Vesti / Utakmice / Pobediti Rad pred Praznik rada

Pobediti Rad pred Praznik rada29.04.2011. 17:13

Autor: Grof Žekula, Mihailov(3)
U

subotu od 17h, fudbaleri Vojvodine imaće zadatak da pobedom nad beogradskim Radom, omoguće lep(š)u proslavu Praznika rada, svima nama kojima je crveno-bela boja u srcu. Neugodna tradicija i nekoliko izostanaka zbog kartona i povrede, moraju biti prevaziđeni uz našu podršku ekipi i stručnom štabu, koji su predstavama, ponašanjem i borbom u toku čitave ove sezone, to sigurno zaslužili. Zato se ZNA gde je nama svima mesto u ovogodišnje poslednjeaprilsko popodne. Uz njih i pored njih – jer stojeći uz našu “Staru damu“ pokazujemo odanost i vernost. To nije obaveza, već čast!

Imamo “već“ dva “kiksa“ i ne konkurišemo (tako kažu) u borbi za titulu, a upravo je ovo rival koji nam je naneo prvi ovosezonski poraz. Pobedom nad istim, uvodimo sebe u slavljenički mesec maj – onaj u kome ćemo osvojiti pehar nacionalnog Kupa i okončati sezonu onako kako to od igrača i tražismo – požrtvovano i hrabro, uz dozu zajedništva koje nas krasi. Kada oni daju sve od sebe, nama je to dovoljno da im aplaudiramo i da ih smatramo istinskim herojima.

Drugovima (zbog kartona) neće pomoći Medojević, Karan i Mojsov, kao i Merebašvili (povreda), ali oni koji sutra istrče na naš “Karađorđe“ imaju obavezu da nastave niz (neki nam rekoše da je prekinut – jeste, ali samo rezultatski) mečeva u kojima su spremni da izginu na terenu. Uz naš “huk“ (a baš izlazi novi broj istoimenog fanzina), biće im lakše da pruže svoj maksimum i da nas ponovo, kao na desetine puta ove sezone, obraduju.

Koliko nam subotnji protivnik “ne leži“, svedoči podatak koji bi gotovo mogao da bude uvršten u neki Kviz – “Koliko dana Vojvodina nije pobedila Rad“? 2079!!! Da – dobro ste pročitali. Poslednji put beše to 20. avgusta daleke 2005. godine, kada se dvostruki strelac Ljubiša Vukelja postarao da pobedu odnese FKV. Od tada do danas, na ukupno 7 mečeva, “uspeli“ smo da samo dva puta remiziramo (jednom to beše na kraju sezone 2008/09 kada tim remijem postasmo vicešampioni države posle 34 godine). Negativan skor imamo i u ukupnom broju odigranih mečeva (13 naših pobeda, 18 nerešenih i 15 poraza). Rad je dva puta uzastopno pobedio i na našem bunjištu!!! Sutra je red da i mi prekinemo jedan niz i započnemo seriju pobeda nad ovom ekipom, koja je (to je već vrlo verovatno) ove sezone izborila izlazak na Evro-scenu.

Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, novinarima su se obratili šef struke Zoran Milinković i njegov pulen i naš ljubimac Vuk Mitošević, koji će sutra od prvog minuta na teren. Kako će to biti najveći problem, na mesto halfova će Trajković (sveže oporavljen od povrede) i Milko Novaković, koji će imati priliku da debituje u crveno-belom dresu, i da zajedno učine posao lakšim, našem Kapitenu i najboljem srpskom golmanu, Željku Brkiću.

Milinković je odmah na početku istakao kako imamo velikih kadrovskih problema pred sutrašnji meč. Poznato je da "požuteli" Mojsov i Medojević, kao i "pocrveneli" Karan neće imati priliku da se suprotstave Radu. Izvesnih zdravstvenih problema ima i Merebašvili, tako da ni on neće početi meč, mada postoji mogućnost da uđe u igru, ukoliko bude bilo potrebe.

Šef stručnog štaba Vojvodine imao je samo reči hvale za sutrašnjeg protivnika i svestan je da ćemo pored svih problema morati da se borimo i protiv neugodne tradicije. Očekuje pravu reakciju igrača nakon poraza u prošlom kolu i traži maksimum angažovanja svog tima, jer jedino tako možemo doći do željenog trijumfa.

Milinković je pozvao navijače da se pojave u što većem broju i da oni svakako mogu biti faktor koji će uticati na konačan ishod!

Vuk Mitošević je takođe naglasio kako je Rad ekipa koji ima tradiciju, kao i vrlo uigran sastav, ali i da Vojvodina isključivo zavisi od svoje igre. Ukoliko sutra pružimo partiju na kakve smo navikli ovog proleća, krajnja pobeda novosadskog tima ne bi trebala biti pod znakom pitanja!

Omaleni vezista dodao je kako igrači još uvek osećaju posledice prošlonedeljnog poraza, međutim uprkos tome samopouzdanje ostaje na uobičajenom nivou, tako da svi osećaju obavezu da se prikažu u što boljem svetlu i obraduju, nadamo se, mnogobrojnu publiku na Karađorđu!

Kako ćemo na “Karađorđu“ ugostiti momke koji kao domaćini igraju na stadionu “Kralj Petar I“ red je da im konačno pokažemo “ko je čiji deda“. Pobedom se oprostiti od aprila meseca i našeg Stadiona (jer kad crveno-beli momci sledeći put na njega istrče, biće to nakon osvajanja prvog trofeja u Kupu), jeste zadatak SVIH NAS! Zato – SVI na “Karađorđe“, da navijamo, uživamo i slavimo!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...