Vesti / Utakmice / Na korak od finala

Na korak od finala17.03.2011. 07:50

Autor: fkvojvodina.com(10)
Abu je ponovo bio najbolji na terenu
Abu je ponovo bio najbolji na terenu
F

udbaleri Vojvodine savladali su u Lučanima ekipu Slobode Sevojno sa 2:1 (1:1), u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Ovom pobedom, Novosađani su napravili važan korak ka finalu najmasovnijeg klupskog takmičenja u državi.

Sloboda – FKV 1:2 (1:1)

Strelci: Kovačević u 20’ za Slobodu; Oumaru u 28’ i Mojsov u 76’ za Vojvodinu.


Sudija Vukadinović pokazao žute kartoni Bulatoviću, Šunjevariću, Kovačeviću, Maksimoviću i Mihajloviću kod domaćih, te Mojsovu, Trajkoviću i Oumaruu kod gostiju.

Sloboda (trener Ljubiša Stamenković) - Božović, Klimpl, Radosavljević, Bulatović, Stanisavljević, Maksimović, Bosman, Lazić (85‘ Tanušev), Šunjarević, Kovačević (85’ Pejović), Ademović (85’ Mihajlović).

FKV (trener Zoran Milinković): Brkić (kapiten), Vulićević, Pavlović, Mojsov, Trajković, Medojević, Tumbasević, Merebašvili (87’ Mitošević), Lazetić, Ilić (74’ Katai), Oumaru.


Domaći su nas, kao što i očekivasmo, lepo ugostili, ali smo se mi pokazali kao neugodan i prek gost, te nakon odlične predstave, u Novi Sad donosimo solidnu (verovatno i presudnu) prednost, pred revanš koji će se, početkom aprila, zbiti na našem “Karađorđu“. Iako nismo dobro otvorili meč i gotovo 20-ak minuta bili gotovo neprimetni, vodeći gol Slobode nas je fantastično motivisao, pa smo do kraja meča potpuno dominirali i prava je šteta što i sa ubedljivijim trijumfom nismo napustili Lučane (poslednji put, nadamo se, od sad želimo Slobodi gostovati tamo gde i treba – u Užicu!!!)

Nakon jedinog pokušaja iz daljine Merebašvilija, Sloboda dolazi u vođstvo posle 20 minuta igre, nakon veoma mudrog gola Kovačevića (Savo, ex-igrač Vojvodine) sa oko 25 metara. Trajković je igrao rukomet na tom mestu, Kovačević namestio loptu i poslao je pored živog zida, ali i Brkića, koji je loše procenio i krenuo ka suprotnom ćošku, očekivajući loptu preko “živog“ zida.

Krećemo nakon toga u žestoke napade, koji se neće “smiriti“ sve do kraja meča. Odlično šutira Mojsov sa oko 30 metara (22. minut; slobodnjak koji Božović zaustavlja), i najavljuje pogodak nekoliko minuta kasnije. Igrao se 27. minut, a Oumarua je, u prodoru zaustavio Bulatović (dobija karton). Vukadinović je prvo pokazao na penaltik, a potom, sasvim opravdano, “izvukao“ loptu van 16 metara. Bombu Tumbasevića, Božović jedva “vadi“ ispod prečke, a korner, sa desne strane, izvodi Lazetić, U skoku je najviši Oumaru i, udarcem glavom, donosi radost Novosađanima.

U 36. minutu Vojvodina je trebala da povede. Novi gol je postigao Kamerunac, ali je isti, neopravdano, poništen. Sjajnu akciju su, pre toga, odigrali Meda, Laza i Tumba, nakon čijeg je šuta, lopta i došla do Abua, koji je evidentno bio u dozvoljenoj poziciji.

Do poluvremena, jedini ozbiljniji pokušaj Bosmana (42’), na neverovatan način, klizećim startom je zaustavio Mojsov. Makedonac je najavio, ovim potezom, da će i biti “čovek odluke“ u nastavku.

U njemu je, na terenu, postojao samo jedan tim. U 65. i 67. minutu, dva “projektila“ ka Božoviću poslali su Oumaru i novopečeni otac Merebašvili (nakon sjajnog prodora Vulićevića). Lopta u oba navrata prolazi pored gola. Gruzijčevu novu “bombu“, sa 18 metara, u 71. minut, golman Slobode jedva uspeva da pošalje u korner.

Bližismo se odluci. Milinković je na teren poslao najveću nadu FKV, Aleksadra Kataia i to se u potpunosti isplatilo. Sjajan prodor Merebašvilija u 75. minutu, zaustavio je prekršajem Maksimović. Katai je, iskosa sa leve strane, poslao loptu, kao na tacni, na glavu Mojsova, koji je zakucava iza Božovića (76’). Sledi slavlje svih “plavih“ na terenu i onih kojima je crveno-bela boja u srcu, na tribinama.

U 74. minutu je ušao u igru, dva minuta kasnije asistirao kod, ispostaviće se pobedonosnog, gola, a već u 82. minutu je mogao da reši i definitivno pitanje onoga ko putuje u Beograd 11. maja na finalni duel. Oumaru je povukao kontru, desno “pustio“ Lazetića da “povuče“ odbranu gostiju i rastereti levu stranu. Lopta ide tamo, u noge Kataia, koji varkom tela tera Božovića da padne, ali sa svega 12-13 metara, šalje loptu “na stativu“. Kakva bi to majstorija bila...Još je, pred kraj, Aleksandar iznudio, po nama čist, penal, ali je očajni (po obe strane) Vukadinović i ovo prevideo.

Bilo kako bilo – i ovo beše dovoljno za trijumf, sa kojim ćemo u revanšu (na kome će izostati Trajković i Mojsov, te to može biti jedina “mana“ ovog lučanskog duela), “čekati“ prolaz u finale. Sledi još 90 minuta (nadamo se ne i više), u kojima je cilj jasan – obezbediti kartu u jednom pravcu (Beograd, jedanaestog dana maja meseca). Sve osim toga bilo bi pravo iznenađenje, posle svega viđenog, ali to neka i bude motiv više, a ne inicijalna kapisla nekog našeg, eventualnog, opuštanja na ravenš meču koji sledi, 6. aprila, u Novom Sadu!

Dragi Užičani, toga dana, rado ćemo Vas ugostiti na našem “Karađorđu“, ali u nadi da ćemo mi biti ti koji će se na kraju radovati, nama drugom uzastopnom prolasku u finale Kupa!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...