Vesti / Crveno-bela planeta / Vještica odlučio pobednika, Despotova inspiracija nedovoljna

Vještica odlučio pobednika, Despotova inspiracija nedovoljna21.04.2011. 13:09

Autor: Mihailov(2)
Despot na koti 13!
Despot na koti 13!
D

osta zanimljivih utakmica odigrana je ovog vikenda, prvenstva polako ulaze u završnicu i upravo naši ljubimci mogu biti ti “igrači odluke” koji će uticati na plasman svojih ekipa. Lepe vesti stižu iz Španije gde je Despot došao do cifre od 13 prvenstvenih pogodaka. Milan Vještica je promenio sredinu ove zime i već sada je jasno da neće biti problema da se uklopi u svoju novu ekipu. Lorant Olah nastavio je tamo gde je stao, a priliku da se u najboljem svetlu predstavi svojim navijačima imao je i Ivan Gvozdenović u Tirani!



Engleska Premijer Liga: Arsenal-Liverpul 1:1

Utakmica u stilu “Jelen Super Liga - blizancima trebaju bodovi” odigrana je na Emirejtsu gde je Arsenal poveo golom Van Persija u 97. minutu iz penala, a izjednačenje doneo Dirk Kujt pet minuta kasnije, takođe sa bele tačke. Milan Jovanović ponovo van stroja!

Iako je ostalo još pet kola do kraja, može se reći da su uloge već podeljene: Arsenal će najverovatnije ići sa druge ili treće pozicije u Ligu Šampiona, osim ako ne napravi čudo i prestigne Mančester Junajted koji beži 7 bodova (uz utakmicu manje), dok će Liverpul, kao i ove sezone, u Ligu Evrope.


Nemačka Bundesliga: Hamburg-Hanover 0:0

Najnepopularnijim rezultatom Hamburg okončava i treći meč zaredom, uprkos dominaciji velikom većinom susreta. Trener Ening je ponovo pružio šansu Gojko Kačaru u zadnjoj liniji, tako da je sada više nego jasno da će ostati na toj poziciji bar do kraja sezone.

Što se tiče plasmana, jasno je da će Hamburg morati još da se pomuči ukoliko želi da se plasira u Evro-takmičenja.


"Cvajta": Grojter Firt-Paderborn 2:0

Sigurna pobeda tima iz Firta zakuvala je prvenstvo do maksimuma, imajući u vidu ovonedeljni poraz Bohuma. Pored dve navedene ekipa, i Aue ima šansu da potraži svoje mesto među putnicima za Bundesligu, tako da su pred nama četiri izuzetno zanimljiva kola završnice.

Danijel Aleksić već se polako sprema za povratak u Đenovu, presedeo je na klupi 90 minuta.


Italijanska Serija A: Fiorentina-Juventus 0:0

Miroljubivo je bilo u Firenci, u duelu, neću reći dva bivša Vojvodinaša (da ne bih vređao sam taj pojam, a i Krasića lično), već dva bivša igrača Vojvodine - Miloša Krasića i Siniše Mihajlovića. Plavokosi fudbaler igrao je 2/3 utakmice, da bi ga nakon toga zamenio Alesandro Del Pijero.
Juventus se sada definitivno oprostio od Lige Šampiona, dok Fiorentina već može polako da se priprema za narednu sezonu.


Španska Segunda: Đirona-Elče 2:2
Despotović-55. min-1:0
Despotović-66. min-2:0


Naslov na sajtu Đirone mogao bi komotno glasiti “Bez Despota ne ide”! Tako nekako je izgledala ova utakmica gde je Ranko već gotovo osigurao pobedu domaćina. Zamenjen je par minuta nakon drugog pogotka, i od tada kreće totalni pad u igri njegovog tima koji uspeva do kraja da istopi stečenu prednost.

Velika šteta, ovim remijem značajno su smanjeni izgledi Đirone da se dogodine takmiči u Primeri!


Francuska 2.Liga: Laval-Nim 1:0

Vratio se Miodrag Stošić nakon odsustva, međutim to je jedina pozitivna vest za Nim, koji je izgubivši bodove i u ovoj utakmici ušao u opasnu zonu.


