Vesti / Crveno-bela planeta / Pogodili Krasić i Kačar!

Pogodili Krasić i Kačar!23.03.2011. 11:37

Autor: Mihailov(3)
A nema ga na Golubovom spisku?!
A nema ga na Golubovom spisku?!
E

ngleska Premijer Liga: Sandrlend-Liverpul 0:2

Liverpul je u nedelju zabeležio važnu pobedu nad direktnim konkurentom za jedno od mesta koja vode u evropska takmičenja. Golove su postigli Dirk Kajt sa penala i Luis Suarez krajem susreta. Milan Jovanović ponovo se nije našao u konkurenciji za sastav. Dobre vesti, međutim, stižu iz Beograda, Lane je dobio poziv za predstojeća dva reprezentativna meča.


Nemačka Bundesliga: Hamburg-Keln 6:2
Gojko Kačar-52. min-5:1

Poznato je da Armin Feh više nije trener Hamburga od prošle sedmice. Nasledio ga je Mihael Ening koji je odmah na debiju stavio do znanja da će ovaj tim u budućnosti izgledati mnogo moćnije od onog kako smo navikli ove sezone. Igrač utakmice svakako je Mladen Petrić koji je postigao het-trik, dok su se u strelce upisali i Ben-Hatira, Ze Roberto i naš Gojko Kačar! Novosađanin je na centaršut sa desne strane sjajno reagovao i glavom poslao loptu iza leđa golmana Kelna.

Nažalost, Kačar nije dobio poziv za predstojeće kvalifikacione utakmice. Ovaj gol je najbolji pokazatelj da je odluka selektora u najmanju ruku diskutabilna.


Nemačka "Cvajta": Aue-Grojter 0:0

Danijel Aleksić presedeo je meč na klupi za rezerve.


Serija A: Juventus-Breša 2:1
Miloš Krasić-24. min-1:0


Nakon više od mesec dana posta, navijači Juventusa konačno su imali povoda za radost. Savladana je Breša teškom mukom, ali ostaju zapisana samo tri boda.

Miloš Krasić načeo je goste sredinom prvog dela odličnim volej-udarcem. Izjednačenje je uzrokovao Eder 20 minuta kasnije, a konačan rezultat i pobedu "Staroj Dami“ donosi Alesandro Del Piero u 68. minutu.

I pored ovog trijumfa, Juventus nema preteranog razloga za optimizam, mesto koje vodi u Ligu Šampiona dosta je daleko, a ni Liga Evrope nije sigurna. Posle pauze crno-beli će gostovati Romi na "Olimpiku“ .


Španska Segunda: Valjadolid-Đirona 1:0

Đirona se sa tri vezana poraza vratila na sredinu tabele i sada su šanse za ulazak u Primeru svedene na minimum. Ranko Despotović igrao je svih 90 minuta, očigledno je da je izašao iz početne forme.


Francuska 2.Liga: Nim-Istres 2:0

Domaći Nim je izvojevao jako bitnu pobedu u borbi za opstanak. Miodrag Stošić ušao je u igru 66. minutu.


Holandska 1.Liga: Breda-Groningen 0:1

I Groningen je, poput Juventusa, posle duže krize konačno stigao do trijumfa. Gol odluke postigao je Grankvist u 72. minutu, a 10 minuta kasnije Dušan Tadić je propustio priliku da udvostruči prednost gostiju sa bele tačke. Srećom, Breda nije imala snage da kazni promašaj Tadića, tako da je ipak jedan pogodak odlučio pobednika.


Turska 1.Liga: Bursaspor-Ankaraguču 0:0

Milan Stepanov nije se našao u sastavu Burse.


Švajcarska 1.Liga-Sion-Tun 1:0

Poznato je da je Dragan Mrđa povređen i da je ova sezona za njega završena. Bivši kapiten Vojvodine u petak će biti podvrgnut operativnom zahvata, nadamo se da će sve proteći u najboljem redu!


Ukrajinska 1.Liga: Vorskla-Metalurg Donjeck 1:1

Mario Đurovski nije ulazio u igru.


Metalurg Zaporižja-Tavrija 2:2

Damir Kahriman i Slobodan Marković zajedno su branili boje gostiju, obojica odigravši celu utakmicu. Zanimljivo da je Tavrija došla do izjadnačenja postigavši oba gola u sudijskoj nadoknadi.


Izraelska 1.Liga: Makabi Tel Aviv-Makabi Netanja 0:3

Savo Pavićević imao je sreću da ne zaigra u duelu istoimenih klubova. Gost je otišao kući zadovoljniji, deklasirali su tim iz Tel Aviva.


Makabi Haifa-Hapoel Aškelon 3:0

Darko Lovrić ponovo je izgubio sa svojom ekipom i predstoji im teška borba za opstanak u društvu najboljih.


Mađarska 1.Liga: Papa-Kapošvar 1:1

Lorant Olah propustio je ovaj meč, najverovatnije zbog suspenzije uzrokovane kartonima.


Grčka 2.Liga: Agrotikos-Trikala 0:0

Slaven Stjepanović odigrao je poslednjih 10 minuta za goste.


Poljska 1.Liga: Leh-Jagielonija 2:0

Vojo Ubiparip presedeo je utakmicu na klupi.


Albanska 1.Liga: Laci-Dinamo Tirana 1:0

Milovan Milović standardan u timu Dinama.


Crnogorska 1.Liga: Grbalj-Zeta 1:1
Žarko Korać-49. min-1:1


Kao što i piše u uvodu, Žarko Korać je postigao izjednačujući pogodak za Zetu.


Sutjeska-Mogren 3:1
Batak-8. minut-0:1


Susret je otpočeo u znaku ekipe sa žutim dresovima, uvodni gol postigao je Radoslav Batak, međutim, Nikšićani su zaigrali mnogo bolje u nastavku i pobedili glavnog favorita za osvajanje prvenstva.


Sjedinjene Američke Države: Čivas-Sporting 2:3

U timu gostiju, svih 90 minuta igrao je Miloš Stojčev.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...