Vesti / Utakmice / Subota, "Karađorđe", pobeda...

Subota, "Karađorđe", pobeda...08.04.2011. 16:09

Autor: Grof Žekula(5)
Ovako sutra mora biti!
Ovako sutra mora biti!
U

sredu je izboreno finale Kupa, a već sutra, od 15:30h na “Karađorđu“ ponovo odmeravamo snage sa istim takmacom, koji nam beše i u polufinalu pomenutog takmičenja, samo sada u okviru 21. kola JSL. Zadatak i cilj ostaju isti – igrom i borbom na terenu, nastaviti niz prolećnoh uspeha i pripremiti utakmicu narednog vikenda, kada ćemo put srpske prestonice, na prvi (potonji je 11. maja) duel sa drugim finalistom Kupa.

Problemi sa igračkim kadrom se nastavljaju. Iako se u tim vraća Trajković, Mojsova (primicač) i dalje pored njega biti neće, već će to mesto zauzeti Karan, koji se u prethodnom periodu pokazao u odličnom svetlu. U sredu je ozbiljnije (distorzija skočnog zgloba) povređen i Medojević, te njega čeka minimum dvonedeljna pauza. Na Oumarua odavno ne računamo, a da li ćemo na Merebašvilija, ostaje nam da vidimo. Takođe se i Tumbasević (kao i kod Mojsova, na jučerašnjem treningu došlo do problema) požalio na povredu, te je vrlo verovatno da sva trojica “preskaču“ sutrašnji duel. Kako god, prilika (ne i voljna) da Milinković “promeša karte“ i da vidimo na terenu neke koji u minulom periodu grejaše klupu, ne zbog lošeg kvaliteta, već zbog sjajnih partija izabranih od početka ove godine.

Tu i jeste naša najveća snaga, koju pokazasmo od kad je ova grupa crveno-belih momaka na okupu, pod Zoranovom palicom. Jer smo TIM i kolektiv koji nema tu podelu na “prve i druge“, jer bez drugih nema prvih i obratno! To treba sutra pokazati na zelenom pravougaoniku i doći do šeste, uzastopne, prvenstvene pobede!


Pred meč, na konferenciji za novinare u SC “Vujadin Boškov“, medijima su se obratili Zoran Milinković njegov (i naš) pulen Aleksandar Katai, koji je u sredu rešio pitanje pobednika, a ostaje nam da mu poželimo da to učini i sutra!

Milinković je napomenuo da nam problemi ne manjkaju, te da sutra neočekuje ni malo lak posao. “Ne tražimo alibi, niti ćemo ga ikada tražiti. Oni koji sutra istrče na teren moraju biti svesni zadatka koji trebaju da obave. Sloboda i mi se sada dobro poznajemo, a ko sutra bude pokazao više energije i motiva, odneće pobedu. Presudiće mentalna snaga ekipe i igrača. Teško je dva puta pobediti istog rivala u samo tri dana, ali niti momenat, niti protivnika možemo da biramo. Lično verujem da još jednom možemo do trijumfa, jer Vojvodina ima moć. Gazimo, bez prepotentnosti, sigurnim korakom“.

Zoran je još dodao i ovo: “Želeo bih sutra da “Karađorđe“ bude pun, jer je ova generacija Vošinih fudbalera to zaslužila. Naši navijači mogu biti naš najvažniji igrač na sutrašnjem okršaju“.

Katai se nadovezao takođe pozvavši navijače da subotnje popodne provedu na stadionu. “Jesmo oslabljeni, biće teško, ali niko u ekipi ni ne pomišlja na drugačiji ishod od trijumfa. Dogovor je jasan – učinićemo sve da do njega i dođemo“, veli mladi majstor loptanja.


Baš tako. Sutra ćemo podrškom tokom svih 90 minuta “nositi“ našu Damu do trijumfa i pomoći momcima na terenu da zaborave na sve probleme. Pobedu hoćemo svi – zato ćemo u njenom ostvarivanju svi i učestvovati. Jer mi smo jedno – to je naša snaga!

SAMO HRABRO DO NOVE POBEDE!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...