Vesti / Utakmice / Napokon pobeđen Rad

Napokon pobeđen Rad30.04.2011. 19:37

Autor: Budababa, Turija(11)
P

obedili smo ozbiljnu ekipu, a na terenu smo imali četiri klinca (Mitošević, Stevanović, Katai, Boba Novaković) - da li nam se polako prikazuju nosioci igre u sledećoj sezoni? Nadam se da je tako.

Derbi kola Vojvodina je dobila rezultatom 2:0. Strelci su bili Stevanović, na asistenciju Mitoševića, u 61. i Jao, na asistenciju Kataija, u 90. minutu.

Ponovo smo imali antipropagandu suđenja na našu štetu. Dva prekršaja igrača Rada, identična onom zbog kojeg je Karan u prošlom kolu dobio crveni karton, nisu sankcionisana čak ni žutim. Atmosfera na stadionu na početku utakmice prilično mirna, dok je kraj većina publike na Zapadu i Istoku dočekala na nogama. Videlo se da nas je sasekao poraz od OFK-e, ali danas su na "Karađorđu" bili oni pravi, koji će biti tu i da nanižemo 15 utakmica bez pobede.

Utakmicu smo otvorili zaista loše, sa premalo trčanja, kao da je slava svima udarila u glavu, pa igrači misle da mogu i bez toga. Puno grešaka u dodavanju, kao i u pozicionoj igri. Rad se predstavio kao veoma čvrsta ekipa, sa vrlo visokim igračima, veoma borbenim i dosta bezobraznim u duelima, što je sudija propustio da sankcioniše - morali su dobiti barem jedan crveni karton. Sve je tako izgledalo do kraja prvog poluvremena, odnosno do naših prvih izmena.

Kada smo počeli igrati, tj. kada je trener Milinković zamenio anemične i neborbene Lazetića i Abubakara, krenulo je daleko bolje. Rad je pokazivao velike slabosti i izgubio prividnu sigurnost u igri.

Iako Boba Novaković nije pokazao mnogo, doneo je ono veoma bitno za našu pobedu, razvlačio je odbranu Rada svojim kretanjem i stvarao prostor za naše opasnije napade. Katai je uneo prodornost (namestio je i drugi gol), ali mora poraditi na svojim defanzivnim obavezama i podići kondicionu spremu, jer ovako ne može igrati više od poluvremena.

Jao je ulaskom u igru doneo pravu dinamiku i opasnost po odbranu gostiju. Dobro je ispratio akciju Kataija i krunisao golom za našu ubedljivu pobedu, iako danas ništa nije bilo ubedljivo osim Brke, koji nas je spasao u 2 navrata.

Brka je branio kapitenski, dosta je popravio procenu centaršuta i imao je jedno nesigurno ispucavanje koje nas, srećom, nije koštalo.

Vuk bez Mede nije pravi Vuk, dokazano je to i danas. Istina namestio je gol i nije odigrao loše, ali jako je teško igrati kreativca kada se niko ne otvara i ne oslobađa proctor, tako da ja poznajem mnogo boljeg Vuka nego što je danas bio. Dosta loše izvedeni prekidi, kao i kod ostalih: Lazetića, Tumbasevića, Kataija... Bez razloga je nabacivana lopta kad je Rad, očigledno, dominirao u skoku. Čak je i Trajković imao neobično mnogo problema u skoku. Kada je izašao Abu, stvarno smo postali bezopasni u tom segmentu igre.

Igrač utakmice je ponovo bio mali Boske Stevanović. Sjajno se snalazi, a još kad bi imao dobru potporu u veznom redu bio bi još opasniji. Malo treba da poradi na prijemu i predaji lopte i biće odličan, a već sada je bolji i učinkovitiji od nekoliko startera.

Ne treba zaboraviti ni čoveka za čiju smo partiju dosta strepeli. Danas odigrao je više nego korektno, svaka čast Milko!

Neugodan niz od sedam utakmica bez pobede protiv Rada je prekinut, a nadamo se i započet nov niz bez poraza u prvenstvu i kupu. U narednom kolu Voša gostuje u Čačku. Dovoljan je bod da i teoretski obezbedimo treće mesto. A posle Čačka, Beograd…

Vojvodina: Brkić, Vulićević, Pavlović, Mitošević, Trajković, M. Novaković, Stevanović, Tumbasević, Lazetić (S. Novaković 46’), Oumaru (Katai 46’), Ilić (Jao 81’).

Rad: Borjan, Jovanović, Kosorić (Pršo 81’), Pajović, Milivojević (Delić 76’), Luka, Andrić, Mitrović, Kojić, Stanojević, Leković (Ćirković 68’).

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Malbašić15
Meleg12
Paločević10
Trujić5
Babić4
Ašćerić4
Zličić4
Jovančić2
Kovačević2
Trifunović2

Igrač sezone
Malbašić27
Meleg27
Paločević21
Jovančić20
Maksimović14
Kovačević14
Planić12
Rockov7
Puškarić6
Babić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...