Vesti / Utakmice / Jači od svih nepravdi - Ko je sledeći?

Jači od svih nepravdi - Ko je sledeći?16.04.2011. 21:29

Autor: fkv.com team(70)
Svaka čast momci!!! foto: Nebojša Brankov
Svaka čast momci!!! foto: Nebojša Brankov
U

derbiju 22. kola Jelen Superlige Vojvodina je u Beogradu pobedila Partizan sa 1:0 golom Oumarua na asistenciju Vulićevića.

Crveno beli voz trijumfalno je napustio železničku stanicu u Beogradu, na putu ka svojoj trećoj tituli državnog šampiona. Uprkos svim pokušajima raznih "skretničar", "lažnih stanica" i usputnih "sabotera", "Stara dama" je čitavoj fudbalskoj Srbiji zapušila usta i još jednom pokazala ono što svi znamo- da je NAJBOLJA!

Partizan - FKV 0:1 (0:0)
Presudio - Oumaru u 77'



Domaćin (trener Aleksandar Stanojević): Stojković, Miljković (Vukić 80'), Savić, Krstajić, Lazevski, Petrović, Smiljanić, Ilić, Tejgo (Tomić 46'), Adija (Iliev 62'), Šćepović.

FKV (trener Ser Zoran Milinković): Brkić, Vulićević, Mojsov, Trajković, Pavlović, Medojević (Stevanović 70'), Lazetić, Tumbasević, Merebašvili (Mitošević 61'), Ilić, Oumaru (Katai 80').

Sudija Danilo Grujić (pomagali mu Božović i Veljović) pokazao je žute kartone Adiji (53’), Šćepoviću (81’) i Krstajiću (90’) kod domaćih, te Brani Iliću (29’), Nikoli Lazetiću (34’), Abubakaru Oumaruu (76’) i Vladanu Pavloviću (87’) kod naših.


Za čast, za ponos, za neizmernu radost!

Tako su fudbaleri i stručni štab Vojvodine odigrali derbi meč JSL i još jednom, ove sezone, pokazali da su značajno bolji od subotnjeg protivnika. Nešto jedanput i može da se dogodi slučajno, ali tri puta za redom...Tu slučajnosti nema!

Sve je bilo najavljeno odmah od starta utakmice, i da smo malo imali sreće, vodili bi već od 7’, kada je, nakon sjajnog prodora Mojsova, Ilić izašao “1 na 1“ sa golmanom domaćih, ali je isti uspeo da butinom, kada se već činilo da mu je Brana “proturio“ loptu između nogu i da će ona put prazne mreže, da je skrene u korner!

Domaćini se hvale posedom lopte i igre koju su prikazali nakon naše početne inicijative, ali je sasvim jasno, da zahvaljujući maestralnom Kapitenu i najboljem srpskom golmanu Željku Brkiću, te fantastičnoj “četvorki“ ispred njega, domaći ne bi dali gol ni da smo još tri dana proveli na terenu. Osim par pokušaja sa distance, jedino vredno pažnje bio je pokušaj Ilića (57’, na asistenciju Šćepovića), kada je gotovo neometan šutirao, ali mu je Brka najpre ukrotio šut, a potom je Vulićević (bez sumnje njegova najbolja partija ove sezone, ako ne i u opšte, u dresu našeg Kluba), “očistio“ ispred linije gola.

Trans i delirijum u 77’ – sjajnu akciju započeo je upravo Vulićević, odigrao sa Oumaruom dupli pas, a potom pronašao Lazetića. On šalje loptu ka napred, Krstajić početnički greši i od njegove noge, lopta ide ispred zahuktalog Vuleta, koji je probio desni bok. Pogled u stranu, gde je ispred poslednje linije protivnika, ali iza Vuleta (pa o ofsajdu nema ni govora), “kamerunska gazela“ Oumaru – “bubamara“ ka njemu, a on je klizećim startom šalje tamo gde smo svi želeli!!!

Tri boda, velika kao kuća, putuju nazad, preko čuvenog beščanskog mosta, u Novi Sad. Zasluženo, nego kako, jer je protivnik "potučen" na svakom delu terena, pa i sa klupe! To što učiniste na meču, kako ste reprezentovali našu FKV, kako ste nas učinili ponosnim, drčnim i srećnim, da ćemo se danima hvaliti i Vaša imena pominjati...VI STE PONOS NAŠEG GRADA (ali i srpskog fudbala)!!! Za ovo, već ove nedelje na dva duela koji Vas očekuju, sledi naš dugotrajan aplauz!!!

Poštovani fudbaleri, Gospodine Milinkoviću – Veliko HVALA na još jednoj čarobnoj večeri u našim životima!!!

Idemo dalje...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...