Vesti / Aktuelno / Reakcije na žreb iz Beča i Novog Sada

Reakcije na žreb iz Beča i Novog Sada17.07.2009. 18:40

Autor: fkv.com(2)
O

svajač kupa Austrije sa umerenim optimizmom je primio vest da u sledećem krugu kvalifikacija treba da se susretne sa srpskim vicešampionom. Austrijanci smatraju da su u blagoj prednosti zbog toga što je Vojvodina lišena domaćinstva, jer se prvi meč igra u Beogradu. Inače, kapiten Austrije je bivši zvezdaš Milenko Ačimovič.

Trener Austrije Tomas Partis je izjavio: - Ne znam ništa o Vojvodini ali uskoro ću imati sve informacije. Pošto se radi o timu iz bivše Jugoslavije, šanse su 50 naprema 50%! Ono što sam čuo o njima jeste da imaju kvalitetne inostrane igrače. Bićemo u blagoj prednosti jer ćemo imati dve utakmice više u nogama od njih.

Austrijanci napominju da je Vojvodina sezone 1966/67. u Kupu Šampiona eliminisala Austriju iz Beča, kao i da je GAK 1996. godine (predvođen Ljupkom Petrovićem) ubedljivo eliminisao Vojvodinu u Kupu Uefa sa ukupnim rezultatom od 7-1.

Trener Novosađana Dragoslav Stepnović je izjavio posle žreba: - Mislim da je Austrija protivnik po meri. Imaće prednost što će odigrati dva kola pre nas, ali opet mislim da su šanse 50:50 odsto.

Kao i njegov kolega Partis, Stepanović je izjavio da je Austrija za njega nepoznanica i da će više moći o protivniku da kaže nakon detaljne analize.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...