Vesti / Fragmenti prošlosti / Bilo, ponovilo se

Bilo, ponovilo se07.05.2011. 17:44

Autor: fkv.com(1)
Dnevnik - 7. aprila 1958. godine
Dnevnik - 7. aprila 1958. godine
F

udbaleri Vojvodine su, 26. aprila 1958. godine, zabeležili svoj najubedljivi trijumf u mečevima protiv Partizana koji su odigrani u Beogradu.

Danas ćemo se podsetiti tog meča, kroz tekst koji je potpisao Lazar Vasić u novosadskom Dnevniku.

Beograd- Stadion JNA; gledalaca oko 30000, sudija Stanišić iz Sarajeva, strelci, Veselinović i R. Krstić po 2 i Rajkov za Vojvodinu, a Mesaroš za Partizan.

Vojvodina: Krivokuća, Roganović, Vučinić, Blanarik, Nikolić, Sentin, Rajkov, Veselinović, Bena, Ivoš i R. Krstić

Partizan: Stojanović, Belin, Jončić, Kaloperović, Milutinović, P. Pajević, Mesaroš, Duvančić, Blažić, Zebec i Herceg.

Juče je Vojvodina u u Beogradu pobedila Partzian sa 5-1!

Kada je već u drugom minutu Veselinović sa ivice kaznenog prostora pogodio sam gornji levi ugao Stojanovićeve mreže bilo je jasno da su se Novosađani najozbiljnije prirpemili za ovu utakmicu. Ovaj gol bio je i najlepši momenat koji se mogao videti na ovom susretu. Stojanović se opružio sa loptom koliko je dug, ali nije uspeo da je dotakne.

U nastavku igre Novosađani su igrali sređeno i njihove linije funkiconisale su veoma dobro. U jednom prodoru u 8. minutu u kazenom prostoru je oboren Zebec, a sudija je pokazao na belu tačku. Odlični golman Krivokuća uspeo je da ukroti udarac koji je sa penala uputio Stojanović. Malo zatim Partizan je imao još nekoliko napada na gol Vojvodine, ali su oni dolazili samo do ivice kazenog prostora.

U 20. minutu slobodan udarac za Vojvodinu je izveo Roganović. Za loptom su skočili Stojanović, Bena i Veselinović, ona se odbila do R. Krstića koji je u trku na nju naleteo i bilo je 2-0.

Posle ovog gola, igrači Partizana su počeli da gube živce i da igraju veoma grubo. Herceg je veoma oštro startovao na Blanarika. Blanarik je uspe da se vrati na teren posle intervencije lekarske ekipe.

Prvo poluvreme upravo je imalo isti završetak kao i početak. Veselinović je otrim šutem sa 20 metara uspeo da savlada golmana Stojanovića.

Početak drugog poluvremena bio je obeležen totalnom dominacijom Novosađana ali Veselinović i Rajkov nisu uspeli da realizuju svoje prilike.

U 70. minutu Mesaroš je uspeo da postigne počasni pogodatak za ekipu Partizana.

Osamdeset prvi minut neočekivano je doneo još jedan gol prednosti Novosađana. Centarhalf Milutinović sapleo je Krstića u kazenom prostoru, tako da je dosuđen jedanaesterac. Prvi pokušaj Veselinovića da realizuje kaznu Stojanović je sprečio, ali je sudija dao znak da se udarac ponovi, pošto se golman kretao. Ovog puta izvođač je bio Krstić, on je šutiro oštro i uspeo da pogodi u mrežu iznad Stojanovićeve glave.

Kada je veći deo gledalaca napuštao teren, tri minutu pre kraja utakmice, Rajkov je po peti put pogodio protivničku mrežu. On je u stvari postigao konačan rezultat, kada je izbio sam pred partizanovog golmana i sa udaljenosti od 4-5 metara volejem zahvatio loptu i poslao je u gornji ugao. Posle nekoliko trenutaka utakmice se završila.

Kod Vojvodine, najbolji igrači su bili Veselinović, Nikolić i Krivokuća. Isto tako dobru partiju imala su oba beka i Ivoš u navali.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...