Vesti / Crveno-bela planeta / Tadić projektilom napada mesto u reprezentaciji!

Tadić projektilom napada mesto u reprezentaciji!27.04.2011. 17:21

Autor: Mihailov(1)
E

picentar svih zbivanja ovog vikenda nalazi se u Holandiji, gde je Dušan Tadić oduševio publiku sjajnim udarcem koji je praktično odlučio pobednika. Žarko Korać je takođe bio uspešan postigavši dva gola u trijumfu Zete. Krasić je zabeležio asistenciju koja nije bila dovoljna Juventusu da ostvari pobedu...


Engleska Premijer Liga: Liverpul-Birmingem 5:0

Ponovo bez Milana Jovanovića, Liverpul je uspešno nastavio pohod ka “Evropi“. Trostruki strelac Maksi Rodrigez, kao i Kujt i Kol, prosto su deklasirali goste iz Birmingema koji su propustili meč loptu za opstanak u eliti. “Plavi” ipak i dalje imaju realne šanse da se i sledeće godine takmiče u najvišem rangu, jer imaju 4 boda više od Vigana koji je prvi ispod crte. Liverpul isto toliko bodova deli od mesta koje vodi u Ligu Šampiona, na kome se nalazi Mančester Siti. Istina, ”Građani“ imaju i dva meča manje, tako da je sasvim izvesno da se “Redsi“ moraju zadovoljiti igranjem u Ligi Evrope.



Nemačka Bundesliga: Štutgart-Hamburg 3:0

Veliki derbi odigran je u subotu na Mercedes Benz Areni. Domaći Štutgart ponizio je goste iz Hamburga i time značajno zakuvao situaciju pri dnu tabele. Gojko Kačar proveo je ceo susret u zadnjoj liniji, mučeći se protiv raspoloženog Kakaua. Hamburg je porazom sebe stavio u vrlo neugodnu situaciju, ni svi trijumfi do kraja prvenstva ne garantuju im izlazak na Evro-scenu.


Nemačka Cvajta: Minhen 1860-Grojter Firt 3:0

Sreća po goste što je Bohum remizirao u ovom kolu, inače bi se već sada mogli oprostiti od ulaska u Bundesligu. Epitet tragičara definitivno dobija defanzivac Grojtera - Mavraj, koji je najpre napravio prekršaj zbog kojeg je dosuđen penal, a kasnije zaradio i isključenje zbog druge javne opomene.

Aleksić je dobio šansu poslednih pola sata, međutim brojčano slabiji gosti nisu imalo snage za napad u finišu, pa samim tim ni Dani nije mogao naročito da se istakne.


Serija A: Juventus-Katanije 2:2

Pre par sedmica Torinci su isticali kako im je cilj da se plasiraju u Ligu Šampiona, ali kako stvari stoje bilo kakav izlazak u Evropu biće uspeh za crno-bele.

Počelo je odlično za Del Nerijeve momke, “mlađani“ Del Pijero postigao je dva gola u prvom poluvremenu, drugi na asistenciju Krasića. Sve je mirisalo na rutinski trijumf “Stare dame”, ipak, u poslednjih 10 minuta na scenu stupaju Sicilijanci koji najpre u 81. minutu, a zatim i u sudijskoj nadoknadi uspevaju da savladaju Bufona i “iščupaju“ bod možda i vredan opstanka!

Miloš Krasić ponovo postaje aktuelan u medijima, naime, Čelsi se interesuje i spreman je da izdvoji 20 miliona za njegove usluge. Kako će se stvari odvijati, ostaje da vidimo...


Španska Segunda: Salamanka-Đirona 1:0

Sada je skoro sasvim jasno - Đirona će i naredne sezone igrati špansku Segundu! Despot nije uspeo da savlada svoj bivši klub za 61 minut, koliko je proveo na terenu. Zaradio je i žuti karton početkom meča.


Francuska 2.Liga: Nim-Nant 2:2

Velika drama viđena je u ovom duelu. U 84. minutu Nant je došao do prednosti, dok je Nim ostao sa igračem manje pet minuta nakon toga. Činilo se da će slaviti gosti, ali Nim postiže pogodak u sudijskoj nadoknadi i ostaje sa istim brojem bodova kao i Mec, njihov glavni konkurent za ispadanje. Stošić sve vreme na terenu.


