Vesti / Utakmice / Još "Brđani", pa na zasluženi odmor

Još "Brđani", pa na zasluženi odmor18.03.2011. 18:24

Autor: Grof Žekula(1)
Oumaru i sutra daje gol?
Oumaru i sutra daje gol?

Martovsko ludilo“ traje...

Ne samo ono čuveno u američkom koledž sportu, niti ovo što gledamo u Japanu i Libiji, već na svu sreću nas navijača “Stare dame“ srpskog fudbala, i ono u kojem ekstremno uživamo. Iako će tek u ponedeljak doći proleće, nas je Sunce obasjalo, jer sijamo od zadovoljstva nakon vezane četiri pobede od starta ovog dela šampionata – tri u prvenstvu, te jedne u Kupu, zbog kojih svi glasno vičemo – TO JE TO!!!

Sutra od 15h, imaćemo zadatak, da na našem “Karađorđu“, pobedom nad Čukaričkim zaokružimo čitavu priču, pred dvonedeljnu pauzu koja će uslediti, zbog duela reprezentacija (u “A selekciju“ su od naših pozvani Željko Brkić i Brana Ilić, a među “Mlade orlove“ Vuk Mitošević i Slobodan Medojević). Trijumf, te “prvoligaška šut karta“ (ko zna kad ćemo ih ponovo “gledati“) gostima je ono jedino što želimo da se sutra desi, jer bi sve bilo potvrđeno i nadograđeno, pred konačni rasplet u oba takmičenja, koji sledi nakon pauze. Po svemu što viđamo ove godine, to ne treba niti jednog minuta sutrašnje borbe da dođe u pitanje, ukoliko obavezama pristupimo ozbiljno i angažovano. Na nama je da “crveno-belim“ momcima u tome beskrajno pomognemo, jer su minulim partijama to, apsolutno, zaslužili.


Na konferenciji za medije održanoj u SC “Vujadin Boškov“, novinarima su se obratili “Znam znanje“ Zoran Milinković, i “Vodim na listi najboljih igrača ovog Sajta“ Abubakar Oumaru. Za SVAKI RESPEKT je njegovo zahtevanje da se svima obrati na srpskom jeziku. To je PROFESIONALAC!!!

Milinković je vrlo jasan i konkretan – “Splet događaja je takav da smo u jednom vrlo zahtevnom ritmu, zato je i sutrašnji meč za nas veoma važan, kao i svaka druga prvenstvena utakmica. Vojvodina ide na pobedu kao i uvek, poštujemo rivala i znamo da se ništa ne dobija u napred. Zato se i nadam da su igrači svesni da sutra moraju pružiti sve od sebe i IZGARATI svih 90 minuta, da bi do željene pobede došli. Reč UMOR je zabranjena i sutra moramo da “radimo svoj posao“. Opomena neka nam bude utakmica protiv BSK-a, tj realizacija mora biti bolja (u odnosu na taj meč), a to dolazi samo ako je koncentracija na potebnom nivou. U svim ovim uspesima u minulom periodu, najmanje sam bitan ja, već je važan karakter i mentalitet pobednika koji svaki igrač ima i ugrađuje u tim kao celinu. Nastavljamo da radimo punom parom, kako bi se igrači razvijali i pojedinačno i kao ekipa. To će i doneti dobrobiti SVIMA“, veli Zoran.

Dodao je i to da bi i njemu i igračima PUNO ZNAČILO da sutra “Karađorđe“ bude solidno popunjen, jer samo uz NAS, Klub koji volimo, može do cilja!

Oumaru je dobio aplauz – na njih je na terenu navikao, ali sada i u medija centru. Njegov profesionalni odnos prema obavezama i na i van terena, sa pravom ga svrstavaju među naše ljubimce. Rekao je da sutra neće biti lako, jer gost dolazi gotovo rasterećen. “Nema opuštanja, i samo nas pobeda zanima. Do nje ćemo doći, ako svi damo svoj maksimum, i od prvog minuta, uz podršku navijača, stavimo gostima do znanja da na našem terenu nemaju šta da traže“, završio je Kamerunac, koji će i sutra, to znamo, praviti dar-mar odbrani “Brđana“.


Na teren sutra, zbog kartona, ne može Mojsov, te će njegovo mesto, pored “stene“ Trajkovića, zauzeti (kako Milinković danas za njega reče – “Novi Kačar“) Medojević. Svi ostali igrači su spremni, da u subotnje popodne, negde oko 17h, zajedno sa nama, proslave novi trijumf.

Zato – SVI NA “KARAĐORĐE“!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...