Vesti / Utakmice / Iz Novog Sada u Kragujevac, da bi pobedili Metalac

Iz Novog Sada u Kragujevac, da bi pobedili Metalac01.04.2011. 17:12

Autor: Grof Žekula(2)
Dejan Karan: MI SMO VOJVODINA!!!
Dejan Karan: MI SMO VOJVODINA!!!
D

ok je ova dvonedeljna pauza u prvenstvu trajala, nas navijače “Stare dame“ mučilo je samo jedno pitanje – da li će ista, kao i neke minule, “prosuti“ sve što je do sada urađeno (a od početka prolećnog dela jeste mnogo toga), ili ćemo nastaviti tamo gde smo stali i nastaviti niz odličnih partija i pobeda?

U nadi da će biti ovo drugo, odgovor će nam stići veoma brzo. U subotu od 15h, u Kragujevcu, “davljenik“ gornjemilanovački Metalac, probaće svim silama da stane na put našoj nepobedivosti, a već u sredu na našem “Karađorđu“, branićemo pobedu iz Lučana, kako bi se, ponovo, domogli prilike da igramo finale Kupa.

Sutra ćemo, neki bi rekli, imati dosta problema, prouzrokovanih neigranjem Trajkovića i Merebašvilija (kartoni), te povređenog Oumarua, koji neće na teren još minimum dve nedelje. Avaj – prilika je to za neke druge da dokažu i pokažu da su zazluženo deo crveno-bele mašinerije, i da svoj boravak na klupi “trampe“ za koji gol, asistenciju i potez vredan našeg aplauza. Zato i očekujemo, da ćemo nastaviti sa onim što jasno prikazujemo od kad se ove godine lopta zakotrljala po srpskim terenima – DA BUDEMO TIM, te da svi (igrači, štab, navijači...), kao jedan, doprinesemo novim uspesima!

Tako sutra mora biti. U prestonici Šumadije, na obali reke Lepenice, momci sa Dunava imaće zadatak da kolektivnom igrom dođu do pobede. “Stara dama“ trijumfovaće na “Čika Dači“, samo ako svako uradi ono što zna i mora, jer treba pokazati da gornjemilanovački metalci nisu u rangu novosadskih tamburaša! Već daleko, daleko, “ispod“ njih...


Na konrerenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“, pored šefa struke Zorana Milinkovića, da govori pred novinarima, priliku je imao i Dejan Karan, koji će sutra menjati Trajkovića u srcu odbrane. Obojica veruju, da se uz pomoć podrške navijača, može do željena tri boda.

Milinković je jasan: “Pauza je gotova, mart u kome smo imali fantastičan niz, koji se samo poželeti može, je iza nas. Ambicija nam jeste da taj niz nastavimo. Metalac zaslužuje respekt i to što se grčevito bori za opstanak nam ne ide na ruku, jer takvi mečevi su uvek teški. Imamo dosta kadrovskih problema, ali bez obzira na to imamo igrački potencijal koji je dorastao ovakvoj situaciji. Svaki igrač koji je u Klubu, mora spoznati činjenicu da kada je starter, to nosi i značajno veću odgovornost. Svesni smo i težine utakmica, ali i serije koja nas čeka nakon nje. Želje su nam velike, i njih moramo ostvariti na terenu. Sutra će Metalac tražiti bodove spasa, ali će naša sjajna atmosfera biti, verujem duboko, presudna. Ne poklanjam mnogo pažnje činjenici da sa njima imamo tako loš skor, jer to može da nam bude samo motiv više“, završio je Ser Zoran.
Oporavljeni Dejan zbori: “Uželesmo se fudbala za bodove, a kvalitetno smo radili tokom protekle dve nedelje. U Kragujevac putujemo kao optimisti, a znamo šta nam je Metalac “ukrao“ na našem “Karađorđu“ u jesenjem odmeravanju snaga. Idemo da se osvetimo, donesemo tri boda u Novi Sad, i napravimo pozitivnu uvertiru za revanš polufinala Kupa. Poštujemo Metalac, ALI MI SMO VOJVODINA“, i više nego upečatljivo završio je Karan.


Do sada sa Metalcem odigrasmo tri utakmice i sve beše po jednom – naša pobeda, na jedvite jade, golom Mrđe (avgust 2009.), poraz na 96-i rođendan (3:1, za nas strelac Bilbija, mart 2010.), te takođe bolan nerešeni ishod, u jesenjem delu (septembar 2010.) ove sezone, kada nas je Oumaru početkom utakmice doveo u vođstvo, a potom Otašević u poslednjem minutu “odneo“ bod u Gornji Milanovac. Vreme je, da konačno, zablistamo (što do sada nismo) u međusobnom duelu i dođemo do ubedljivijeg trijumfa. Sve kao uspešna predigra onoga, što nas u aprilu i maju mesecu tek čeka...Jer ako predigra bude odlična, finiširanje garantuje našu ekstazu!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...