Vesti / Aktuelno / Finale kupa: Može biti samo jedan!

Finale kupa: Može biti samo jedan!10.05.2011. 18:10

Autor: Grof Žekula(18)
K

oliko utakmica, godina na tribinama, pobeda i poraza, radosti i poniženja, staje u sutrašnjih 90 (ili 120) minuta? Sve i svi!!! Sutra bijemo jednu od najvažnijih fudbalskih bitaka – za našu “Staru damu“, za ceo srpski fudbal, za sve naše pretke i potomke...

“Ni ne nameravam da nadživim ono što branim“ – behu zadnje reči poslednjeg vizantijskog cara! Isto tako i mi – sutra, ako treba, do poslednjeg atoma snage, daćemo podršku momcima na terenu, jer FK Vojvodina jeste i biće iznad nas, a biće je i posle nas. Sutra je čekamo da postane onakva kakvu sanjasmo – (Kup) trofejna, silna, moćna, lepršava, pogubna za našeg rivala. Takvu i želimo da je ostavimo u amanet našoj deci.

Razna nas pitanja muče, od kad saznasmo da ponovo igramo meč za Pehar – Da li 11. maj označava kraj naše “potrage“ za istim? Šta treba učiniti da nam se ne ponove 1951, 1997, 2007. i 2010. –a godina? Da li smemo da se usudimo na našoj voljenoj ne pomognemo? Odgovore ćemo dobiti u sitne sate tog majskog dana, ali je onaj na poslednje pitanje NE!!! Od igrača zahtevamo BORBU, a kako da to isto i mi ne učinimo. Glasom, aplauzom, navijanjem, jednostavno prisustvom...

To je bitka u kojoj ćemo imati podršku i pomoć celokupne fudbalske Srbije, koja vidi i zna da su istome neke promene preko potrebne. Pobedom i trijumfom, otvaramo oči svima...Ćiribu – ćiriba!
Tom pesmom, našeg sugrađanina, završićemo naš put kroz ovosezonsko Kup takmičenje i otvoriti pretešku, do sutra zabarakadiranu, kapiju naše lepe i uspešne budućnosti. Onoj u kojoj će biti čast biti Vojvodinaš! Sutra će, do sada nikada dosanjani san naših dedova i očeva, postati java, zarad onih koji dolaze posle nas. Ne samo u Novom Sadu, veš širom naše zemlje – jer će svi u takvoj FK Vojvodini videti putokaz ka svom “ozdravljenju“!

Iako ima mnogo (gorepomenutih) pitanja, ono što sigurno znamo je da ćemo se i na terenu pitati mi!!! Zato Gospodine Milinkoviću i Gospodo Igrači koji sutra na sebe navučete crveno-beli dres ponosa našega Grada, znajte – VAS KAO HEROJE ČEKA, DO SADA NIKADA NAPISANA, STRANICA ISTORIJE NAŠEG DUGOVEČNOG KLUBA! Vama će pripasti ČAST da se prvi na tu stranicu “upišete“ i da stvorite mogućnost potonjim generacijama igrača da tu stranicu dalje popunjavaju! Ali biti prvi u nečemu – to je za ponos, za radost...I Vašu i našu!

U Novi Sad doneti Pehar pobednika Kup takmičenja i postaviti ga na ono mesto, na kome se nagomilala višedecenijska prašina, koju će ovaj, novoprispeli, Trofej zaseniti svojom blistavošću, JESTE ZADATAK SVIH NAS! Sutra nema važnije stvari. Kada u toku dana, zakoračite (i igrači i mi) u autobus koji će Vas prevoziti do Beograda – zastanite i duboko udahnite. Poslednji put osetićete vazduh u Gradu, koji nema osvajača fudbalskog nacionalnog Kupa!

Poštovani fudbaleri – Jel ste svesni šta sutra unosite u naše živote? Koliko samo možete da obradujete sve one, kojima srce kuca za crveno-belu (po pola, nikako štraftastu) boju, a kojima je to isto srce odavno poprimilo oblik i izgled Grba, za koji ćemo (svi, pa i Vi) dati sve? Koliko ćete, sutrašnjom pobedom, obradovati i sve koji nisu više sa nama, a bili su deo te naše, možda i jedine zajedničke, ljubavi, u njenom, skoro stoletnom, življenju? U večernjim satima sutrašnjeg jedanaestomajskog dana, samo ŽELJOM, BORBOM, HTENJEM i ZALAGANJEM, koji će i predusloviti trijumf, ulazite na velika vrata jedne obećane zemlje, a Vaša imena, će na gorepomenutoj stranici, opširne istorije o “našoj ljubimici“, biti ispisana krupnim slovima. Malo li je?

“Važno je učestvovati” - nama je toga dosta, sutra je važno pobediti. FK Vojvodina je u mnogim megdanima tučena i poražena, ali u očima onih koji misle da je bitka okončana. Ona nadaleko gleda i u daljini vidi dan svoje pobede. Ne kukamo i ne žalimo za onim što je bilo – radujemo se i nadamo onome što će biti. Dan pobede je konačno stigao, KUP JE(STE) NAŠ!!!


Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov” u Veterniku, predstavnicima sedme sile obratili su se Zoran Milinković i Slobodan Medojević.

“Doš’ je i taj dan”, kaže Šef Zoran. “I mi u stručnom štabu i svi igrači, potpuno smo svesni šta nas čeka. Želja nam je ogromna, a najvažnije je da su svi zdravi i spremni za veliki meč koji je pred nama. Ispred njega nema ništa i iza njega nema ništa. Samo nam je on u glavi i silno mu se radujemo. Učinićemo sve da se radujemo i nakon njega. Cenimo protivnika, na pragu su osvajanje četvrte titule prvaka za redom, ali sutrašnju utakmicu rešiće motiv, a mi ih imamo na pretek i spremni smo da učinimo ono što, u FK Vojvodini, do sada nije niko. Savetovao sam igračima da “stišaju” emocije i budu skoncentrisani samo na posao koji sutra treba da obave. Naređujem davanje maksimuma od svakog ko bude predstavljao Vojvodinu na meču za Kup trofej”, jasan je Milinković.

Zamenik kapitena je dodao da i igrači respektuju rivala, ali da veruje da će sutrašnji meč biti potpuno različit od svih do sada odigranih. “Čekali smo novo finale i dočekali ga. Iskusniji smo za prošlu godinu i tada glatko izgubljen završni meč Kup takmičenja. Biće teško i neizvesno, ali znamo da hladna glava i velika borba jesu presudni – verujemo da ćemo to i prikazati i, uz neverovatnu podršku naših navijača, doneti Pehar u Novi Sad”, završio je Medojević .

SAMO HRABRO - NIKAKO DRUGAČIJE!
TAKO SE JEDINO UPRAVLJA KLUBOM, PREDVODI TIM, IGRA I NAVIJA ZA FK VOJVODINU!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...