Vesti / Aktuelno / 29. kadetski turnir "Stevan Nešticki"

29. kadetski turnir "Stevan Nešticki"08.06.2011. 08:08

Autor: fkv.com team(3)
Mladi Nebojša Kosović upisao je ovog proleća i dva nastupa za prvi tim Vojvodine
Mladi Nebojša Kosović upisao je ovog proleća i dva nastupa za prvi tim Vojvodine
N

a terenima SC "Vujadin Boškov" u Veterniku, od 10. do 12. juna, biće održan tradicionalni memorijalni turnir kadeta "Stevan Nešticki". Ovo je nova prilika da se setimo čoveka koji je, s pravom, Vošina legenda i negujemo uspomenu na njega, a takođe, ovo je šansa za širi auditorijum ljubitelja fudbala da uživa u dobroj igri i neizvesnim utakmicama, čiji će akteri biti talentovani momci koji su članovi kadetskih selekcija šest ekipa koje su potvrdile svoje učešće na ovom skupu.

Turnir i ovoga puta ima internacionalni karakter, a pored domaćina FK Vojvodine učestvuju još i FK Partizan, FK Crvena zvezda, reprezentacija Republike Srpske, NK Osijek i FK Sarajevo.

Ekipe će biti podeljene u dve grupe u kojima će biti odigrana po 3 meča, nakon čega će se pobednici grupa sastati u finalu, drugoplasirane ekipe će igrati za treće mesto, a trećeplasirane za peto.

Upućujemo poziv svakome ko je u mogućnosti da dođe i pogleda neku od utakmica, jer verujemo da se neće pokajati, pogotovo ako znamo da je turnir uvek imao naglašeni takmičarski karakter i da su ekipe redovno nastupale u najjačim sastavima, jer nema sumnje da je čast trijumfovati i nadmetati se na ovako prestižnom turniru.

Što se tiče ekipe domaćina, svakako da je ovo prilika da vidimo u čemu se ogleda Vošina budućnost i da na delu vidimo sledeće momke (rođeni 1994. i 1995. godine), koji će na sebi nositi dres koji je sa velikim uspehom oblačio i sam Stevan Nešticki, a koji su izbor trenera Milana Kosanovića:

Marko Kordić, Miloš Čavić, Nikola Ćurko, Milovan Petrić, Aleksandar Glumčević, Darko Aleksoski, Bojan Dangubić, Mitar Kanostrevac, Stefan Cvijić, Milan Vojvodić, Bojan Nastić, Dejan Meleg, Mihailo Šipovac, Filip Omčikus, Petar Banjac, Strahinja Marković, Nebojša Simikić, Andrej Krasin, Damjan Marčeta, Nebojša Kosović, Slobodan Savić, Milan Spremo, Georgije Ilić, Milan Makarić, Mijat Gaćinović, Edin Ferati i Aleksa Bajić.

Sa nestrpljenjem očekujemo početak turnira, a svim momcima koji budu istrčali na terene SC “Vujadin Boškov” u Veterniku želimo da se takmiče viteški i da time iskažu čast i poštovanje velikanu fudbalske igre – Stevanu Neštickom!


RASPORED TURNIRA

Petak 10. 6. 2011.
18:00h : Svečano otvaranje memorijalnog turnira
18:15h : Vojvodina - Sarajevo
18:15h : Partizan - Reprezentacija Republike Srpske

Subota 11. 6. 2011.
8:00h : Polaganje venca na grob Stevana Neštickog
9:00h : Crvena zvezda - Sarajevo
9:00h : Osijek - Partizan
17:30h : Vojvodina - Crvena zvezda
17:30h : Reprezentacija Republike Srpske - Osijek

Nedelja 12. 6. 2011.
9:00h : Utakmica za peto mesto
10:15h : Utakmica za treće mesto
11:30h : Finale

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...