Vesti / Utakmice / Za mesto u finalu

Za mesto u finalu05.04.2011. 15:56

Autor: Grof Žekula(5)
Sutra u 16h slavimo ulazak u finale...
Sutra u 16h slavimo ulazak u finale...
I

ako široka sportska javnost Srbije duboko veruje (a i oni koji ne veruju će uskoro, jer je indoktrinacija snažna i konstantna, pa stoga treba promisliti dvaput) da se, zahvaljujući rivalima u tom meču, igra samo jedno polufinale Kupa (možda neki misle da će se sutra oko 19h već dodeliti i pehar?), niti mi koji navijamo za novosadsku “Staru damu“, niti svi oni koji navijaju za užičku Slobodu, to ne prihvatamo, i saglasni smo, da će sutra, ova dva rivala, od 14h na “Karađorđu“, imati novi, revanš-okršaj, za plasman u finale, koje će se igrati, na stadionu poraženog iz gorepomenutog duela, jedanaestog dana sledećeg meseca.

Tačno je da imamo, gotovo, idealnu prednost, pred sutrašnjih 90 minuta, ali znamo šta moramo učiniti u toku njih, kako bi se ista valorizovala u naše drugo uzastopno finale Kupa. Jer to treba da bude samo još jedna, usputna, stanica, na putovanju Vošinog ekpres-voza, ka osvajanju trofeja koji sanjamo.

U prvoj utakmici, pre samo tri nedelje, odnesmo pobedu u Lučanima (ako ništa drugo – dogodine da opet igramo polufinale Kupa sa istim rivalom, ali u Užicu, jer to tako treba da bude) od 2:1, golovima Oumarua i Mojsova. Niti jedan od njih, kao ni Trajković, neće sutra na tepih našeg, uskoro osvetljenog, stadiona. Situacija oko Merebašvilija još nije 100% jasna, a vrlo je moguće da će on sutra konkurisati za tim. Ispred Brkića moraće Karan i Medojević, a u napad...Meč u Kragujevcu minulog vikenda, trebao je Milinkoviću da razreši tu dilemu, a da li je, videćemo sutra!


Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“, povodom pretposlednjih ovosezonskih 90 Kup minuta, predstavnicima sedme sile su se obratili šef struke Zoran Milinković i prvotimac Brana Ilić, koji prosto blista ovog proleća, i jedan je od najzaslužnijih što je FKV “ubeležila“ sve trijumfe ove 2011. godine.

Milinković je rekao da nije sporno da je ogromna želja ove generacije da sutra napravi rezultat koji će je odvesti u finale, jer će time dobiti priliku da se bori za trofej koji nedostaje u Vošinim vitrinama. “Respektujemo protivnika, ali više verujemo u ono što radimo. Posedujemo potencijal u celokupnom igračkom kadru i to ćemo sutra pokazati. Imamo prednost iz prvog duela, ali nam neće biti polazna tačka da je sutra branimo – želimo novu pobedu, jer će samo ona doneti potvrdu svega što je do sad učinjeno. Nismo bahati i prepotentni, ali nećemo ni kalkulisati“, jasan je šef struke.

Brana se nadovezao rekavši da su i on i saigrači svesni sutrašnjeg uloga, te da dobra serija iza njih ima najvećeg značaja u tome što je samopouzdanje izuzetno, i kod svakog pojedinca, i kod ekipe kao celine. “Mesto nam je u finalu i jesmo kvalitetniji. Zato očekujem pobedu i nastavak serije koja će, nadam se, trajati sve do kraja sezone“, zbori gol-majstor.


Jesmo i više nego jednom nogom u željenom finalu, ali to treba sutra da dobije i potvrdu, te čvrst prelazak obe naše noge iza te, zamišljene, linije. Maksimalan pristup obavezi, a ne puko “odrađivanje“ meča, biće znak za sve nas da i u subotu, kada na istom mestu ponovo ugostimo istog rivala i sportskog prijatelja (ali od 15:30h), ponovo dođemo u “našu kuću“, ali i signal da se, onaj uspavani deo našeg grada, polako budi. Jer sve glasnije zvoni zvono našeg konačnog trijumfa!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...