Vesti / Crveno-bela planeta / Het-trik crnogorskih Lala

Het-trik crnogorskih Lala04.05.2011. 01:26

Autor: Mihailov(2)
Radoslav Batak
Radoslav Batak
P

rvenstva širom Evrope i sveta ulaze u svoj finalni tok, u mnogim ligama već sada je sve manje-više poznato, dok u drugim slede odlučujući mečevi. Centralna liga ovonedeljna „Planete“ jeste crnogorska, gde su naša dva bivša igrača uspela tri puta da matiraju protivničkog čuvara mreže. Žarko Korać bio je dvostruki strelac u remiju svoje Zete, dok je Radoslavu Bataku pošlo za nogom da postigne svoj treći pogodak ove sezone u trijumfu Mogrena protiv otpisanog Dečića!


Engleska Premijer Liga

Liverpul-Njukasl 3:0

„Crveni“ su upisali još jednu pobedu kojom praktično već sada obezbeđuju plasman u „evro“ takmičenja. Strelci su bili Rodrigez, Kujt i Suarez, Lane Jovanović ponovo je meč posmatrao sa tribina Enfilda. Priliku za nastavak serije Liverpul će imati u ponedeljak, kada gostuje „bezbrižnom“ Fulamu.


Nemačka Bundesliga

Hamburg-Frajburg 0:2

Stvari u Nemačkoj postaju prilično jasne. Šampion je već davno poznat, Borusija iz Dortmunda osvojila je „Salataru“ nakon devet godina posta. U ovom kolu i matematički su obezbedili titulu, trijumfom nad Nirnbergom.
Hamburg, sa druge strane, već polako kuje planove za narednu sezonu, jer je ova totalno izgubljena. Frajburg je već početkom susreta najavio nastavak agonije tima trenera Eninga, koji već pet utakmica nije osetio slast pobede. Ceh lošim partijama platio je i Gojko Kačar, koji je preseljen na klupu za rezerve.

Nemačka Cvajta

Grojter Firt-Bilefeld 1:0

Mnogo neizvesnija situacija je u Cvajti, gde još uvek nisu poznati svi putnici u rang iznad. Jedno je sigurno, Herta vraća prvoligaški fudbal u nemačku prestonicu, a još dva upražnjena mesta popuniće Augsburg, Bohum ili Grojter. Tačnije rečeno, drugoplasirani će direktno u Bundesligu, a trećeplasirani u doigravanje. Kako stvari stoje (gledajući tabelu i raspored), najverovatnije se Augsburg pridružuje Herti, dok će se borba Bohuma i Grojtera voditi do poslednjeg daha.
Danijel Aleksić nije učestvovao u minimalnom trijumfu svog tima protiv budućeg trećeligaša iz Bilefelda.


Italija Serija A

Lacio-Juventus 0:1

Golom Simonea Pepea u 88. minutu susreta Juventus je ostao u igri za plasman u Evropu. Stimulans Del Nerijevoj ekipi pružio je Ledezma, koji je zaradio isključene par trenutaka pred odlučujući pogodak Torinaca. Miloš Krasić igrao je sve vreme, nažalost, bio je jedan od slabijih na terenu.
Očekuje nas dramatična završnica šampionata, Lacio, Udineze i Roma ciljaju 4. poziciju koja vodi u Ligu Šampiona. Bodovno, u najpovoljnijoj poziciji je Lacio, koji ipak mora ostati neporažen u Udinama narednog vikenda. Roma dočekuje novog šampiona, Milan će se sigurno potruditi da taj epitet i matematički obezbedi na ovom susretu!


Španska Segunda

Đirona-Valjekano 1:3

Ugasio se zahuktali motor Đirone, sada je potpuno vidljivo da ova ekipa još uvek nije zrela za neke veće domete. Pre samo 2,3 kola važili su za kandidata za vrh, međutim najverovatnije je da će sezonu ipak završiti u donjem domu. Ranko Despotović ušao je u igru u 70. minutu, upravo u tom periodu Rajo Valjekano je došao do 3 boda.


Francuska 2. Liga

Troyes-Nimes 1:3

Ovonedeljno odigrano kolo nije donelo veće promene na tabeli, Nim je ostvario neočekivanu pobedu u gostima, ali je i najveći konkurent za opstanak Mec takođe upisao pobedu, tako da se trka nastavlja.
Miodrag Stošić standardan u ekipi Nima, zamenjen je u 90. minutu kada je već sve odlučeno.


