Vesti / Aktuelno / Navijači Voše: Partizan i Zvezda su povlašćeni, gde je nestao fer-plej?

Navijači Voše: Partizan i Zvezda su povlašćeni, gde je nestao fer-plej?07.04.2011. 16:58

Autor: fkv.com team(26)
Justicija, rimska boginja pravde i pravednosti, u našem fudbalu bi prekovremeno radila...
Justicija, rimska boginja pravde i pravednosti, u našem fudbalu bi prekovremeno radila...
N

avijači F.K. "Vojvodina" okupljeni oko sajta fkvojvodina.com žele da ohrabre celokupnu sportsku javnost i prvenstveno klubove članove Jelen Super lige Srbije da učine sve što je u njihovoj moći kako bi završnica takmičenja u prvenstvu i kupu protekla u što regularnijoj atmosferi, te da apeluju na klubove za koje predstojeće utakmice nemaju izražen rezultatski značaj da svakoj utakmici pristupe sportski i profesionalno.

Mi ne žellimo da optužimo bilo koji domaći klub da se bavi bilo čime nezakonitim niti da istražujemo "ko je čija filijala", ali svedoci smo da mnogi klubovi ne poštuju fer-plej, ne igraju svaku utakmicu sa najjačim sastavom, kao i da se odlučuju da odmaraju igrače, "čiste kartone" ili isprobavaju fudbalere s malom minutažom upravo protv konkurenata Vojvodine za vrh tabele. Dakle, unapred se predaju protiv beogradskih klubova koje loši novinari nazivaju "večitim rivalima" i "stubovima srpstva", a političari "klubovima od nacionalnog značaja". Želja za pobedom u fer uslovima i sportskom nadmetanju, trebalo bi da su svima u interesu!

Ovo je mnogo teže ostvarivo kada se, još pred početak svake sezone, zna da će finale domaćeg kupa biti igrano u Beogradu i to na jednom od dva stadiona na Topčiderskom brdu. Kada je, i pre nego što se prvo kolo odigra, svima jasno da će ta dva povlašćena kluba u eventualnom finalu igrati u svom gradu, a da protivnik neće imati pravo na revanš. Ponekad se zapitamo zbog čega te dve ekipe lepo odmah ne nastupe u finalu i ostale poštede lažne nade i bespotrebnih troškova i putovanja...

Mi kao navijači “Stare dame“ srpskog fudbala počastvovani smo ukoliko protivnički igrači u renomeu našeg kluba vide dodatnu motivaciju, ali isto tako smatramo da je obaveza svakoga ko sebe naziva sportistom i profesionalcem da sa istim takvim pristupom ulazi i u mečeve protiv druga dva kluba koja se bore za titulu šampiona države. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi da iza svega stoje neki drugi interesi koji nemaju veze sa sportom, ali smo zaista začuđeni situacijom u kojoj je naš klub u poslednjih nekoliko meseci ostvario skor mnogo bolji nego što je recimo slučaj sa Mančester junajtedom, a da se u tom periodu nije pomerio ni za jedno mesto na tabeli. Teško nam je da poverujemo da su dva beogradska kluba istovremeno i jedina dva na svetu kojima se nikada ne može desiti da "kiksnu" ili imaju loš dan.

Takođe, nadamo se da će u narednim sezonama, ukoliko se neko od drugih klubova umeša u borbu za vrh tabele, naša Voša sve utakmice igrati onako kako zna: "muški" i na pobedu i da neće kalkulisati kako bi pomagla nečijim konkurentima. Ukoliko druga ekipa zaista nadigra tim za koji mi navijamo, čestitaćemo boljem kao što to uvek činimo, isto kao i što ne bismo znali da se radujemo kada bismo ostvarili "uspeh" za koji znamo da ga nismo zaslužili.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...