Vesti / Utakmice / Stojka postigao prvenac

Stojka postigao prvenac12.07.2009. 02:00

Autor: 021 i Buca(0)
U

zaista nesvakidašnjem dvomeču sa Radničkim iz Sombora, Vojvodina se pokazala kao mnogo bolji rival. Danas smo ispratili Somborce sa čak 10 golova u dve utakmice, ali se opšti utisak ne razlikuje mnogo od onog posle meča sa Rabotničkim.

Prvu utakmicu je svojom sjajnom igrom obeležio Goran Smiljanić. Rooney (to mu je novi nadimak) je zadivio sve prisutne brzinom, bezbrojnim prodorima i preciznim centaršutevima, a na samom kraju uspeo je da se upiše u listu strelaca i da namesti jedan gol za Mišu. Hucišvili je neprijatno iznenadio pruživši slabu partiju. Loše se kretao, u napadu ga nigde nije bilo, kod jedne izgledne prilike je odreagovao amaterski. Finu partiju pružio je Grozdanovski, istakao se i omladinac Stevanović na poziciji desnog beka, dok je Tadić pokazao da je fizički potpuno nespreman, toliko da je morao biti zamenjen već početkom drugog poluvremena.

Između dva meča videlo se da je trener Stepanović ljut kao ris. Gotovo sa svakim od igrača koji je odigrao prvi meč obavio je ozbiljan razgovor.

Drugu utakmicu je Vojvodina dobila sa 6-0, a golove su postigli : Mrđa (3), Stojka, Stjepanović i Grozdanoski. Što se ove utakmice tiče, ona će verovatno najviše biti upamćena po debiju Alina Stoike. Izgleda da će Rumun biti veliko pojačanje,ostavio je odličan prvi utisak. Radi se o igraču sjajnog pasa, koji ne davi mnogo loptu, već odigrava vrlo brzo i inteligentno, a uz to poseduje i odličan šut. Pravi "midfield maestro". Međutim, i on je delovao fizički nespreman. U nastavku ga je zamenio Mitošević, koji je na pravi način iskoristio svoju minutažu. Vulićević je još jednom dokazao na terenu da retko ko može u našoj državi da mu parira na njegovoj strani terena i da je zaista ogromno pojačanje za "staru damu".

Opšti je zaključak da u Vošinoj igri treba da se slože još mnoge kockice i da će trener Stepanović imati dosta posla pri "štimanju" tima za 30. jul, kada ekipu Vojvodine očekuje prva utakmica u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...