Vesti / Utakmice / Voša sačuvala obraz i teoretske šanse za titulu

Voša sačuvala obraz i teoretske šanse za titulu21.05.2011. 20:10

Autor: fkv.com(16)
Abu, ponovo čovek odluke!
Abu, ponovo čovek odluke!
V

ojvodina je, u utakmici 28. kola, zabeležila još jednu vrednu pobedu na gostovanju. Ovog puta pobeđena je ekipa Inđije koja se, na našu veliku žalost, grčevito bori za opstanak u društvu najboljih. Iako je deo sportske javnosti pre utakmice unapred prozivao Novosađane da će prepustiti bodove spasa Inđiji, to se nije dogodilo.

Strelci za Novosađane bili su Medojević u 25. i Oumaru u 62. minutu iz penala, dok je jedini pogodak za tim iz Inđije postigao Isidorović u 47. minutu.

U celini gledano, Vojvodina je zasluženo savladala zeleno-bele. lopta je bila više u posedu Novosađana, a i zrelije prilike propuštene su pred golom domaćina. Voša je u vodstvo došla sredinom prvog poluvremena, kada je na ubačenu loptu iz kornera odlično reagovao Medojević i glavom je smestio iza leđa golmana Poleksića. Domaćini su jedinu pravu priliku imali u tom delu igre, ali je Brkić odbranio šut iskosa sa ivice peterca i odbio loptu u korner. Na samom kraju prvog dela igre, Abubakar je propustio da glavom sa 6-7 metara duplira prednost Vojvodine i možda već tada reši utakmicu.

Početak drugog dela igre pripada fudbalerima Inđije, koji su iskoristili jednu grešku odbrane gostiju, tačnije klizanje odbrambenog igrača, i ovaj poklon pretvorili u izjednačujući pogodak. I sledećih nekoliko minuta bilo je kritično po gol Željka Brkića, ali su se crveno-beli stabilizovali i težište igre preneli na polovinu protivnika. Iz te inicijative proizišlo je i odlično proigravanje Stevanovića iz auta, za Abubakara, koji se stuštio ka golu i biva oboren sa leđa. Sudija je opravdano pokazao na "belu tačku", a Abubakar potvrđuje da ne važi baš uvek pravilo da igrač nad kojim je napravljen prekršaj ne treba da izvodi najstrožu kaznu - 1:2. Izlaskom Milana Davidova sa terena, čini se da je posao Vojvodini bio znatno olakšan, jer je u dotadašnjem toku meča ovaj bivši igrač crveno-belih bio najveća pretnja po poslednju liniju Novosađana. Zato je, po izlasku sa terena, bio nagrađen gromkim aplauzom i domaće publike, ali i Firme, koja nije zaboravila njegove dobre partije u nama najdražem dresu. Petnaestak minuta pred kraj meča, sudija još jednom dosuđuje najstroži udarac za Vojvodinu, nakon što je jedan igrač Inđije rukom "sklonio" nabačenu loptu sa glave Abubakara pred golom Poleksića. Ovaj put najstrožu kaznu izveo je Katai, čiji je šut golman zeleno-belih zaustavio, te je rezultat ostao nepromenjen. Do kraja meča, gledali smo jalovu inicijativu Inđije i nekoliko brzih kontri Novosađana, iz kojih se izrodilo par povoljnih prilika, nažalost propuštenih. Kraj meča domaći igrači dočekali su sa deset igrača na terenu, bez "pocrvenelog" Kodže.

Solidna fudbalska predstava u Inđiji završena je još jednom prvenstvenom pobedom Vojvodine, koja sada na tabeli deli drugo mesto sa Crvenom Zvezdom. Do kraja su ostala još dva kola, a razlika između prvoplasiranog tima i Vojvodine je šest bodova. S obzirom na bolji međusobni skor protiv Partizana, ostala je još teoretska mogućnost da Vojvodina osvoji titulu, pod uslovom da u naredne dve utakmice protiv Smedereva i Crvene zvezde zabeleži pobede, a da Partizan obe svoje utakmice izgubi. S obzirom na to kakva nam je liga, pre će ljudi kolonizovati mesec nego crveno-beli doneti trofej u svoje vitrine.


Inđija – FKV 1:2 (0:1)
Strelci – Isidorović u 47’ za domaće; Medojević u 25’ i Oumaru (penal) u 62’ za Vojvodinu.


Inđija (trener Simo Krunić) – Poleksić (kapiten), Novaković, Joksimović, Jovanović, Jakšić (38’ Dimitrov, 62’ Kodžo), Vukobratović, Kostić, Vučetić, Davidov (74’ Dubajić), Bubalo, Isidorović.

FKV (trener Zoran Milinković) – Brkić (kapiten), Vulićević, Pavlović, Medojević, Trajković, Mitošević, Tumbasević, Merebašvili (59’ Katai), Stevanović (89’ Bilbija), Ilić (76’ Novaković), Oumaru.

Glavni sudija Dejan Santrač (pomagali mu Pavlović i Potočan) pokazao je crveni karton Kodžu (Inđija) u 89’, a žute kartone Dimitrovu u 39’, Kostiću u 69' i Joksimoviću u 85’ u redovima Inđije, a Pavloviću u 28’, Oumaruu u 71’, Tumbaseviću u 82’ i Mitoševiću u 90’ u redovima Novosađana.

Slke sa utakmice pogledajte u Galeriji.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...