Holandska 1.Liga: Gronigen-Nek Nijmegen 3:1
Dušan Tadić-83. min-2:1


Nakon odlaska na odmor rezultat je bio poravnat (1:1), tako da je bilo izvesno da će nastavak doneti više uzbuđenja. Dušan Tadić, čovek odluke, maestralnim udarcem sa nekih dvadeset i kusur metara dovodi u vodstvo domaćina u 83. minutu, posle lošeg ispucavanja golmana Nek-a. Tačku stavlja Matavž par minuta kasnije i Groningen uspeva da ostvari značajan trijumf.

Tadiću je ovo sedmi pogodak u šampionatu. Značajno uspešniji je kao asistent, upisao ih je čak 15 i u tom segmentu nalazi se na 1. mestu holandske Eredivizije!


Turska 1.Liga: Bursaspor-Maniaspor 2:1

Konačno dočekasmo i da Bursa uzme tri boda, Milan Stepanov nije se našao ni na klupi za rezerve.


Švajcarska 1.Liga-St Galen-Sion 0:1

Mrđa i dalje u „autu“...


Izraelska 1.Liga: Makabi Tel Aviv-Ironi 3:1

Počelo je razigravanje u Izraelu, liga je podeljena u tri grupe i sada će svaki tim sa svojim konkurentima odlučivati u plasmanu. Sistem je u suštini dosta dobar, mogućnost nameštanja svodi se na minimum i tako nešto bi našem prvenstvu donelo mnogo veću neizvesnost. E sad, pitanje je kome bi to uopšte odgovaralo u ovoj “poštenoj” ligi...

Savo Pavićević uspešno je startovao, pobeđen je tim Ironi. Makabi ostaje na 3. poziciji.


Ašdod-Hapoel Aškelon 4:1

Darko Lovrić imao je manje sreće od Sava, njegova ekipa je poražena na gostovanju Ašdodu. Naredna dva susreta biće ključna za Hapoel, igraju sa dva najveća rivala za opstanak u eliti.


Poljska 1.Liga: Leh-Belhatov 0:0

Vojo Ubiparip igrao je do 54. minuta, kada ga je zamenio letonski napadač Rudnjevs.


Ukrajinska 1.Liga: Karpati-Tavrija 1:0

Damir Kahriman branio je svih 90 minuta, Slobodan Marković je zamenjen već u tridesetom, najverovatnije zbog povrede.


Zoria-Metalurg 0:2

Mario Đurovski nije ulazio u igru.


Ruska 2.Liga: Soči-Himki 1:0

Golom Papadopulosa u 90.minutu, Vještica sa svojom ekipom izbija na čelo tabele!


Ural-Baltika 3:0

I Predrag Sikimić imao je razloga za slavlje, iako se nije upisao u strelce.


Mađarska 1.Liga: Kečkemet-Kapošvar 4:1

Neprijatno gostovanje za Kapošvar, ekipa Kečkemeta ih je totalno nadigrala i zasluženo osvojila ceo plen. Lorant Olah igrao je prvih 45 minuta.


Crnogorska 1.Liga: Zeta-Mornar 3:0
Žarko Korać-29.min (penal)-1:0; 46.min-2:0


Zeta je opravdala ulogu favorita i pobedila Mornar uz dva gola napadača koji je retko dobijao priliku u Vojvodini - Žarka Koraća!


Lovćen-Ofk Bar 1:0

Žarko Belada u timu svih 90 minuta.


Mladost-Rudar 1:3

Ivica Francišković nastavio je odličnu seriju sa Rudarom, ovoga puta slavivši u Podgorici.


Petrovac-Mogren 1:1

Pretendent na najviši plasman ponovo se okliznuo, odigravši nerešeno sa Petrovcem. Radoslav Batak standardan...


Albanska 1.Liga: Dinamo-Bylis Ballsh 1:1

Milovan Milović odigrao je svih 90 minuta. Dinamo još uvek nije siguran, tri boda ih dele od opasne zone.


Amerika: New England-Sporting 3:2

Miloš Stojčev 58 minuta na travnjaku...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...