Vesti / Crveno-bela planeta / Dragan Mrđa završio sezonu!

Dragan Mrđa završio sezonu!15.03.2011. 20:51

Autor: Mihailov(2)
Mrđa nema sreće...
Mrđa nema sreće...
E

ngleska Premijer Liga - ove sedmice igrane su utakmice FA Kupa, a prvenstvo se nastavlja narednog vikenda.


Nemačka Bundesliga: Bajern-Hamburg 6:0

Arminu Fehu bila je ovo poslednja utakmica na klupi Hamburga, nakon katastrofe koju je njegov tim doživeo na “Alians Areni”. Sve je počelo krajem prvog poluvremena, kada je Arjan Roben “načeo” goste. Posle odmora usledila je prava goleada, prvo je Roben sa još dva gola obezbedio sebi epitet igrača susreta, da bi se kasnije upisali i Riberi i Miler. Tačku na najslabije izdanje Hamburga stavio je Vesterman autogolom u finišu. Gojko Kačar imao je tu (ne)sreću da odigra ceo meč na poziciji štopera i samo posmatra inspirisane Bavarce. Videćemo šta će se zbivati u narednom periodu, stiže novi trener, a možda se i Gojko vraća na svoju staru poziciju.


“Cvajta”: Grojter-Herta 0:2

Ekipa Grojtera značajno je umanjila šanse da se sledeće sezone takmiči u Bundesligi porazom od direktnog konkurenta iz Berlina. Naravno, nije sve gotovo, trećeplasirani Bohum beži samo tri boda, ali ovakva igra ne ide u prilog timu iz Furtha. Danijel Aleksić ušao je u igru u 60. minutu, kada je već bio postavljen, ispostaviće se, konačan rezultat.


Italijanska Serija A: Ćezena-Juventus 2:2

Ne znam da li bih ovaj ishod okarakterisao kao još jedan kiks, ili kao uspeh crno-belih, s obzirom da je Juventusu ovo prvi bod nakon skoro mesec dana i četiri uzastopna poraza. Dvostruki strelac Matri je uvodnim golovima najavio potencijalna tri boda, međutim, crveni karton Mote je prelomio utakmicu, tako da su domaći došli vrlo lako do izjednačenja i na kraju mogu i žaliti što nisu izvojevali pobedu. Miloš Krasić odigrao je poluvreme, ponovo daleko ispod svojih mogućnosti.


Španska Segunda: Đirona-Betis 0:1

Kako stvari stoje, “ugasio se motor” Đirone i počeli su polako da posustaju u trci za ulazak u Primeru. Bolji od tima Ranka Despotovića bio je Betis, a gol odluke postigao je Ruben Kastro u 77. minutu. Naš internacionalac zamenjen je u 56. minutu, pre toga zaradio je i javnu opomenu.


Francuska 2.Liga: Le Man-Nim 1:1

Nim je načinio veliko iznenađenje “otkinuvši” bod do sada vodećem Le Manu. Miodrag Stošić proveo je sve vreme na terenu. Iako su gosti napravili podvig, i dalje se nalaze u opasnoj zoni koja ih vodi u niži rang takmičenja.


Holandska 1.Liga: Utreht-Groningen 1:0

Nastavljaju se katastrofalni rezltati Groningena i nakon ovog kola, Utreht je još jedna u nizu ekipa koje su iskoristile “ukočenost” gostiju koji nemaju pobedu već duže od mesec dana. Dušan Tadić standardan, uklopio se u sivilo svog tima.


Švajcarska 1.Liga: Cirih-Sion

Razočaravajuće vesti stižu iz Švajcarske, sezona za Dragana Mrđu je nažalost završena. Napadač srpske reprezentacije je uz bolnu grimasu napustio teren već u 9. minutu i u prvi mah postojala je nada da povreda nije toliko ozbiljne prirode. Nakon dodatnih pregleda, ustanovljeno je da su stradali ligamenti i da Mrđa neće imati priliku da nastupa za Sion do kraja prvenstva. U ime svih navijača Vojvodine, želim našem bivšem kapitenu najbrži mogući oporavak i povratak tamo gde mu je mesto - u reprezentaciju!


Turska 1.Liga: Karabukspor-Bursaspor 1:1

Milana Stepanova ni na klupi...


Izraelska 1.Liga: Hapoel Aškelon-Hapoel Ševa 3:4

Puno golova viđeno je u Aškelonu, na kraju, domaći ostaju praznih šaka. Darko Lovrić zauzeo je mesto u poslednoj liniji i na ovom meču.


Ironi-Makabi Tel Aviv 4:0

Savo Pavićević je zamenjen u 39. minutu i sigurno je da se neće po lepom sećati ove epizode svog tima.


Ukrajinska 1.Liga: Tavrija-Krivbas 2:1

Slobodan Marković odigrao je svih 90 minuta u trijumfu Tavrije. Prošlog vikenda propustio sam da napomenem da je Boban dobio saigrača u liku Damira Kahrimana koji je i branio u prošlom kolu, ali sad nije dobio priliku.


Metalurg-Sevastopol 1:0

Super Mario” presedeo je susret na klupi za rezerve.


Mađarska 1.Liga: Kapošvar-Siofok 3:0
Olah - 35.min-2:0


Kapošvar je opravdao ulogu favorita pobedivši pretposlednji Siofok ubedljvim rezultatom. Strelac drugog gola bio je Lorant Olah sa bele tačke.


Poljska 1.Liga: Krakovia-Leh 1:0

Vojo Ubiparip zamenjen u 65. minutu utakmice.


Albanska 1.Liga: Dinamo Tirana- Škumbini 4:1

Milovan Milović igrao je svih 90 minuta.


Grčka 2.Liga- Trikala-Ilioupoli 4:0

Slaven Stjepanović ušao je u igru u 78. minutu susreta.


Crnogorska 1.Liga: Mogren-Lovćen 0:0

Prvoplasirani Mogren nije iskoristio ni brojčanu prednost da pobedi već otpisane goste sa Cetinja. Batak standardan u timu domaćina.


Zeta-Bar 2:0

Ovoga puta, Žarko Korać nije bio strelac za svoj klub. Zeta je uprkos tome, uspela da pobedi ekipu Bara bez većih poteškoća.


Budućnost-Rudar 0:1

Podgoričani nisu iskoristili kiks Mogrena kako bi napali prvu poziciju, već naprotiv, izgubili su od aktuelnog šampiona Rudara minimalnim rezultatom. Ivica Francišković sve vreme proveo je na travnjaku.


Reći ću još da je Miloš Stojčev novi član američke ekipe Sporting Kanzas Sitija, i da ćemo njega u budućnosti pratiti u ovoj rubrici!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...