Vesti / Crveno-bela planeta / Krasić pokorio Rim, i ostali efikasni!

Krasić pokorio Rim, i ostali efikasni!07.04.2011. 14:36

Autor: Mihailov(2)
Vučica nedorasla Krasiću i drugovima...
Vučica nedorasla Krasiću i drugovima...
P

ored Miloša Krasića, širom fudbalske “Planete”, minulog vikenda su se u liste strelaca upisali i Dušan Tadić, Vojo Ubiparip, Ivica Francišković. Ekipa Darka Lovrića ostvarila je veoma važnu pobedu u borbi za opstanak, a još uvek čekamo da se oporavi Dragan Mrđa. Počelo je nadmetanje i u Drugoj ligi Rusije, a Milan Vještica će nastupati za klub iz grada u kome će se održati sledeće ZOI.


Engleska Premijer Liga: Vest Bromvič-Liverpul 2:1

Momci Kenija Dalgliša doživeli su još jedan ovosezonski gostujući poraz. Slavio je uvek neugodni domaćin, Vest Bromvič, iako sve do 60. minuta stvari nisu izgledale tako. Nakon dosadnog prvog dela, usledio je gol Škrtela koji je doveo goste u vodstvo, međutim Brunt je sa dva gola sa bele tačke prizemljio zahuhtali Liverpul.

Milan Jovanović prethodnih se dana dosta pojavljivao u štampi, pominjan je i njegov povratak u srpski fudbal. Lane je sve navode odlučno demantovao i tako potpuno otklonio dileme, ako su one uopšte i postojale. Na ovom susretu ponovo nije nastupio i pitanje njegovog statusa u budućnosti podosta zavisi od toga hoće li “Redsi” u narednom period menjati trenera ili ne.


Nemačka Bundesliga: Hofenhajm-Hamburg 0:0

Univerzalac iz Novog Sada konačno je nastupio na poziciji koja mu najviše odgovara i na kojoj se oseća najsrećniji. Kačar ove sezone definitivno nije bio miljenik fortune - po dolasku u Hamburg nije dobijao adekvatnu šansu, da bi zaigrao u poslednjoj liniji tima krpeći rupe uzrokovane odsustvom standardnih igrača. Usledila je povreda i dugo izbivanje sa terena, a samim tim i odsustvo sa reprezentativnog spiska.

Promena trenera očigledno je na Gojka pozitivno uticala, jer je već na prvoj utakmici pod vođstvom Eninga zatresao protivničku mrežu. Ovaj meč, protiv Hofenhajma, ostaće upamćen po tome što je posle skoro 6 meseci prvi put startovao u veznom redu. Izgleda da je došlo vreme kada će Novosađanin neometano pokazati svoj neosporni fudbalski kvalitet. Poziv u reprezentaciju samo će biti rezultat igara koje ćemo, siguran sam, u narednom period gledati.


Serija A: Roma-Juventus 0:2
Krasić-60. min-0:1


Junak ovonedeljnog izveštaja svakako je Miloš Krasić koji je odigrao brilijantnu utakmicu protiv “Vučice” iz Rima, postigavši efektan gol volej udarcem na asistenciju Grosa. Juventus je još jednom ljubiteljima sportskom klađenja dokazao da ove godine obavezno treba da izbegavaju sve mečeve na kojima nastupaju momci iz Torina. Sada se ponovo pominje plasma u Ligu Šampiona…koliko je to realno, videćemo uskoro, možda već u sledećem kolu.

Krasića je u 86. minutu zamenio veteran naših suseda - Salihamidžić.


Španska Segunda: Ponferadina-Đirona 1:1

Ranko Despotović ušao je u igru u 52. minutu, odmah nakon vodećeg gola domaćina. Đirona je do kraja uspela da stigne do boda, ali je još jednom pokazala da nije ekipa koja je zrela za ulazak u elitu.

Vredno je napomenuti da je Despot prethodne sedmice postigao gol u susretu protiv Albasetea koji je Đirona dobila rezultatom 3:0.


