Vesti / Aktuelno / Zle namere iz "ružičaste kuhinje"?

Zle namere iz "ružičaste kuhinje"?19.05.2011. 11:49

Autor: fkv.com Team(17)
Sporna stranica na sajtu Žurnala
Sporna stranica na sajtu Žurnala
P

oštovanim navijačima FK Vojvodina i sportskoj javnosti Srbije,

Po ko zna koji put, kako sami tvrde “najčitaniji“ sportski list u Srbiji – “Sportski Žurnal“ (onaj sa ružičastim logom, ako neko, sram ga bilo, ima drugačiju asocijaciju), objavio je neistinu. Sve što smo prethodnih dana mogli da čitamo (u vezi minulog finala nacionalnog Kupa) u ovom “medijskom gigantu“ bilo je direktno i isključivo upereno protiv našeg kluba, bez suštinske (njihove) namere da obave novinarski posao kako treba i do kraja – (za)pitaju i drugu stranu, te prenesu njeno viđenje situacije!

Sad su bili inicijatori “obaranja“ texta sa stranica zvaničnog klupskog sajta, koji sa nama nema nikakve veze, ali su se udostojili da komentarišući i to, u svojoj vesti, stave logo našeg sajta!? Da li jedan (barem po sopstvenom etiketiranju) ozbiljan sportski list može sebi da dozvoli ovakav neprofesionalizam da ne proveri najosnovnije činjenice u predmetu koji istražuje ili je ovo samo naredan korak u hajci na sve što ima veze sa našim klubom?

Kako samo oni imaju pravo na “slobodu govora“, a mi ne (ili tek na kašičicu), tražimo od dotičnog lista da ispravi lažno prenetu sliku o nama, kada već ne želi da se potrudi da ispravi (ili da bar podrobnije “ispita“) i sve ono, što je prethodnih dana, od minule srede do danas, pisao na svojim stranicama, u vezi pomenute utakmice.

Još jednom napominjemo i na ovaj način pomažemo novinarima "Žurnala" da istu grešku ne ponove po drugi put – “sporni“ text je bio na Sajtu fcvojvodina.co.rs, a ne fkvojvodina.com!!!

U svemu vidimo isključivo lošu nameru dotičnog lista, kako bi se i mi stavili u nekakav “loš“ kontekst, jer da je neko samo malo razmišljao i bolje gledao, uvideo bi jasno postojanje razlike između dva sajta! Baš kao što je jasna razlika između viđenja sporne utakmice iz perspektive "Žurnala" i, sa druge strane, listova koji su na objektivan način preneli dešavanja sa utakmice i ona koja su usledila posle nje, poštujući kodeks novinarske nepristrasnosti.

Očigledno je da je u srpskom novinarstvu situacija daleko od "ružičaste", ako se ovakvi mediji svrstavaju u lidere na tom polju.

Uredništvo Sajta fkvojvodina.com

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...