Vesti / Utakmice / Da se zna ko je stariji

Da se zna ko je stariji22.04.2011. 15:44

Autor: Grof Žekula(8)
K

ada je u maju mesecu 2007. godine, nemački Štutgart ostvario osmu pobedu u nizu (vezano u poslednjih osam kola prvenstva), nakon ravno 15 godina postao je prvak najjače lige na svetu!!!

Avaj!!! Kad kod nas imaš isti skor, ne pomeriš se ni za jedno mesto na tabeli. O tome koliko je to nelogično, ne vredi ni govoriti. Niti jedan zdravorazumski ljubitelj fudbala na svetu, ne bi mogao da se načudi i to da objasni. Jer objašnjenja, takođe zdravorazumskoga, nema. Štaviše, matematika pokazuje da ako Vojvodina ostvari sve pobede do kraja ove sezone, završi istu sa 100% uspešnosti u prolećnom delu i samo jednim porazom u čitavoj sezoni, da opet ne mora biti prvak! Paradoks, koga ni čuveni Zenon (antički grčki filozof, bavio se proučavanjem istih) ne bi dokučio i razrešio...

Ipak, već ove subote, moglo bi se desiti, da novom, devetom pobedom u nizu, dođemo do bolje kote nego što je ta, za nas magična, treća. Da naglasim(o) odmah da je naš voljeni Klub već mnogo toga učinio ovog proleća i da do završetka ove “ludnice“ koja će trajati do kraja sledećeg meseca imam(o) samo jedan zahtev – SAMO NASTAVITE DA DAJETE SVE OD SEBE! Ako iz toga proizađe ono o čemu svi sanjamo, biće FANTASTIČNO, ako ne...Znajte da ste za nas već odavno ŠAMPIONI! Titulu ste već osvojili borbom i željom, karakterom, igrom i odnosom prema dresu i grbu, koju prikazujete iz nedelje u nedelju!!! Kada su se kazaljke na satu zaustavile u ponoć, početkom ove 2011. godine, svako od nas je to poželeo – Vi ste našu želju ostvarili! To što ćete u Novi Sad do kraja doneti barem jedan trofej – biće nagrada i satisfakcija za svakog od nas.

Sutra ćemo put Karaburme (14:30h, Arenasport 1), gde ćemo na megdan jednom od dužnika iz jesenjeg dela sezone. Tada ostaše neporaženi (tri poslednja duela nisu imala pobednika), iako biše propisno nadigrani na našem “Karađorđu“, pa je neki red da nam se sve to vrati. Da bi to tako i bilo, mi sutra moramo odigrati kao čitavog ovog proleća – mudro i sa velikim htenjem, kako bi “Romantičari“ u 90-ominutnoj borbi, spustili svoja koplja i aplauzom pozdravili najbolji tim u državi.


Na konferenciji za medije u “SC Vujadin Boškov“ u Veterniku, novinarima su se obratili kormilar ekipe Zoran Milinković i, ovog proleća odlični, Vladan Pavlović.

Milinković je naglasio da nas čeka lepa predstava protiv ekipa koja nesumnjivo poseduje kvalitet, i koja u svojim redovima ima dva reprezentativca Srbije.

“Golmana Šaranova dobro pamtimo iz jesenjeg duela, kada je bio najveći “krivac“ što sva tri boda nisu pripala nama, a o Veseljku Trivunoviću ne trebe trošiti reči. Kada na to dodate njihove ostale mladiće i tako ambizioznog trenera, dobićete ekipu vrednu našeg poštovanja. OFK Beograd će želeti da prekine našu seriju, koju mi silno želimo da nastavimo. Zato će meč biti vrlo neizvestan. Oni su samo jedna prepreka u nizu, koja nas čeka do kraja maja meseca u borbi koju vodimo, a mi smo spremni i veoma motivisani da je preskočimo. Zato očekujem naš “strašan“ pristup, a motiva nam neće ne nedostajati. Želje Kluba, igrača, nas u stručnom štabu, i samih navijača se potpuno poklapaju“, jasan je Milinković.

Na pitanje kako prognozira borbu do kraja šampionata, Zoran kaže: “Dobijamo sve veću podršku šireg fronta fudbalske Srbije, koja želi da konačno prekinemo i srušimo dominaciju dva kluba iz Beograda. Čak i u tom gradu imamo sve više simpatizera i poštovalaca. Ljudi žele promene u odnosu snaga u našem fudbalu, a sve će se svesti na pitanje istrajnosti. Živimo u Srbiji, a znate da je u Srbiji sve moguće“!!!

Sve bolji Vladan Pavlović, koji je ove godine prosto briljirao uz levu aut-liniju, kako u dva meča polufinala Kupa protiv Slobode, tako i u prvenstvenim duelima protiv Partizana i Hajduka, kada je ubeležio i maestralnu asistenciju, neće sutra u poslednjoj liniji odbrane imati pomoć Branislava Trajkovića, koji je lakše povređen i ima parne kartone (za meč sa Radom biće spreman), te će uz Mojsova, mesto zauzeti Dejan Karan. O sutrašnjoj utakmici kaže:

“Očekujem težak meč protiv neugodnog rivala. Samo pristupom kao na minulim mečevima, možemo doći do rezultata koji će nas zadovoljiti. Jasno je da želimo trijumf i nastavak serije, kako bi trka za šampiona bila sve zanimljivija. Ono što je naša najveća prednost u istoj, je to što kvalitetom preokrećemo stvari u svoju korist“.


U iščekivanju najvećeg hrišćanskog praznika, kao stalnom motivu borbe i konačne pobede, želje su nam da isto tako sutra bude na Karaburmi - BORBOM DO POBEDE!!! Samo tako, Pehar će ponovo zasijati u našim vitrinama!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...