Vesti / Utakmice / Stevanović uklonio džombe na putu ka tituli

Stevanović uklonio džombe na putu ka tituli20.04.2011. 18:32

Autor: fkv.com team(12)
Dva gola za tri boda...
Dva gola za tri boda...
U

fantastičnom ambijentu na novosadskom “Karađorđu“, fudbaleri “Stare dame“ ostvarili su osmu uzastopnu ovoprolećnu pobedu. Sa kule na koju se danas popesmo, vidi se samo Pehar!

Iako su gosti došli u vođstvo, ekipa Zorana Milinkovića je još jednom pokazala sav raskoš, talenat i karakter, i više nego zasluženo na konto upisala nova tri boda. Veliki broj propuštenih prilika u drugom delu igre, neka govore o našoj potpunoj dominaciji, koju treba potvrditi već u subotu (14:30h, Arenasport 1), kada će Vojvodina put Karaburme na megdan jednom od dužnika iz jesenjeg dela.

Na krilima danas sjajnog i realizatorski odličnog Stevanovića, uz veoma dobru igru svih ostalih u crveno-belom dresu, pohod kroz sezonu 2010/11 se nastavlja.

FKV – Hajduk 2:1 (1:1)
Strelci – Stevanović u 25’ i 58’; Bošković u 18’


FKV (trener Zoran Milinković) – Brkić (kapiten), Vulićević, Pavlović, Mojsov, Trajković (82’ Karan), Medojević, Tumbasević, Merebašvili (64’ Mitošević), Stevanović, Ilić (76’ Katai), Oumaru.

Hajduk (trener Dragoljub Bekvalac) – Brać, Pauljević, Fejsa (68' Komazec), A. Živanović, Mudreša, Petrović, Jovanović (86' Mišić), Bošković, Kiš, Kovačević, M. Živanović.

Suduja Krstić podelio je žute kartone Merebašviliju i Trajkoviću kod naših, te Fejsi, A. Živanoviću i Jovanoviću kod Kuljana.


Osim samog početka utakmice, u kome su i došli do vođstva, Hajduci su potpuno “potučeni“ na “Karađorđu“, te Kuljani mogu biti zadovoljni što su sa minimalnim porazom napustili isti. Aplauzi odlično popunjenog Stadiona je svedočanstvo koliko smo zadovoljni bili nakon kraja utakmice. Borba, želja i htenje nisu manjkali, pa dođosmo do nove pobede i nove radosti.

Gosti su do prednosti došli u 18’, kada je sjajno proigravanje Petrovića, još bolje iskoristio Bošković, izbegavši ofsjad zamku naše poslednje linije, i majstorski matiravši Brkića. Scenario iz nekih prethodnih mečeva, kada kao da je potrebno da imamo motiv više, da “pojurimo“ ka trijumfu.

Srećom i sada smo, sasvim zasluženo, vrlo brzo došli od izjednačenja, jer u potpunosti preuzesmo igru u “svoje ruke“ sve do kraja meča. U 25’ Stevanović je glavom matirao Braća, na centaršut Pavlovića, koji je maestralno, prethodno, i zaustavio akciju gostiju. Do poluvremena, najbolju šansu imao je isto Miroslav, ali je njegov šut sa desne strane, Brać zaustavio.

Do isteka sata igre, već smo sve “doveli na svoje mesto“. Merebašvili, koji je na sebe preuzeo ulogu glavnog kreatora, centrirao je sa desne strane, a kako su odbrambeni igrači Hajduka loše reagovali, Stevanović je na drugoj stativi “bubamaru“ dočekao nogom i zakucao je iza nemoćnog Braća.

Dve prečke do kraja meča, Oumarua i Mitoševića, sjajne prilike Katai, Ilića, Tumbasevića i pogotovo nova Stevanovića, behu nedovoljne da postignemo i treći gol, a bilo je i više nego evidentno da smo ga zaslužili. Kako god – bodovi se pišu, nova pobeda je ostvarena, te slavlje svih na Stadionu (preko 5.000 navijača) po isteku meča beše i više nego zasluženo.

Sa Vama momci – radovanje je zagarantovano!


Sjajne slike by Minja, pogledajte u Galeriji!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...