Vesti / Crveno-bela planeta / Lovrić ispao iz Lige, Stošić na pragu eliminacije!

Lovrić ispao iz Lige, Stošić na pragu eliminacije!26.05.2011. 19:57

Autor: Mihailov(1)
Tadić, Lovrić i Peković - nekada u našem dresu, sada u Planeti
Tadić, Lovrić i Peković - nekada u našem dresu, sada u Planeti
M

noga prvenstva širom Evrope već su završena, dok se većina njih privode kraju. Neizvesna sedmica je iza nas, mnogo stvari se izdogađalo. Darko Lovric je sa Hapoelom ispao iz 1. izraelske lige, dok su šanse Nima i Miodraga Stošića da se ne presele rang niže sada samo u domenu teorije! Dušan Tadić nastavio je da namešta svojim klupskim drugovima golove i vrlo je blizu plasmana u Ligu Evrope! Radoslav Batak nije uspeo da obezbedi titulu u ovom kolu, tako da će njemu i Mogrenu biti neophodan trijumf sledećeg vikenda protiv neugodnog Mornara koji se grčevito bori za opstanak...



Engleska Premijer Liga: Aston Vila-Liverpul 1:0

Rezultatski beznačajna utakmica na Vila Parku završena je trijumfom domaćina. Čovek odluke bio je Douning, postigavši gol u 33. minutu susreta. Liverpul je tako završio sezonu na 6. poziciji i ponovo će igrati Ligu Evrope naredne takmičarske godine.

Milan Jovanović već sada polako vaga ponude i sasvim je izvesno da će napustiti sadašnji klub. Pominje se Lil, videćemo kako će se stvari odvijati...



Španska Segunda: Djirona-Barselona B 0:2

Nakon sudijskog ”iživljavanja“ u prethodnom kolu, kada je čak četvoricu fudbalera poslao u svlačionicu, Đironi nije preostalo ništa drugo no da pokuša da pruži što jači otpor drugom timu Barselone. Ranko Despotović suspendovan je najverovatnije do kraja sezone, ali Lozničanin ipak ima čemu da se raduje - stigao je poziv za igranje u nacionalnom timu!



Francuska 2. Liga: Mec-Nim 3:0

Gore ispisani rezultat praktično znači i opraštanje Nima od 2. Francuske lige. Mec je na vrlo lak način savladao rivala, pokazavši da je u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. Nim je, sa druge strane, platio ceh očajnih igara u gostima, kao i nedovoljne efikasnost pred svojom publikom.

Miodrag Stosić odigrao je svih 90 minuta na ovom meču. Pitanje je hoće li Stole “putovati” sa timom u 3. ligu, ili možda promeniti sredinu...



Holandski Plej Of za plasman u Ligu Evrope: Herakles-Groningen 3:2 ; Groningen-Herakles 2:1

Ukupnim rezultatom 4:4, u finale plej–ofa ulazi Groningen, zahvaljujući činjenici da su postigli više golova u gostima od svog protivnika. Dusan Tadić je ponovo pokazao da je majstor svog zanata - čak tri asistencije ubeležio je u ove dve utakmice! Imali su navijači priliku i da se uvere u driblerske sposobnosti mladog Novosađanina, koji je izveo preslikanu čaroliju kao i na prošlogodišnjem polufinalu Kupa protiv crno-belih.






Groningen će igrati u finalu protiv Den Haga, prvi meč igra se u Hagu već večeras, dok je revanš na programu u nedelju...



Turska 1.Liga: Bursa-Genclerbirligi 1:0

Jedan gol, taman dovoljan za slavlje domaćina i obezbeđivanje 3. pozicije! Milan Stepanov ponovo van stroja, moguće je da ćemo i njega gledati u nekim drugim bojama...



Ukrajinska 1.Liga- Sevastopol-Tavrija 0:1

Tavrija nije imala milosti prema domaćinu, kome je bila potrebna pobeda kako bi opstali u elitnom društvu. Na najbolji mogući način su Damir Kahriman i Slobodan Marković okončali takmičarsku sezonu i sada mogu na zasluženi odmor. Doduše, vrlo je verovatno da će naš bivši golman dobiti poziv da brani za reprezentaciju, tako da ga očekuju još dva meča... Tavrija je završila na 7. poziciji.


Volyn-Metalurg 1:3

Mario Đurovski je odigrao poslednjih 20 minuta za Metalurg, koji prvenstvo završava jedno mesto iza Tavrije...



Ruska 2. Liga igra se tokom ove sedmice, tako da ću više detalja izneti u sledećoj “Planeti“...



Poljska 1. Liga-Lehija-Leh 2:1

Vojo Ubiparip presedeo je susret na klupi za rezerve. Jako zanimljiva činjenica je da se čak 9 ekipa bori za izlazak na evro-scenu! Leh je ovim porazom sebi značajno umanjio šanse, ali ostaje nada da u poslednja dva kola mogu da naprave čudo!



Izraelska 1. Liga: Makabi Tel Aviv-Makabi Netanja 4:1

Jedna dobra i jedna loša vest pristižu iz Izraela. Dobra jeste da je Makabi Sava Pavićevića uspeo da izbori plasman u Ligu Evrope, ubedljivo savladavši “imenjaka“ iz Netanje.


Hapoel Askelon-Hapoel Petah Tikva 0:3

Nažalost, ukoliko ostane u sadašnjem klubu, Darko Lovrić će igrati 2. ligu Izraela! Tim iz Askelona nije uspeo da obraduje svoje navijače ovoga puta, prosto su poniženi na domaćem terenu. U najjačem takmičenju ostaje Hapoel iz Petah Tikve koji je pokazao više hrabrosti i koncentracije u odlučujućem momentu!



Mađarska 1. Liga: Đer-Kapošvar 2:0

Utakmica bez rezultatskog značaja, uspešniji je bio domaćin... Ni Kapošvar ni Đer neće naredne godine igrati Evropu, oba tima ostala su na sredini tabele. Lorant Olah nije bio u protokolu, najverovatnije odrađujući kartone, dok je za pobedničku ekipu nastupio Nikola Trajković odigravši poslednjih dvadesetak minuta.



Crnogorska 1. Liga: Mogren-Budućnost 1:2

Neizvesnost se ipak “seli” u poslednje kolo! Budućnost je savladala Mogren u Budvi i ostavila sebi kakve-takve šanse. Oba tima igraju kod kuće u odlučujućem meču, ako timovi ostanu bodovno izjednačeni, pehar će podići Radoslav Batak!


Sutjeska-Rudar 2:1

Ivica Francišković nije nastupio na ovom meču.


Bar-Zeta 3:3

Dva gola Žarka Koraća nisu bila dovoljna Zeti da odnese sva tri boda iz Bara. Napadač se bori i za titulu najboljeg strelca crnogorske lige, sa 19 pogodaka deli prvu poziciju sa Vukovićem iz Budućnosti!


Lovćen-Mladost 2:2

Žarko Belada standardan u remiju Lovćena.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...