Vesti / Utakmice / Pobeda u Sremu

Pobeda u Sremu27.03.2011. 14:08

Autor: fkv.com team(3)
I asistent i strelac protiv Inđije - Antvi Jao
I asistent i strelac protiv Inđije - Antvi Jao
N

akon značajno bolje igre, nego što je to bio slučaj na minuloj utakmici protiv ruskog Fakela, fudbaleri Vojvodine su u drugoj prijateljskoj utakmici u ovoj mini-pauzi, savladali domaću Inđiju.

Inđija – FKV 0:3 (0:2)
Strelci su bili Katai u 22', Jao u 33' i Stevanović u 68'



Inđija: Poleksić, Novaković, Joksimović, Tanasijević, Jakšić, Kostić, Slović, Vučetić, Dimitrov, Dubajić, Bubalo
Igrali su još: Vujasinović, Misini, Tomanović, Vukobratović, Jovanović, Kodžo, Isidorović, Davidov

FKV: Pajović, Vulićević, Pavlović, Karan, Mojsov, Ađuru, Tumbasević, Katai, Lazetić, Jao, Bilbija
Igrali su još: Nestorović, Trajković, Stevanović, S. Novaković, Seničanin, Saladin


Lišena usluga reprezentativaca (Brkić, Ilić, Medojević, Mitošević), kao i povređenih Oumarua, Merebašvilija i M. Novakovića, “Stara dama“ je u Sremu pokazala ko je “stariji“ superligaš, i sasvim zasluženo došla do ubedljivog trijumfa na ovoj proveri. Za očekivati je odigravanje još jednog prijateljskog meča u toku naredne nedelje, a pre nastavka prvenstva i našeg putešestvija u Kragujevac, na megdan sa Metalcem.

Kako su Katai, Jao i Stevanović ubeležili po gol, a Afrikanac i asistenciju, čini se da u periodu od minimum četiri nedelje, koliko ćemo biti lišeni usluga do sad najboljeg igrača i strelca Abubakara Oumarua, navijači Vojvodine ne treba da strahuju da taj izostanak ne može biti nadoknadiv!

Samo je početni period utakmice pripao domaćima, koji su probali preko Dubajića i Bubala da dođu do prednosti. Kako im to mlađani Pajović nije dozvolio, posle te uvodne inicijative, pa sve do kraja meča, samo je jedan tim postojao na terenu.

Novosađani su došli u vođstvo preko Kataia u 22’, koji je velemajstorski iskoristio proboj Jaoa po desnoj strani i sa 15-ak metara poslao loptu iza Poleksića. Samo 11 minuta kasnije, odličnu akciju veznog reda, Lazetić koristi, da nakon što je probio levi bok, loptu centrira na glavu Jaoa, koji duplira prednost svog tima. Do konačnog rezultata, došli smo, takođe, udarcem glavom, nakon što je u 68’ Bilbija iz kornera loptom “pogodio“ Stevanovića, koji je ponovo pokazao da zna odlično da se snađe u vazduhu.

Beše ovo sasvim dovoljno da “crveno-bela“ ekspedicija bude ispraćena aplauzom sa stadiona, a današnje partije nekih “rezervista“, mogu samo da raduju, kako trenere Milinkovića, tako i nas, navijače ponosa Novoga Sada.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...