Holandska 1.Liga: Vitese-Groningen 2:1

Nakon ovog poraza Groningena, stvari su kristalno jasne - Dušan Tadić će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Poveli su gosti preko Hole na asistenciju, pogodite koga...

Srpski internacinalac ostaje u vrhu tog segmenta igre holandskog šampionata!

Groningen bi upisao i pobedu na meču, da je Slovenac Matavž iskoristio jednu od tri kolosalne prilike koje je imao. Vitese je do pobede došao totalnim preokretom u poslednjih 20 minuta, čime su skoro sigurno obezbedili opstanak u ligi.


Turska 1.Liga: Trabzon-Bursa 1:0

Ponovo bez Milana Stepanova u postavi, Bursa je izgubila derbi završnice turskog prvenstva.

Aktuelni šampion zauzeće treće ili četvrto mesto, koje ih vodi u drugo evropsko takmičenje po rangu.


Švajcarska 1.Liga: Belincona-Sion 2:2

U remiju Siona nije učestvovao naš gost na forumu, Dragan Mrđa, kojeg još jednom pozdravljamo uz želju da se što pre oporavi i vrati u nacionalni tim!


Mađarska 1.Liga-Kapošvar-MTK 2:1
Olah-38.min-1-1


Lorant Olah postigao je izjednačujući i ujedno svoj 12. prvenstveni gol u ovoj sezoni. Kapošvar je do kraja i pobedio izbivši na 3. poziciju na tabeli.


Ukrajinska 1.Liga: Metalurg Donjeck-Metalurg Zaporižja 0:1

Mario Đurovski odigrao je poslednjih pet minuta u porazu svog kluba.


Tavrija-Šahtjor 1:2

Damir Kahriman branio je ceo susret, a Slobodan Marković odigrao poslednjih pola sata za ekipu Tavrije, koja je nesrećno, golom u nadoknadi, poražena od aktuelnog šampiona.


Ruska 2.Liga-Luč-Soči 0:1
Vještica-56.min 0:1


Prvenac u svom novom klubu postigao je Milan Vještica, ujedno i odučivši susret četvrtog kola prvenstva. Soči izbija na 4. mesto sa 9 osvojenih bodova.


Fakel-Ural 0:0

Predrag Sikimić zamenjen u 78. minutu. Ni on, niti njegovi saigrači, nisu uspeli da zatresu mrežu našeg rivala sa (ne)prijateljskog meča u Veterniku krajem marta meseca ove godine, kada je ozbiljnije povređen Abubakar Oumaru.


Poljska 1.Liga: Leh-Legia 1:0

Vojo Ubiparip presedeo je meč na klupi za rezerve, strelac pobedosnog gola bio je Rudnjevs. Leh je pobedom izbio na 4. poziciju.


Crnogorska 1.Liga: Zeta-Mladost 1:0

Žarko Korać igrao do 60. minuta, kada je mesto njega ušao Knežević.


Rudar-Dečić 2:0

Ivica Francišković je prekinuo golgetersku seriju, ali to nije uticalo na sigurnu pobedu Pljevljana.


Mogren-Grbalj 2:0

Ova pobeda i remi Budućnosti protiv Petrovca ostavili su Mogrena usamljenog na čelnoj poziciji. Radoslav Batak odigrao je ceo susret zaradivši javnu opomenu.


Sutjeska-Lovćen 0:2

Kapiten Žarko Belada, kao i kapiten Mogrena, ostao upisan u sudijsku beležnicu.


Albanska 1.Liga: Fljamurtari-Dinamo Tirana 6:2

Milovan Milović proveo se "kao bos po trnju“ na gostovanju Fljamurtariju. On i njegove kolege dozvolili su protivničkim igračima čak šest puta da se raduju. Dinamo ostaje u sredini tabele bez većih ambicija.


Vlaznija-Tirana 1:0

Igrao je Ivan Gvozdenović 73. minuta ovog susreta, ali dosta zanimljivije po levog beka bilo je u prošlom kolu, kada je postigao debitantski gol u rapsodiji svog kluba protiv Elbasana.

Tirana ostaje na 4. mestu.


Amerika: Kolumbus-Sporting KC 1:0

Miloš Stojčev napustio teren nakon 75. minuta igranja u timu gostiju.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...