Holandska 1.Liga: Groningen-VVV 3:2
Tadić-16. min-1:0


I dalje se oseća da je Groningen u grču, ali može da se nagovesti izlazak iz krize koja ih muči već skoro dva meseca. Savladana je oslabljena ekipa VVV, a u strelce se upisao i naš Duca Tadić.

Gol Tadića doveo je domaćina u vodstvo u 16. minutu, a šest minuta nakon toga i asistencija istog igrača doprinela je postizanju drugog pogotka. VVV je do kraja uspeo samo da ublaži krajnji ishod, tako da Groningen ostaje u trci za vrh tabele.


Turska 1.Liga: Fenerbahče-Bursaspor 0:0

Najnepopularnijim rezultatom završen je derbi kola turskog šampionata. Bursa je, ako ništa, osujetila planove Fenera koji se bori za titulu ove sezone. Milan Stepanov nije ulazio u igru na ovom meču.


Švajcarska 1.Liga: Sion-Jang Bojs 0:2

Dragan Mrđa i dalje se oporavlja od teške povrede…


Ukrajinska 1.Liga: Metalurg-Dnjepar 3:2

U veoma neizvesnoj utakmici pobedu je slavio domaći Metalurg, Mario Đurovski presedeo je meč na klupi.


Metalurg Zaporožje-Tavrija 2:2

Postigavši oba gola u sudijskoj nadoknadi, Tavrija je “iščupala” remi. Damir Kahriman i Boban Marković igrali su svih 90 minuta u taboru gostiju.


Izraelska 1.Liga: Bnei Yehuda-Makabi 2:0

Nažalost, igrač koji je presudio susret bio je upravo naš bivši bek, Savo Pavićević, zaradivši drugi žuti karton sredinom drugog poluvremena.


Hapoel Aškelon-Beitar 2:1

Standardni Darko Lovrić imao je više sreće od Sava, njegov tim je porazio direktnog rivala u borbi za opstanak.


Poljska 1.Liga: Leh-Slask 2:2
Ubiparip-40.min-2:1


Ni prvi pogodak na zvaničnim utakmicama Voja Ubiparipa u dresu Leha nije bio dovoljan timu iz Poznana da porazi konkurenta. Izostanak Rudnjevsa nije se primetio imajući u vidu da ga je ex-napadač Vojvodine i Spartak sjajno zamenio!


Mađarska 1.Liga: Kapošvar-Vašaš 0:1

Lorant Olah ušao je u igru početkom drugog dela, ali nije uspeo da spase svoj tim poraza.


Ruska 2.Liga: Ural-Soči 1:3

Počelo je nadmetanje u Drugoj ligi Rusije posle duge I hladne zime. Žreb je odlučio da se u prvoj rundi sastanu naša dva bivša igrača, Predrag Sikimić i Milan Vještica, koji je u promenio boje i sada nastupa za ekipu Sočija. Obojica su odigrala ceo susret, uspešniji je bio fudbaler zadnje linije gostiju.


Crnogorska 1.Liga: Zeta-Petrovac 0:1

Žarko Korać standardan u redovima poražene Zete.


Mogren-Bar 1:2

Mogrenu i Radoslavu Bataku polako izmiče šampionska titula, nakon brukanja pred domaćom publikom, Budućnost je preuzela vrh tabele.


Rudar-Grbalj 4:3
Ivica Francišković-29. minut-2:0 i 86. minut-4-3


Obraz crveno-belih “Crnogoraca“ osvetlio je popularni Franc postigavši najpre gol u prvom delu, a zatim i odlučivši utakmicu pet minuta pred kraj.


Albanija: Dinamo Tirana-Tirana 0:0

Prijateljski i bez golova odigrali su jedan protiv drugog Milovan Milović i Ivan Gvozdenović, doduše, obojica zaradivši žuti karton.


Amerika: Whitecaps-Sporting 3:3

Miloš Stojčev zamenjen u 89. minutu, po njegovom izlasku domaći su postigli dva gola i spasili nemoguće, te tako došli do boda.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...