa sve do najelitnijeg srpskog takmičenja. Vodio je beočinski Cement, Radnički iz Sombora, Inđiju, Veternik, novosadski Proleter, gde je zaista imao zapaženu rolu, i u prethodnoj prolećnoj polusezoni subotički Spartak, sa kojim je osvojio peto mesto.

Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov” u Veterniku, predstavnicima sedme sile se obratio novi šef struke Ristovski, kao i pomenuti, sportski direktor, Miodrag Pantelić. Već koliko sutra, Ristovski će na istom mestu, samo na travnatom terenu, okupiti fudbalere, predstaviti se i njima i započeti operaciju “Sezona 2011/2012”. Sa kojim snagama, to ćemo tek da vidimo, ali je sigurno jedno – počećemo evro-takmičenjem (protivnika ćemo saznati u ponedeljak 20. juna na žrebanju u Nionu), a tako se sezona mora i završiti – izborenim novim učešćem u Evropi. O tome da želimo raznovrsnu, rasplamasalu, ubojitu, lucidnu, efikasnu… Vojvodinu, o tome Ristovskom ne treba da pričamo.

Pantelić je naglasio u uvodu da je Uprava imala zadatak da na mesto glavnog trenera dovede čoveka koji je sposoban da bude na tom mestu, koji je mlad i ambiciozan, i koji poznaje igrački kadar kojim FK Vojvodina raspolaže. Sve se to našlo u ličnosti Ljubomira Ristovskog, kome nije strana ni sama FK Vojvodina, niti njene pretenzije. “Stil i metodika rada Ristovskog nam garantuju da je On čovek na pravom mestu i da je sposoban da od našeg tima napravi ono što svi želimo – brz, agresivan i pobednički kolektiv”.

Ristovski je odmah istakao da je seo na klupu Kluba za koji navija i to je za njega kruna dosadašnje trenerske karijere, kao i ispunjenje sna, jer se tome potajno i iskreno nadao. “Ja sam Vojvodinaš iz Novog Sada i danas mi se jedna velika želja ostavrila. O Vojvodini, njenoj istoriji, uspesima, igračima, kvalitetu, ne treba nikome da govorim. O njoj se sve zna, a mogu samo u svoje ime da obećam da ću dati sve od sebe da se predstavim u najboljem svetlu, kako Klubu, tako i svim, brojnim, navijačima. Pobednički mentalitet, igra na pobedu na svakoj utakmici, promocija mladih i talentovanih igrača biće moj zadatak, za koji verujem da je ostvariv. Teren je taj koji će odlučiti ko će na isti, a obećavam da će na njemu biti oni koji pokažu da su najbolji. Zahvaljujem se presedniku i sportskom direktoru Kluba, jer su me izabrali, a na meni je da pokažem da li i koliko vredim”.

Ristovski je potpisao ugovor na jednu godinu, sa mogućnošću produženja istog na još godinu dana. Pomoćnici će mu biti Spasoje Jelačić i Zoran Vasiljević, kondicioni trener biće Zoran Banićević, dok će se ime trenera koji će raditi sa golmanima biti objavljeno u narednim danima. Sutra u 11h oni okupljaju igrače, a planirano je da se do prve Evro utakmice odigraju tri pripremna duela.

Ristovski treba da zna, shodno svom imenu, samo jedno – da je naša ljubav prema FK Vojvodina ogromna i večna, a on će mir kod nas uneti ako upravo učini sve ono što je pomenuo na samoj konferenciji.

Gospodine Ristovski – još jednom dobrodošli i neka Vam je srećan rad!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...