Holandska 1. liga

Den Hag-Groningen 2:4

U pravoj goleadi u Hagu, Groningen je na sjajan način uspeo da savlada domaćina i prestigne ga na tabeli. Dušan Tadić nastavio je fantastičnu seriju asistencija, ovaj put u dva navrata je omogućio svojim saigračima da se upišu u listu strelaca. Najbolji asistent holandske lige ovako dolazi do 17 asistencija u sezoni i na pravom putu je da se okiti pojedinačnom titulom u tom segmentu fudbalske igre. Groningen je praktično osigurao izlazak na evro scenu...


Turska 1. Liga

Kajzerispor-Bursaspor 1:0

Od početnih šampionskih ambicija Burse nije ostalo ništa, prava sreća za aktuelnog prvaka biće ako uopšte uspe da zadrži sadašnje 3. mesto. Susret sa Kajzerisporom protekao je „ratničkoj“ atomosferi, čak 3 fudbalera poslata su u svlačionicu. Milan Stepanov ponovo nije bio u protokolu.


Švajcarska 1. Liga

Sion-Bazel 3:0

Dragan Mrđa, iako povređen, ima čemu da se raduje ovih dana. Sion je deklasirao dosadašnjeg lidera i napravio možda i odlučujući korak ka plasmanu u Ligu Evrope. Ko zna, možda Dragana već ovog leta budemo gledali na Karađorđu?


Poljska 1. Liga

Zaglebje-Leh 1:0

Vojo Ubiparip pokušao je da ispravi greške svojih drugova, ali mu minutaža od 5 minuta svakako nije bila dovoljna da učini nešto više.


Ukrajinska 1. Liga

Tavrija-Volyn 0:0

Susedi na tabeli odigrali su prilično neinteresantnu utakmicu bez golova. Damir Kahriman branio je 90 minuta i kako stvari stoje, nije imao puno posla. Slobodan Marković propustio je meč zbog povrede.

Metalurg-Arsenal 1:5
Katastrofalno izdanje tima iz Donjecka pred svojim navijačima, Đurovski je imao tu „sreću“ da učestvuje poslednjih pola sata u porazu svog kluba.


Ruska 2.Liga

Ural-Torpedo 2:1

Predrag Sikimić ušao u 83.minutu utakmice.

Soči-Fakel 0:0
Milan Vještica nije imao uspeha protiv “miroljubive” ekipe koja je nedavno gostovala na “Vujadin Boškovu”. Ipak, Soči ostaje na čelu tabele.


Mađarska 1. Liga

Honved-Kapošvar 1:0

Lorant Olah standardan u porazu Kapošvara koji nastavlja borbu za vrh tabele.


Izraelska 1. Liga

Bnei Jehuda-Makabi Tel Aviv 1:3

Savo Pavićević zamenjen je krajem susreta, kada je pobednik već bio poznat. Makabi novim trijumfom staje u trci za šampiona države.

Hapoel Ramat Gan-Hapoel Aškelon 2:0
Darko Lovrić je u mnogo nepovoljnijoj poziciji od Sava, samo čudo može spasiti njegov Hapoel od ispadanja iz lige.

Crnogorska 1. Liga

Rudar-Zeta 2:2

Na Stadionu pod Golubinjom „koplja su ukrstili“ Ivica Francišković i Žarko Korać. Iako je „mirisalo“ da će prvi izaći kao pobednik, sam napadač Zete je sa 2 pogotka u drugom poluvremenu uspeo da neutrališe vodstvo domaćih.

Mogren-Dečić 4:1
Budvani su nastavili „šampionski ples“ deklasiravši Dečić. Strelac uvodnog gola bio je štoper domaće ekipe - Batak, kome je ovo treći put ove sezone da trese mrežu protivničkih golmana.

Mornar-Lovćen 0:1
Lovćen je savladao direktnog konkurenta za opstanak i sada tim Žarka Belade može mnogo komotnije da uđe u završnicu prvenstva.


Albanska 1. Liga

Besa-Dinamo 1:0
Milovan Milović sve vreme na terenu, ostao je upisan i u sudijsku beležnicu...


SAD

Njujork-Sporting 1:0

Stojčev odigrao poslednjih pola sata u porazu gostujućeg Sportinga.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...