Vesti / Aktuelno / Otvoreno pismo FKV: Ko ubija srpski fudbal?

Otvoreno pismo FKV: Ko ubija srpski fudbal?14.04.2009. 10:23

Autor: FK Vojvodina(0)
I

mali smo ogromnu želju da prethodnim otvorenim pismom (nakon utakmice jesenjeg dela Partizan - Vojvodina 1:0) stavimo tačku na nepošteno suđenje, ali smo se posle utakmice istih rivala u Novom Sadu konačno uverili da u sudijskoj organizaciji i među sudijama postoje pojedinci koji izgleda razumeju samo jezik ulice, a ne razumeju sportsko, pristojno i kulturno ponašanje i nadasve gostoprimstvo koje mi sudiskoj organizaciji pokazujemo svakom prilikom.

Kome treba da umesto praznika fudbala u Novom Sadu, naš klub i naše navijače stigne jad, beda i čemer od pojedinaca koji na jedan primitivan i prevarantski način odlučuju ko će da pobedi, i to pred očima celokupne sportske javnosti i direktnog TV prenosa? Mi Partizanu čestitamo prvo mesto i želimo mu puno uspeha.

Ko ima pravo da našim igračima uzima golove, eventualnu pobedu, radost, na kraju i novac? Pa dokle da ovakve sudijske neznalice arče po srpskom fudbalu? Ako mislite da su oni sami - grdno se varate. Ko njih drži i dokle će da se ovako ubija fudbal u Srbiji?

Koga god pitate u Srbiji zašto je ovo moralo biti ovako rećiće da niste dobri sa "njihovim gazdom".

Naš klub ne želi da bude deo te priče.

Gospodo u FS Srbije, džaba vama i nama sva muka da naša reprezentacija ode na svetsko prvenstvo, da promovišemo mlade igrače, da pravimo nove objekte... Ko će gospodo naš fudbal da gleda kada po njemu arče ovakvi primitivci, koji nemaju ni obraza, a ni pameti?

Ne jednom smo nakon lošeg suđenja ćutali i među sobom govorili da je u pitanju nenamerna greška, loš dan, nećemo se žaliti. I nikada se nismo žalili. E, pa gospodo, vi koji vodite sudijsku organizaciju, a i vi gospodo iz FSS, koji ste izabrali tu sudijsku organizaciju, morate sesti i jasno klubovima reći šta nas očekuje u budućnosti od ovakvih koji nam kroje sudbinu.

Mi izbora nemamo, tražimo da i mi i svi ostali klubovi imaju isti tretman u takmičenju, jer u protivnom dešavaće se stvari za koje smo bili ubeđeni da su deo naše ružne prošlosti.

Na kraju, u našem Klubu se razmišlja da u znak protesta ne igramo utamicu narednog kola sa Crvenom zvezdom u Beogradu, jer ne vidimo način kako da se ova situacija prevaziđe, bez obzira na kosekvence kojih smo svesni, jer ne vidimo svrhu daljeg takmičenja.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...