Vesti / Utakmice / Spasić i Veljović oštetili Vojvodinu

Spasić i Veljović oštetili Vojvodinu15.04.2009. 13:16

Autor: Sport(0)
S

amo zahvaljujući arbitrima Ninoslavu Spasiću iz Surdulice i pomoćniku Aleksandru Veljoviću, mreža Partizana ostala je netaknuta i posle novosadskog meča sa Vojvodinom a potvrda ovih reči stigla je od članova Sudijskog odbora Fudbalskog saveza Srbije koji su na vanrednom sastanku osudili lošu arbitražu Spasića i Veljovića. Svojim odlukama na štetu Vojvodine, kako se navodi u saopštenju SO, oni su uticali na konačan ishod meča i na taj način obrukali struku pred milionskim auditorijumom.

- Zbog svega što se dogodilo morali smo brzo da reagujemo - ističe predsednik Sudijskog odbora FSS Bogoljub Stepanović. - Dobili smo izveštaje specijalnih posmatrača Zdravka Jokića i Dragana Spasića, a zahvaljujući kamerama RTS i ostali članovi odbora mogli su da vide sve ono što se događalo na travi stadiona u Novom Sadu.

Vojvodini su poništena dva gola, po mnogima jedan je sasvim sigurno bio regularan...
- Zaključak Sudijskog odbora je da Spasić i Veljović nisu dobro odradili posao i zbog evidentnih propusta dobili su nedovoljne ocene. Njihove greške imale su direktan uticaj na rezultat utakmice.

Vojvodina je uputila otvoreno pismo...
- Spasiću i Veljoviću određuje se pauza u delegiranju. To je cena njihovih propusta. Pauza može da traje od četiri do osam kola!

Blamaža srpskih arbitara u meču koji su mogli da gledaju ljubitelji fudbala širom Srbije ponovo su pokrenuli pitanja vezana za kvalitet sudija koje imamo. Spasiću, primera radi, nije prvi put da "slučajno greši" a Vojvodina danas, sutra možda neki drugi klub, nema(ju) ama baš nikakve koristi od toga što Spasića neće biti nekoliko narednih kola na superligaškoj sceni. Izgubljene bodove niko ne može da im vrati a da ironija bude veća, pojedinci će čak biti i kažnjeni zbog neumerenih izjava na račun sudisjkih odluka za vreme i posle duela sa Partizanom. I to je naša domaća, žalosna fudbalska stvarnost.

BRUKA
Kodeks kaže ne traži dres

Ninoslav Spasić je skrenuo pažnju fudbalske javnosti kada je na kraju minule sezone, posle meča u Kruševcu, tražio od Stevana Jovetića da mu pokloni svoj dres.
- Sudije imaju jasno uputstvo da ne traže i ne uzimaju dres od igrača - ističu članovi Sudijskog odbora.- Takvo ponašanje je neprimereno i krši se sa našim kodeksom.

Nije nam, ipak, poznato da je bilo ko konkretno zamerio Spasiću na ovom gestu, odnosno da je sudija iz Surdulice snosio bilo kakve posledice. Naprotiv, dočekao je da se na delu "revanšira" Partizanu za poklon iz Kruševca.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...